G4Media.ro

DOCUMENT Alexandru Cumpănașu a fost singurul român care a beneficiat în 2019…

DOCUMENT Alexandru Cumpănașu a fost singurul român care a beneficiat în 2019 de protecție și mașină de lux de la Ministerul de Interne pentru că ar fi primit amenințări

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale în urma ultra-mediatizării crimelor de la Caracal, a fost singurul român care a beneficiat anul acesta de protecție de la Jandarmerie, se arată într-un răspuns transmis de ministrul de Interne, Marcel Vela, deputatului PNL Florin Roman.

”În cursul anului 2019 a fost primită o singură solicitare privind asigurarea temporară a protecției, aceasta fiind cea a domnului Alexandru Cumpănașu”, precizează ministrul Marcel Vela.

El a explicat și prevederea legislativă în baza căreia Jandarmeria poate acorda protecție unor persoane fizice:

 • În conformitate cu art. 19, alin (2) din legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei române, care prevede că ”La solicitarea persoanelor fizice sau juridice în, situații care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul afacerilor interne poate aproba asigurarea temporară a protecției unor persoane, obiective, bunuri, valori și transporturi speciale (…)”, i s-au asigurat temporar măsuri de protecție, cu efective specializate din cadrul Jandarmeriei române
 • Citește integral răspunsul transmis de ministrul Marcel Vela deputatului PNL Florin Roman: Răspuns MAI referitor Alexandru Cumpănașu

G4Media.ro a scris în exclusivitate, la jumătatea lunii septembrie, că Alexandru Cumpănașu, candidatul la prezidențiale cățărat pe tragedia Alexandrei Măceșeanu și care pretindea că se luptă cu Sistemul corupt, a primit protecție oficială de la Ministerul de Interne după ce s-a plâns ministrului Mihai Fifor și în presă că ar fi fost amenințat. Un răspuns oficial al Ministerului Public pentru G4Media.ro a arătat însă că nu există niciun dosar privind aceste presupuse amenințări.

Potrivit informațiilor G4Media.ro obținute, Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și se deplasează cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de MAI.

În 30 august, ministrul interimar de Interne de la acel moment, Mihai Fifor, susținea că protecția oferită lui Cumpănașu ar fi avut o bază legală. „Domnul Cumpănaşu a solicitat oficial acest lucru Ministerului de Interne, s-a făcut analiză în cadrul MAI. Orice persoană care solicită acest lucru şi are toate documentele primeşte acest sprijin. (…) Orice persoană din această ţară care îndeplineşte condiţiile conform legii capătă protecţie în acest sens. Orice persoană din România care face dovadă că este ameninţată, că are viaţa pusă în pericol poate primi protecţia statului, în speţă a MAI sau a altor instituţii. Lucrul acesta s-a întâmplat cu Alexandru Cumpănaşu, s-a făcut verificare, este pe lege, primeşte această protecţie”, a precizat Fifor, citat de Agerpres.

Nu e clar despre ce dovezi a vorbit la acel moment Fifor, dat fiind că procurorii nu au niciun dosar în acest sens, ceea ce înseamnă că nu a existat nici o plângere formală depusă de Cumpănașu.

De altfel, surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că singurele mențiuni referitoare la presupusele amenințări primite ar fi fost făcute de Cumpănașu într-un memoriu depus la DIICOT, dar care nu ar avea greutatea unei plângeri penale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. (S)cumpanasu. Scumpanasule , nu-ti e rusine? Derbedeule.

 2. Sa-ntelegem , ca romanii au mai platit un parazit . Nu-i prost cine cere ,doar cel care plateste.

 3. Afară cu sekurikii din viața publică!

 4. Escrocul Cumpanasu a jecmanit banii statului de la A la Z cu complicitatea mafiei PSD.
  Cand plateste escrocul penal ?

 5. Daca a primit amenintari, desigur exista un dosar penal deschis pe aceasta speta daca nu, toti cei ce au aprobat cheltuielile aferete protectiei escrocului sa le suporte din propriile buzunare.
  In caz contrar, statul roman insusi, prin institutiile, sale se dovedeste el insusi excroc in detrimentul prorpiilor cetateni platitori de taxe si impozite.

  • Nu exista niciun dosar penal, asta e romanika paradisul infractorilor

  • L-au amenintat cu 1% la prezidentiale.

 6. O poza cat 30 de ani. Ani scursi de cand, la chemarea lui Iliescu, minerii au maturat orice sansa de construire a unei clase politice si societati normale.
  Si mi- e frica ca de lighioane ca astea din aceasta poza nu scapam decat daca chemam studentii cu bâtele. Studentii din Hong Kong.

 7. ALEXANDRU CUMPANASU NU!!! NU ESTE ESCROC!!! A FOST NAIV,S A COMPROMIS CU DANCILA,PLAVANA SI CIORDAche…. CUMPANASU A SCOS In ochii legii drama,DESUCHEREA,JIGODISMUL Uman de LA CARACAL!!! CATE ,,CARACALURI,, OR FI FOST SI INCA SUNT,VOR FI,IN ROMANIA IN PUTREFACTIA SI SMOALA PRIN care ne taram ca ramele,CA LIMACSII????????

  • Incredibil cât de proastă ești!

  • „Stroe vasilica”,vai de capul tau.Sunteti multi ?

  • Esti spalat la creier ba vasilica. Hai mars cu escrocul tau de papanasu otravit.

 8. Oprea avea convoi de masini cu girofar,antemergatoare,secretara cu fusta scurta pregatita oricand si orinde sa babardeasca ,,interesul national,, al unpr si alti gugustiuci… daniel,preafericitul si tiberiu nitu, la fel…toba,ponta,,,si alti arivisti… cumpanasu DE CE,NU??????

 9. A primit amenintari, cica?! Pai, daca e un ticalos si jumatate, are trebui sa se teama de ce spune si ce face!!!! Insa, la dimensiunea fuduliei prostului, este de inteles ca si-a dorit si paza si protectie, probabil ca se si vedea la Cotroceni, nimicul!!! Asta e un fel de Oprea, intr-o alta varianta!!! Doi oameni de nimic, care se cred buricul pamantului!!

 10. Putem fi mai prosti de atat ? Sigur ca da. Mereu este loc de „mai bine”.
  Sa platim pana la os!

 11. După Arafat, şefii de la IGSU, şefii de la Jandarmeria Bucureşti şi multe altele a apărut şi această oportunitate pentru noul ministru de interne ca după declaraţiile sforăitoare de la investire să nu ȋntreprindă nicio măsură.
  Poliţia rutieră se plânge că nu are bani suficienţi pentru carburanţi pentru a patrula pe străzi / şosele, din această cauză majoritatea acţiunilor se reduc la ”vânătoarea” cu radarul fix. Câţi criminali de pe şosele putea prinde poliţia rutieră de exemplu cu uriaşa sumă cheltuită inutil cu acest impostor ordinar ? Se aude domnu’ ministru “vorbă-lungă” ?

  • Nu exista temei legal pentru acordarea mașinii MAI și, mai mult, pază. Pentru asta, Fifor si cei care au întocmit nota de fundamentare trebuie să plătească!!!

 12. Și cine ,mă rog frumos, l-a amenințat pe sceleratul ăsta ?
  A auzit voci la streașină, de câte ori ploua ?

 13. D-nă/d-le Stroe Vasilica,pe bune,credeți că impostorul isteric a intervenit în cazul Caracal fiind el plin de civism?!?
  Dacă nu era nepoata sa implicată,nu avea nicio importanță cazul.Și dacă nu era sezon de prezidențiale,desigur.
  De Luiza Melencu a vorbit maxim de 3 ori,din august încoace.
  În rest,rămâne cum am stabilit:Alexandru Cumpănașu a fost un profitor(sper că A FOST,sper să fie trimis dracului acasă cu tot ONG-ul lui puturos) al banului public,a „muls” sute de milioane de la ministerul de Interne încă din 2007,dar cel mai bine a „muls” bani în vremea PSD,adică 7 ani!
  E destul,ar trebui să se verifice la sânge ce a făcut cu banii ,că nu erau dați de ordonatorii de credite din târlele mamițicilor lor,ci din banii noștri,ai contribuabililor!
  Eu NU sunt de acord să livrez taxe și impozite pentru ca un măgar necinstit,fără școală și fără un loc de muncă,să se îmbogățească.

 14. Descurcaretz (alt!) oltean.

 15. Personajul e jenant si ar fi inofensiv daca n-ar fi sustinut de „servicii”.
  Cei ce au dispus cheltuieli pt protectia lui ar trebui sa plătească din banii lor totul!

 16. o vita stranie, cu 12 clase. ii face pe prostache din politica ca pe ultima baba din piata. Respect, jegului!