G4Media.ro

Alegeri la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Psihologul Daniel David și teologul Ioan…

Ioan Chirila si Daniel David / Colaj foto: ubbcluj.ro si danieldavidubb.wordpress.com

Alegeri la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Psihologul Daniel David și teologul Ioan Chirilă candidează marți la funcția de rector

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își alege marți, 3 martie 2020, rectorul pentru mandatul 2020-2024. Candidații înscriși în alegerile UBB pentru poziția de rector sunt Daniel David – psiholog, prorector responsabil cu Cercetarea, și Ioan Chirilă – teolog, președintele Senatului universitar. În prezent, rectorul UBB este, pentru al doilea mandat, Ioan Aurel Pop, care în 2018 a decis să cumuleze și funcția de rector, și funcția de președinte al Academiei Române. “Într-o universitate world class, predarea trebuie făcută altfel, nu după formula: stai jos și scrie și te verificăm la examen!”, a declarat David, în cadrul dezbaterii organizate de UBB înainte de alegeri. “În măsura în care vom adopta soluții menite să restaureze o recompensație în zona echității, atunci vom putea elimina discrepanțele și vom genera un alt entuziasm pentru sporirea excelenței în nivelul diactic”, a spus Chirilă.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță într-un comunicat remis Edupedu.ro că “peste 1.600 de cadre didactice, cercetători și studenți ai Universității Babeș-Bolyai vor alege marți, 3 martie 2020, persoana care va ocupa funcția de rector în perioada 2020-2024”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Eu sint pentru teolog. N-are rost sa ne prefacem, ar fi in acord cu majoritatea. Tot sintem noi facatori de cruci cu orice ocazie, nu?

  2. Avem un psiholog vs. Dumbledore…

  3. cursurile vor incepe cu o mica rugaciune..

  4. În România anului 2020 una din cele mai prestigioase universități alege între a fi condusă pe drumul Cercetării sau al Teologiei. Sunt foarte curios ce-o să iasa ca să știm și noi mai bine câte sute de ani ne despart de Europa.

  5. Incredibil!! Cea mai bine cotată universitate din România??!

  6. Nu știu de ce ar asocia cineva Teologia cu înapoierea sau cu inadecvarea la standarde academice. Un teolog, Guido Vergauwen, pe care am avut onoarea să-l cunosc, a fost Rectorul uneia din cele mai prestigioase Universități elvețiene (Univ. din Fribourg) între 2007-2015. Nu-i puțin, nu?

  7. Puneti un teolog si in 10 ani Clujul e Videle 2.

  8. aia e universitate sau madrasa?!

  9. Exact ca la Stanford, MIT și Oxford, nu?