G4Media.ro

Alexandru Rafila, întrebat ce notă dă Sănătăţii: ”Prefer să dea alţii note,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Alexandru Rafila, întrebat ce notă dă Sănătăţii: ”Prefer să dea alţii note, nu pot să fiu obiectiv/ Am o anumită satisfacţie că în valul al cincilea de pandemie am reuşit să reducem de patru ori numărul deceselor”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că preferă să dea alţii note Sănătăţii din România, el neputând fi obiectiv, dar a menţionat reuşite din activitatea ministerului pe care îl conduce şi faptul că a putut gestiona satisfăcător valul cinci de COVID-19.

Întrebat vineri seară, la Digi 24, ce notă dă Sănătăţii, Alexandru Rafila s-a ferit să noteze activitatea ministerului său, dar a menţionat câteva reuşite.

– „Prefer să dea alţii note, nu pot să fiu obiectiv, sunt subiectiv şi nu aş putea să dau eu o nouă. Totuşi, trebuie să fac nişte menţiuni şi nu pot să nu menţionez că am reuşit să gestionăm satisfăcător valul al cincilea al pandemiei şi cred că valul al şaselea şi sunt semne că lucrurile merg într-o direcţie favorabilă. Am reuşit să ne atingem absolut toate ţintele pe celebrul PNRR, în ciuda scepticismului unora, am lansat ghidurile aplicantului în mai multe domenii, suntem aproape de finalizarea hotărârii de Guvern care stabileşte criteriile de alegere a spitalelor care urmează să fie construite sau reabilitate complet şi, de asemenea, am elaborat strategia de resurse umane în domeniul sănătăţii. Cred că nu sunt puţine lucruri şi am o anumită satisfacţie că în valul al cincilea de pandemie am reuşit să reducem de patru ori numărul deceselor, mult mai mult decât diferenţa între patogenitatea tulpinii Delta, care a fost în toamnă-iarnă, şi patogenitatea tulpinii Omicron”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a explicat că a lucrat cu un colectiv de profesionişti care a făcut diferenţa faţă de perioadele anterioare.

„Am lucrat într-un colectiv de profesionişti, cred că asta a fost marea diferenţă faţă de perioadele anterioare şi am reuşit acest lucru pentru că am mutat greutatea de pe spitale pe ambulatorii. Am testat de două ori mai mult în valul al cincilea, decât în valul precedent, ceea ce a dus la un control mai bun al pandemiei”, a adăugat Alexandru Rafila.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Penibil personaj. Valul 5 a avut alte caracteristici, asta e evoluția virusului, asa a fost peste tot, cu mult mai puține decese. Ridicol, nu merita atentie

 2. Bine,sa zicem ca tine. Da rozeta fostului tau sef suprem ,cand ai de gand sa i o repari, sa nu mai zica astia vrute si nevrute la Tv? Putin respect, zic eu!

  • Chiar așa: când are de gând stimata Red.acție să ne ungă pe suflete cu un articol legat de proaspătul c o n f l i c t „D a d d y-RTV” ?

 3. Si care e minunea prin care a redus numarul deceselor marele facator de nimic? Probabil are puteri supranaturale si a influentat virusul sa-si scada morbiditatea

 4. cum a redus Rafila de unul singur decesele…

 5. Asta e pistol cu apa, Grindeanu a reusit sa nu aibe drumuri inzapezite in August

 6. Nu mai sunt 8 spitale sunt 3… si o sa ramanem cu macheta sarmei!
  Cand votezi pe o sticla de ulei, nu poti avea pretentia sa ai si spitale.

  • S’a scumpit uleiul. Si varianta de import nu avem. Sa vedem acum cu ce vor cumpara voturi. Ca si sarea se scumpeste, e exportata masiv in Ucraina

  • Petru,sarea bruta sa scumpit din nou cu 22 la sută,iar cea ambalata cu 8 la sută.si se exporta masiv și în Ucraina(zeci de tiruri zilnic) și mai nou in Ungaria(zeci de vagoane zilnic)

 7. Intrebati’l si pe Arafat ce nota da Sanatatii sau SMURDului. Si dupa asta intrebati’l daca printr’o firma de’a lui a vandut catre SMURD acel avion care a cazut in Apuseni. Apoi intrebati’l si ce cauta o studenta la medicina in acel avion impreuna cu doctorul respectiv.

 8. Individul asta minte fara pic de rusine! A lucrat el cu specialisti si a testat mai mult…..in vise!
  Testarile sunt la sfert fata de omicron si delta. In 26 iulie 6000 teste pcr si 30 mii rapide la 12000 cazuri fata de 30mii/ 60 mii la 20 mii cazuri in februarie.
  Norocul nostru ca varianta actuala este chiar mai usoara decat omicron, altfel umpleam cimitirele cu mincinosul asta!

 9. Rafila in opoziție: fac și dreg , rup, dau și cu stânga și cu dreapta… !
  Rafila , min. sănătății: vom vedea , vom analiza , vom.. , vom… Nimic .
  Rafila: cel mai slab ministru al sănătății , post decembrist.

 10. Mafiotul asta trebuie inchis sigur. #DNA 1000%.

 11. Cum se face ca fiecare mafiot are minim 300 000 de euro total nejustificabili ? de la SRL la PSD.

 12. Ai rezolvat cu sistenul medical din subordinea ta si l-ai facut acceptabil pentru epoca asta de ai toata ziua timp numai de propaganada la televizor?

 13. Nu ca vreau sa ma laud dar am o oarecare satisfactie ca astazi a rasarit soarele cu cateva minute mai tarziu decat saptamana trecuta.

 14. Norocul lui este Covidul. Că altceva nu mai stie sa spună ! Medic de laborator! Că nu exista ploști in spitale, habar nu are ! Și nu numai in spitalul din Constanța.Am auzit că și in spitale din București. Și atunci ce să mai vorbești de Medicină!

 15. 15 decese la 1000 de locuitori (depășiți doar de Serbia) ce notă să mai dai, nene!? Un sistem perfect pt îmbogățirea doctorilor: 300 lei o consultație și consultă pe puțin 10 pacienți într-o după-masă în câteva ore = sau chiar și plecând de la spital