G4Media.ro

Alexandru Balaș, profesor la New York: Sancțiunile impuse Rusiei „nu mușcă din…

sursa foto: Mikhail Klimentiev / RIA Novosti / AFP

Alexandru Balaș, profesor la New York: Sancțiunile impuse Rusiei „nu mușcă din dușmani”, au fost la niște bănci de mâna a doua, la oligarhi care au conturi și în paradisuri fiscale. De ce nu se blochează conturile oligarhilor pro-Putin, care sunt din gașca lui?

„Toată retorica lui Putin și tot naționalismul acesta în care Ucraina e parte din Rusia mă fac să mă gândesc că s-ar putea să vrea, pe de altă parte, toată Ucraina cumva, deși cred că economic îi va aduce în genunchi din multe puncte de vedere chestia aceasta, pentru că trebuie să consumi o groază de bani ca să controlezi un astfel de teritoriu”, a declarat Alexandru Balaș, profesor în științe politice și directorul Centrului James Clark pentru Implicare Globală al Universității de Stat din New York, Statele Unite, într-o intervenție la Radio România Cultural, în legătură cu faptul că Rusia a atacat Ucraina.

Cadrul didactic a spus că „pe termen scurt, vom avea valuri de refugiați, inclusiv în România mă aștept să avem destul de mulți refugiați, mai ales că avem atât de mulți etnici români în Ucraina. Aceasta este părerea mea. Pe Rusia o va costa probabil destul de mult această invazie, la fel de mult a costat și cea din Afganistan. Aliații nu vor trimite ei acolo trupe să lupte în Ucraina”.

El a punctat că la acest moment nu vede un război mondial din cauza faptului că Rusia a invadat Ucraina și a explicat cum ar putea fi afectate România și Republica Moldova: „Alt aspect important cred că este cel legat de Moldova, pentru că dacă rușii vor prelua puterea în Ucraina, care este următorul pas al unei țări ușor de cucerit de către ruși, care deja la momentul acela, din nou, ar avea Moldova încercuită pe trei flancuri și asta ar putea să afecteze România foarte mult.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De ce? Pentru ca fac parte din plan. Tot omul de rând a pierdut! Pana când nu se trezește poporul, o sa pierdem in continuare