G4Media.ro

Alexandru Rafila: După data de 15 mai vom avea o reducere a…

Alexandru Rafila: După data de 15 mai vom avea o reducere a măsurilor de distanțare socială

După data de 15 mai vom avea o reducere a măsurilor de distanțare socială, a anunțat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Într-un interviu acordat Digi 24, Rafila a precizat că parte dintre elementele de distanțare socială astăzi în vigoare, cum ar organizarea de mari manifestări, vor rămâne, totuși, “pentru mai mult timp în vigoare”.

Întrebat când estimează că am putea ajunge în punctul în care distanțarea socială să nu fie necesară, Alexandru Rafila a răspuns:

 • Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțare socială să nu mai fie necesară, o reducere – dacă vreți – a măsurilor legate de distanțarea socială.
 • Dar multe din elementele de distanțare, organizarea de mari manifestări șamd, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Nulitatea asta de politruc vorbeste prea mult. Semn ca e un impostor.

  • Nici nu așteaptă să vadă cum evoluează cazurile de infectare… Vorbește de parcă ar da comandă la virus…

 2. Si 1 august tot dupa 15 mai este.

 3. Sa fim transparenti…
  Nomenclatura e ocupata sa-si asigure medicamentele si locurile in spitale in caz ca…
  I doare’n palarie de supusi.

 4. Lasa-ne, cand COVID 19 facea ravagii in China, acest Alexandru Rafila declara:
  1) In 22 Ianuarie 2020, RADIO EUROPA LIBERA Romania(site)- Actualitatea romaneasca: „Discutăm de o PROBABILITATE REDUSA, dar cu siguranţă nu putem să excludem apariţia UNUI caz şi în România şi în Uniunea Europeană, în general”, a afirmat Alexandru Rafila.
  Medicul Adrian Streinu-Cercel, de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, a spus că, DACA vor apărea cazuri, pacienţii vor fi IZOLATI în mod obligatoriu și vor sta câte UNUL în rezervă.
  „Acestea sunt condiţii obligatorii la început de eveniment epidemiologic (…) Avem EXPERIENTA de pe vremea SARS-ului, avem EXPERIENTA cu Pandemia, EXPERIENTA slavă Domnului(UNDE ati pierdut EXPERIENTA, domnilor?!), din păcate România are, ca atare NU reinventăm roata”, a spus Streinu-Cercel.
  Un grup de lucru pentru monitorizarea şi managementul posibilelor infecţii cu coronavirus, constituit din reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne şi specialişti în domeniu, s-a INTRUNIT DEJA, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
  „Acest grup de lucru se va întâlni săptămânal şi de câte ori este nevoie”, a precizat Tătaru.
  Secretarul de stat a mai spus că vor fi constituite echipe care să asigure permanenţa serviciilor medicale pe aeroporturile internaţionale.”

  Intrebare: CUM de-au PIERDUT astia TOATA Experienta, iar acum vedem haos in gestionarea pandemiei?!

  2) In 3 Februarie 2020, DIGI 24: Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, care se află la GENEVA la Sedinţa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, spune că e posibil să apară un vaccin pentru noul coronavirus din China în şase luni și că România ar fi PREGATITA să GESTIONEZE cazuri de îmbolnăviri cu virusul din Wuhan.
  Desi in 30 Ianuarie 2020, Coronavirusul a fost declarat o urgență globală pentru sănătate de către OMS.[
  „Cred că suntem pregătiţi, sper să NU fie cazul să trebuiască să apelăm la măsuri de limitare a unei răspândiri a infecţiei în România”, a spus el, într-un interviu pentru Mediafax.
  Gasiti restul bazaconiilor debitate de Rafila, plimbaretul la Geneva, pe Digi 24, 3 februarie 2020.

 5. Cine dracu sta in casa pana in 15 mai? Dobitoci.

 6. După ce am citit titlul articolului, am fost curioasă să ştiu pe ce se bazează domnul Rafila când vorbeşte de 15 mai. Nu am găsit argumentul domniei sale. În schimb, se arată îngrijorat de Economie. Dar tot 2000 de teste pe zi se fac. Noi ce să înțelegem de aici?

  • Intelege ca testele alea se fac si ca niste sondaje, exact cum se fac exit poll urile sau sondajele imas. Ma innebunise prea ca, vezi Doamne, cate teste au facut chinezii(cu aparate stricate) si mai ales, idolii hipsterimii ”educate”, Coreea de Sud…sa vad ieri pe cnn ca S.K. au facut 300000 de teste in 3 luni…300000 la o populatie de 52 000 000 de locuitori! Da, e de 100 de ori mai mult ca la noi, dar, tot un rahat e pe cap de locuitor!

  • Logica nu isi are locul in analiza faptelor guvernantilor si acolitilor lor de la diferite institutii.

 7. Numai gunoaie în statul român.

  • Asa da!!! Dar gunoaiele am auzit ca sunt arse prin jurul Capitalei, deci cum nu diminuaza?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.