G4Media.ro

Alexei Moskaliov, condamnat în Rusia pentru un desen antirăzboi al fiicei sale,…

captura twitter

Alexei Moskaliov, condamnat în Rusia pentru un desen antirăzboi al fiicei sale, a fost arestat în Belarus

Ministerul Afacerilor Interne din Belarus a confirmat reținerea lui Alexei Moskaliov, în vârstă de 53 de ani. Acesta a fost condamnat în Rusia la doi ani de închisoare într-un dosar penal privind „discreditarea armatei”, dar reușise să evadeze din arestul la domiciliu, transmite BBC.

„Cetățeanul Moskaliov a fost reținut de poliție la cererea poliției ruse”, a declarat serviciul de presă al Ministerului de Interne din Belarus.

În aprilie, împotriva lui Moskaliov a fost întocmit un protocol administrativ privind „discreditarea armatei” din unor postări pe rețelele sociale, iar în decembrie a fost deschis un dosar penal în baza unui articol similar.

În aprilie 2022, Mașa, fiica de 12 ani a lui Moskaliov, a făcut la școală un desen împotriva războiului din Ucraina. După arestarea tatălui ei, fata a ajuns într-un orfelinat din orașul Efremov. Potrivit centrului pentru drepturile omului Memorial, care a fost lichidat de o instanță rusă, este pentru prima dată din 1986 încoace când un copil a fost luat de la un părinte în baza unui caz politic.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...