G4Media.ro

Alerta de „nivel negru” ar putea duce la închiderea străzilor din Madrid…

Sursa foto: Unsplash / Florian Wehde

Alerta de „nivel negru” ar putea duce la închiderea străzilor din Madrid din cauza aglomerației de sărbătorile de Crăciun

Un an de creștere a turismului în Spania se încheie cu activarea de către Madrid a unei măsuri de „nivel negru” pentru afluxul de vizitatori în oraș în perioada sărbătorilor. Străzile din Madrid ar putea fi închise din cauza supraaglomerării în centrul orașului, transmite Euronews.

Capitala spaniolă a activat așa-numita măsură de „nivel negru” din cauza afluxului mare de vizitatori în oraș în perioada Crăciunului.

Implementată doar atunci când există o saturație excepțională în spațiile publice și în transporturi, măsura urmărește să gestioneze securitatea și mobilitatea în oraș.

Poliția va monitoriza din cer străzile cele mai aglomerate cu ajutorul dronelor. În momentul în care afluxul de persoane va atinge un nivel maxim, străzile vor fi închise, permițând pietonilor să părăsească zona, dar nu și să intre în ea.

Aproximativ 450 de agenți de poliție municipală și până la 850 de agenți suplimentari în zilele aglomerate vor monitoriza orașul în timpul sezonului festiv.

Se așteaptă ca atât transportul public, cât și cel privat să fie afectate de măsurile speciale.

Ce zone din Madrid ar putea fi afectate de închideri?

Deși întregul Madrid va fi afectat, punctele critice sunt străzile Preciados și El Carmen, Plaza del Celenque, secțiunea din Calle Alcalá de lângă Plaza de Cibeles și Gran Vía.

Stația Sol a metroului din Madrid și rețeaua feroviară Cercanías sunt în prezent închise între orele 18.00 și 21.00, până pe 9 decembrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează