G4Media.ro

Alertă NATO în Marea Neagră: Forțele Aeriene Române au ridicat de la…

Alertă NATO în Marea Neagră: Forțele Aeriene Române au ridicat de la sol avioane de luptă pentru două misiuni de poliție aeriană

Forțele Aeriene Române au ridicat de la sol avioane de luptă pentru două misiuni de poliție aeriană, după ce a fost emisă o alertă NATO în Marea Neagră.

În perioada 17-19 februarie aeronave de tip F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR din cadrul Forțelor Aeriene Române au executat 2 misiuni reale de poliție aeriană în spațiul aerian naţional, transmit Forțele Aeriene Române.

Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene.

Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea aeronavelor aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană în România sub comandă NATO. Decizia a fost luată în urma detectării unor activități aeriene deasupra Mării Negre, în afara spațiului aerian național.

MaPN a explicat că aeronavele militare românești au executat patrulare aeriană după care au revenit la aerodromul de bază pentru refacerea capacităţii de zbor.

În prezent Forţele Aeriene Române execută, alături de militari din forțele aeriene ale Italiei, Germaniei și Statelor Unite, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO pentru apărarea spaţiului aerian naţional.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, mai precizează Forțele Aeriene Române.

Sursa foto: Facebook / Forțele Aeriene Române

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Dar armata romana nu exista pentru protectia Romaniei. Noi doar o platim.

  • Corect. Nici un ziar sau radio/tv romanesc nu a publicat amenințare de la nimeni. Anunțurile difuzate de media românească pentru zona din Europa estică s-au referit la relația conflictuală Rusia, Ucraina. In schimb am urmărit Beijing 2022, totul la superlativ. Bravo tuturor!

 2. Parcase Ivan pe trecerea de pietoni.

 3. Politie aeriana ce tine de Ro?? Gluma zilei si este o gluma proasta. Ce sa faca, sa te calce pe trecere cu mig21 sau f16? Este o performanta faptul ca au reusit sa decoleze rablele astea. Ce generali hoti(plagiatori) la ce sa te astepti? Norocul nostru ca suntem in NATO si UE caci altfel era groasa rau de tot. Cu putin noroc intram si in schengen. Din pacate armata ro este zero.

 4. Dacă am luat F-16, ce dreac mai ridicați de la sol Mig21 Lancer?!

  • mentenanta mai ieftina, operabilitatea mai ieftina, pregatirea, obiceiu ?

  • Pai la F16 inca se chinuie Dancu sa citeasca manualul,mai dureaza

  • Pai au vrut sa vada daca mai pornesc. Aveau deja paienjeni pe turbine

 5. Pe unele le-am si auzit. Una e sa citesti stirile si alta e sa auzi numai un avion plecat in politie aeriana. Iesiti din adolescenta intaziata, situatia e serioasa, nu e momentul sa luam la misto un tip de avion ori altul. Ce-o fi in sufletul ucrainienilor, cu peste 100 k trupe in jurul lor?

  • Sa stii ca asta nu este bascalie, este o tragedie pt noi. Stam la mila aliatulor deoarece tara este condusa de incompetenti corupti. Este de plans.

  • motz, intreaba cate avioane luam de datoriile alea pe care le-am sters alora de la kgaz.
   Alex, nu vezi ca boborului ii arde de bascalie? citeste comentariile.

 6. Poate prind macar un Antonov cu tigari .

 7. Mars inapoi la săpat cărbuni în siberia, v-au băgat semnal în mina și va credeți pielea p.

 8. Pai si-au gasit ceva? Sau doar au facut americanski misto de noi? Ca nu inteleg ceva, ce naiba au vazut ei si radarele romanesti nu?

 9. Vouă, care criticați și faceți bășcălie de politică și armată: vedea-v-as concentrați in serviciul militar obligatoriu!!!
  E ușor să clevetiți stind cu fundul în scaunul cald de acasă!
  Intrați voi in politică și în armată dacă vă credeți mai breji! Faceți voi ce credeți ca6 n-au făcut alții!
  Pină una alta, BRAVO tinerilor piloți militari, nu numai români, ci și celorlalți!!!
  Prin ce fac dau dovadă că sunt bărbați adevărați, nu fleandure☝️!!!
  Așa că, urmați-le exemplul dacă sunteți în stare!
  Altfel, vorbiți cu cei de teapa voastră , nu, nu mai ieșiți public, ptr că, se vede de la o poștă nulitatea sau cel mult, micimea voastră de caracter!!!