G4Media.ro

Alexandru Rafila a semnat primele 4 contracte de finanţare pentru infrastructura spitalicească…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alexandru Rafila a semnat primele 4 contracte de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, prin PNRR / ”În afară de cele patru centre, mă bucur că vom avea un nou centru de boli cardio-vasculare şi transplant la Târgu Mureş”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a semnat, vineri, primele patru contracte de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR, ministrul afirmând că modul în care a propus Guvernului României aprobarea criteriilor pentru selecţia unităţilor medicale care să beneficieze de această finanţare a ţinut cont exact de aceste patologii care sunt prioritare. Politica pe care o dezvoltăm, de centre de excelenţă, regionale, în domeniile prioritare, este foarte importantă a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila semnează primele patru contracte de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR pentru: construirea Centrului Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, construirea unei clădiri noi la Spitalul Judeţean de Urgenta Bistriţa, relocarea şi modernizarea secţiei de oncologie şi înfiinţarea compartimentului de cardiologie intervenţională pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi recompartimentarea clădirii existente şi extinderea cu un corp nou (secţia clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală şi neurochirurgie) la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, relatează News.ro.

”Discutăm de investiţii în zonele de patologii prioritare în România, pentru că marea majoritate de îmbolnăviri, boli cronice, sau boli acute care ulterior au consecinţe dramatice (..) bolile cardiovasculare şi cerebro-vasculare, bolile oncologice, ele se regăsesc în toate cele 4 proiecte. Nu este întâmplător, pentru că noi am prioritizat, la Ministerul Sănătăţii, aceste patologii ca să beneficieze de finanţare în cadrul proiectelor depuse de către autorităţile locale sau Ministerul Sănătăţii. În afară de cele patru centre, mă bucur că vom avea un nou centru de boli cardio-vasculare şi transplant la Târgu Mureş. Discutăm de Institutul de Oncologie de la Timişoara şi de Institutul CC Iliescu de la Bucureşti, toate investiţii finanţate prin PNRR iar modul în care noi am propus Guvernului României aprobarea criteriilor pentru selecţia unităţilor medicale care să beneficieze de această finanţare a ţinut cont exact de aceste patologii care sunt prioritare”, a spus ministrrul.

Ne dorim ca şi Iaşi-ul să beneficieze de un astfel de institut de boli cardio-vasculare, el are un astfel de institut, dar care necesită în mod evident o casă nouă. Vom face tot ce ţine de Ministerul Sănătăţii şi ne dorim ca şi la Iaşi să găsim o soluţie, împreună cu autorităţile locale, ca şi regiunea Moldovei să beneficieze de un astfel de institut.

Politica pe care o dezvoltăm, de centre de excelenţă, regionale, în domeniile prioritare, este foarte importantă. Bolile cerebro-vasculare şi cardiovasculare constituie în momentul de faţă o parte integrantă a strategiei naţionale de sănătate iar dezvoltarea acestor competenţe este posibilă prin cooperarea cu societăţile profesionale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...