G4Media.ro

Alegeri locale cu miză uriașă în Ungaria: Opoziţia speră să câştige la…

Alegeri locale cu miză uriașă în Ungaria: Opoziţia speră să câştige la Budapesta în faţa candidatului lui Viktor Orban

Ungurii sunt chemaţi la urne, duminică, pentru alegeri locale, iar opoziţia speră, mai ales la Budapesta, să învingă partidul Fidesz al premierului conservator Viktor Orbán, transmite News.ro.

Ecologistul Gergely Karácsony (44 de ani) conduce lista opoziţiei în faţa candidatului puterii, primarul în exerciţiu Istvan Tarlos (71 de ani).

Sondajele îi dau pe cei doi concurenţi la egalitate, iar o victorie la Budapesta ar putea conta pentru alegerile legislative din 2022.

Primar al unui cartier din Budapesta, Gergely Karácsony vizează primăria capitalei, în mod tradiţional mai liberală decât restul ţării. Ecologist de stânga, el a strâns în jurul lui socialişti, politicieni de centru dar şi liberali. Programul său cuprinde construirea de locuinţe sociale, dar şi gratuitate în transportul public pentru copii. European convins, el ar putea candida împotriva lui Orban peste trei ani.

Istvan Tarlos (FIDESZ) este primar la Budapesta din 2010 și a dus o campanie foarte agresivă, acuzându-l pe Gergely Karácsony că vrea să transforme oraşul într-un circ.

Alegerile locale au loc în 3.600 de localităţi ale ţării şi, potrivit specialiştior, pentru prima oară după 10 ani partidul lui Viktor Orban nu este sigur de o victorie zdrobitoare.

Foto: Gergely Karácsony, candidatul Opoziției la alegerile pentru primăria Budapestei / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Tare miroase siteul asta a sri. Propagandă anti-Orban cât cuprinde.

    • Toată presa internațională care se respecta, de la Le Monde, The New Times, Guardian, Washington Post, etc. critica derapajele lui Viktor Orbán. Cine scrie de bine de el: Sputnik, RT, România TV și ziarele in limba maghiara controlate de Orbán. Deschideți ochii, văd ca va place neo comunismul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.