G4Media.ro

Alexanda Kotey, un membru al unui grup de răpitori din cadrul organizaţiei…

sursa foto: captura video

Alexanda Kotey, un membru al unui grup de răpitori din cadrul organizaţiei jihadiste Statul Islamic, a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă de un tribunal federal din SUA

Alexanda Kotey, fost cetăţean britanic în vârstă de 38 de ani, a pledat vinovat în septembrie, recunoscându-şi vina în moartea a patru ostatici americani în Siria şi în răpirea şi torturarea a circa douăzeci de occidentali, relatează Agerpres, conform AFP.

Membru al aceleiaşi celule, El Shafee el-Sheikh, arestat împreună cu el de forţele kurde siriene în 2018, a fost găsit vinovat în aprilie la finalul procesului şi pedeapsa îi va fi stabilită în această vară.

Cei doi bărbaţi au fost prezenţi vineri în tribunalul din Alexandria, în apropiere de Washington, unde apropiaţii victimelor au putut lua cuvântul pentru ultima dată.

„Aţi răpit, torturat şi participat la uciderea unor persoane bune şi nevinovate şi trebuie acum să trăiţi cu asta întreaga viaţă”, le-a spus britanica Bethany Haines, fiica uneia dintre victime.

„Aţi pierdut amândoi!”, a adăugat tânăra, al cărei tată, David Haines, un lucrător umanitar, a fost decapitat de un al treilea membru al grupului aşa-numit „Beatles”, Mohammed Emwazi, ucis într-un atac cu dronă în 2015.

Acest nume a fost dat grupului de jihadişti, care au crescut şi s-au radicalizat la Londra, de ostaticii lor, din cauza accentului lor britanic.

Activi în Siria între 2012 şi 2015, ei au supervizat detenţia a cel puţin 27 de jurnalişti şi lucrători umanitari veniţi din SUA, Regatul Unit, Franţa, Spania, Italia, Germania, Danemarca, Suedia, Belgia, Japonia, Noua Zeelandă şi Rusia.

Zece dintre aceştia au fost executaţi şi moartea lor a fost pusă în scenă în video-uri de propagandă ale SI care au şocat lumea întreagă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. În pușcărie să putrezească acești teroriști vinovați de crime.