G4Media.ro

Alexandru Muraru, desemnat reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea…

Foto: Facebook/ Alexandru Muraru

Alexandru Muraru, desemnat reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei

Premierul Florin Cîțu l-a numit pe Alexandru Muraru în poziția de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, se arată într-un comunicat al PNL Iași.  Această  este neremunerată.

Reprezentantul special va asista, consilia și reprezenta pe Primul-Ministru, oferind expertiză în elaborarea, coordonarea și dezvoltarea politicilor memoriei, prevenirea și combaterea antisemitismului, a xenofobiei, extremismului și a altor forme de intoleranță, discurs instigator la ură și violență simbolic, se mai arată în comunicat.

Noul oficial guvernamental va sprijini și colabora îndeaproape cu ministerele, agențiile guvernamentale și organismele responsabile sau implicate pentru operaționalizarea celor două proiecte naționale majore – Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului și Muzeul Ororilor Comunismului în România.

Între atribuțiile sale, noul reprezentant special al Executivului va sprijini facilitarea dialogului și dezvoltarea de proiecte sau programe în domeniile relevante cu organisme similare din UE, SUA și alte state etc.

Această nouă poziție de reprezentant special al Guvernului României se înscrie în recomandările și rezoluțiile Consiliului UE, Comisiei Europene și Parlamentului European și ale altor organisme internaționale relevante pentru dezvoltarea politicilor memoriei, combaterii antisemitismului, a xenofobiei, a discursului instigator la ură și a altor forme de intoleranță și discriminare.

Alexandru Muraru este cunoscut politolog și istoric, fost bursier Fulbright, precum și al Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA. Este specializat în problematica memoriei Holocaustului și comunismului, istoriei ideilor, mentalităților și istoriei intelectuale românești din secolele XX-XXI. Din decembrie 2020 este deputat PNL în Parlamentul României, vicepreședinte al Comisiei pentru Educație. Este profesor asociat în Științe Politice și cercetător științific în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Așteptați un pic și va apărea și postacul Emil? E subiectul lui preferat.

 2. L-am avut profesor la Iasi, la stiinte politice! Este un profesor desavarsit, toba de carte, atent, sarguincios, exigent! Ma bucur ca mai ajung si astfel de oameni in functii, nu doar ciorditori si escroci

 3. Citu pune lupii stapani de stana…Istoria nu combate, doar memoreaza.

 4. Muraru mi-a fost profesor la Universitatea Cuza, în timpul facultății, acum 6 ani. Nu stiu ce politica face, dar ca profesor a fost de nota 10. Un tip toba de carte, serios, simpatic

 5. Ai perfecta dreptate. Mai ales dovedesti prin postarea ta ca asa e!

 6. pe cand si ceva legat de combaterea comunismului?

 7. Alt post fără rost.Plus consilieri, plus secretare,plus mașini etc.Are gârlă peste….

 8. Pentru bolșevicii și fasciștii care se simt vizați și care comentează fără să citească: postul lui Alexandru Muraru e neremunerat. Însă extrem de necesar.

 9. Bine ca aveti bani de sinecuri. Aveti CNCD, si institutiile. Romanii nu sunt un popor care uraste(in afara de romi si unguri) pe cine nu are voie.
  Ati angajat dejamai multi bugetari ca ultimul guvern PSD.