G4Media.ro

Alexandru Muraru, apel public către consilierii locali ai PNL şi USR-PLUS pentru…

Alexandru Muraru, apel public către consilierii locali ai PNL şi USR-PLUS pentru colaborare politică şi administrativă în Iași: Batem pasul pe loc pe orgolii mărunte

Prim-vicepreşedinte filialei PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a lansat, miercuri, un apel public către liberalii şi membrii USR-PLUS din Consiliul local pentru a se înțelege și a colabora politic şi administrativ, susținând că se „bate pasul pe loc în orgolii mărunte”, în timp ce Iaşul are nevoie de „stabilitate şi unitate politică pentru ca marile proiecte de investiţii să devină realitate”.

„Conflictul permanent nu ajută pe nimeni, din contră, ne vulnerabilizează în percepţia naţională. Tot ne place să dăm exemplul Clujului. Dar acolo clasa politică, dincolo de diferenţele de opinie, au un masterplan pentru comunitate astfel încât toţi trag la aceeaşi căruţă. Şi PNL şi USR-PLUS au venit cu proiecte foarte bune pentru oraş, au avut loc discuţii şi negocieri care s-au întins pe mai multe zile, trebuie agreată o formă de buget care să fie reprezentativă pentru cele două mari partide din Consiliul Local. Batem pasul pe loc pe orgolii mărunte, în loc să ne coagulăm în jurul unor obiective mari”, a declarat Alexandru Muraru, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit liderului PNL Iași, pe 10 mai urmează să se voteze proiectul de buget al oraşului pentru 2021, iar lipsa unei înţelegeri între forţele de dreapta de la nivel local nu este deloc în avantajul comunităţii.

„PNL Iaşi a adresat în mai multe rânduri invitaţia USR-PLUS de a participa la guvernarea locală. Este soluţia cea mai corectă şi constructivă pentru a avea o majoritate solidă în Consiliul Local şi pentru a implementa viziunea de dezvoltare a fiecărui partid. 2024 e departe, dincolo de interesele politice avem o datorie să îi reprezentăm cum demnitate şi înţelepciune pe cei care ne-au dat un mandat de aproape 70% la ultimele alegeri locale”, a mai spus Alexandru Muraru, deputat PNL Iaşi.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, marți, că situația din Iași, în care predomină neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS, este „grea și complicată” și că ar putea avea nevoie de o mediere la nivelul coaliției, existând tensiuni de ani de zile între membrii celor două echipe.

„Marius Bodea, cel care practic conduce organziația municipală (a USR, n.r.), a fost colegul nostru timp de 20 de ani (….) a trecut la USR în momentul în care Mihai Chirica a trecut în PNL. El era într-un război deschis pe urbanism cu Mihai Chirica”, a descris Rareș Bogdan situația de la Iași.

Întrebat dacă este nevoie de o mediere la nivelul coaliției, prim-vicepreședintele PNL a spus: „în momentul în care lucrurile nu funcționează și riscă să degenerze în conflicte deschise și lucruri care să nu mai poată fi reînnodate, cred că da”.

Rareș Bogdan este de părere că este „greu” ca PNL și USR PLUS E să se înțeleagă „extrem de bine” la nivel guvernamental și, în același timp, să aibă „războaie crunte” cum e cel de la Iași.

„S-ar putea să fie nevoie de o mediere a coaliției . Și în coaliție suntem oameni raționali (…) care vom reuși să ajungem la o concluzie și să detensionăm situația de acolo”, a spus Rareș Bogdan.

Bugetul municipiului Iași a fost respins de plenul Consiliului Local (CL) pe 22 aprilie, după o ședință maraton a plenului care s-a desfășurat pe parcursul a opt ore, reuniune care s-a încheiat în jurul 22.00.

În ceea ce privește conducerea PNL Iași, Rareș Bogdan consideră că, după „pasul în spate” făcut de Mihai Chirica și Costel Alexe, conducerea locală a PNL ar putea fi preluată de unul dintre prim-vicepreședinții de la nivel județean, Alexandru Muraru sau Liviu Brătescu.

Sursa foto: Alexandru Muraru / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. voi astia de la PNL obisnuiti sa faceti numiri de chelnerite, si sa trimiteti controlul pe la diverse insittutii (tot pentru numiri de chelnerite), nu prea intelegeti ca trebuie sa discutati si sa ajungeti la mijloc

  Orban a inteles, pe la bucuresti, iasi nu prea intelegeti

  e diferenta intre iasi si cluj, probabil boc-fauritorul-de-afise-false-cu-usr a simtit ca ii bate vantul in ceafa, DAR USL-istul chirica si PNListul alexe NU

  si cum sa faci alianta la IASI cu PeNaLiii CHRICA si ALEXE, si cand PeNeLe nu contesta pe cei doi …

  reporterii au uitata sa-l intrebe pe batistuta de asta .. inainte de paste a zis ca e paste .. acum ?

 2. 1. Da, PNL bate pasul pe loc, pentru că nu vrea să renunţe la cârdăşia cu PSD;
  2. Nu, cauza nu stă ȋn orgolii mărunte, ci ȋn faptul că PNL nu vrea să renunţe la cârdăşia cu PNL.

  Ciocu’ mic, domnule Muraru – PNL!

 3. 1. Da, PNL bate pasul pe loc, pentru că nu vrea să renunţe la cârdăşia cu PSD;
  2. Nu, cauza nu stă ȋn orgolii mărunte, ci ȋn faptul că PNL nu vrea să renunţe la cârdăşia cu PSD.

  Ciocu’ mic, domnule Muraru – PNL!

 4. Traiasca PENALII de la PNL Iasi
  Bai usereilor daca nu va conformati si nu cadeti la intelegere cu PENALII din PNL punem si mai tare tunurile din presa de partid pe voi, sa faca emiriuni Prelipceanu zilnic cum blocati dezvoltarea orasului

 5. Iar a apărut micul fenechiu de Iași, ziua si declarația răspândită în media, deși are carismă zero barat.
  G4Media, dar postarea cu poza cu veteranul rus de ce n-ati aratat-o?
  De ce nu le-ați întrebat pe micul fost protejat al marelui corupt Relu Fenechiu cum de-a reușit performanța de a ilustra un mesaj despre veteranii de război tocmai cu-n rus?
  Murarii, încă de la terminarea facultăților, au fost consilieri, membri ai Consiliilor de Administrație TVR, Radio, acum unul deputat, altul ambasador.

 6. Apel… privat nu public: d-na Chichirău nu-i slăbi o secundă. Sparge-i!!!!

 7. ,,orgolii marunte, interese oneroase.
  buey, numai goange debitezi.