G4Media.ro

Alexandru Rafila, despre COVID-19: Ne găsim, la fel ca şi multe alte…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alexandru Rafila, despre COVID-19: Ne găsim, la fel ca şi multe alte ţări din Uniunea Europeană, pe un trend crescător/ Deocamdată nu observăm modificări la nivelul numărului de persoane spitalizate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că România se află „pe un trend crescător” cu privire la COVID-19, adăugând că „e clar că există o transmitere susţinută în comunitate, în continuare”. El subliniază că rămâne importantă testarea, arătând că „dacă lăsăm garda jos pierdem controlul, nemaiştiind ce se întâmplă în realitate”.

„Ne găsim, la fel ca şi multe alte ţări din Uniunea Europeană, pe un trend crescător. Am crescut de la 0,72 la 1,13 rata de reproducere bazală. Ieri era 1,11, astăzi este 1,13. E clar că există o transmitere susţinută în comunitate, în continuare. Deocamdată nu observăm modificări la nivelul numărului de persoane spitalizate şi până la urmă asta ne interesează: ne interesează mai puţin numărul de cazuri înregistrat, cât situaţia spitalelor. Avem 2.775. cred că. de persoane care sunt internate în spital, iar numărul de cazuri în secţiile de terapie intensivă reprezintă 25% – în jur de 450 de persoane – 25% din numărul de paturi care au fost alocate pentru pacienţii COVID”, a afirmat Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi 24.

El a spus că situaţia trebuie monitorizată, arătând că în doar câteva săptămâni, în luna ianuarie datele privind cazurile de îmbolnăviri s-au „schimbat brusc”.

El a subliniat că rămâne importantă testarea, arătând că „dacă lăsăm garda jos pierdem controlul, nemaiştiind ce se întâmplă în realitate”.

Întrebat dacă mai există pericolul unui nou val al pandemiei, Rafila a răspuns că „pericolul teoretic există, pentru discutăm de un virus pe care îl cunoaştem insuficient încă şi am văzut că produce surprize, dar nu discutăm în momentul de faţă despre un nou val, discutăm despre acelaşi val cinci”.

sursa: News.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „Ne interesează mai puțin numărul de cazuri înregistrat, cât situația spitalelor”
    Ași adăuga: cazurile neînregistrate nu ne interesează deloc.
    https://www.stiripesurse.ro/cercetarorii-se-indreapta-spre-gasirea-unui-leac-pentru-covid-lung-sute-de-simptome-diferite-afecteaza-milioane-de-oameni_2309590.html

  2. Mai avem de cumparat inca 90 milioane de doze covid. Trebue si ale folosite.