G4Media.ro

Alegeri în Marea Britanie: Suspectat că a folosit documente ”scurse” de Rusia,…

Alegeri în Marea Britanie: Suspectat că a folosit documente ”scurse” de Rusia, Corbyn denunţă o ”teorie a complotului”

Liderul laburiştilor britanici, Jeremy Corbyn, a calificat drept ‘teorie a complotului’ afirmaţiile potrivit cărora documente guvernamentale pe care le-a folosit în campania electorală, după ce au fost scurse pe internet, ar avea ca provenienţă Rusia, transmite AFP, preluată de Agerpres.

În urmă cu o săptămână, Corbyn a arătat 450 de pagini de documente care, potrivit lui, dovedeau că guvernul vrea ‘să le vândă’ americanilor sistemul de sănătate britanic (NHS), considerat una din mizele cruciale ale scrutinului parlamentar de pe 12 decembrie.

Documentul fusese publicat iniţial pe reţeaua socială Reddit, care este de părere că această scurgere ‘face parte dintr-o campanie identificată ca provenind din Rusia’. Reddit a închis 61 de conturi suspecte.

Sâmbătă, la BBC, ministrul culturii Nicky Morgan a apreciat ca ‘extrem de grav’ faptul că documentele pot fi legate de o campanie provenită din Rusia.

‘Absurd’, a replicat Jeremy Corbyn, acuzându-l pe prim-ministrul Boris Johnson de ‘teorie a complotului’ tardivă şi subliniind că nimeni nu a contestat autenticitatea documentelor, a căror provenienţă el a refuzat să o precizeze.

Liderul opoziţiei, al cărui partid este devansat de conservatori cu aproximativ 10 procente în sondaje, i-a cerut lui Boris Johnson să ‘aducă răspunsuri, ceea ce refuză să facă, pe subiectul donaţiilor ruse’ către Partidul Conservator.

Corbyn i-a mai reproşat amânarea unui raport referitor la suspiciunile de ingerinţă rusă în politica britanică.

Documentele folosite de laburişti cu privire la NHS ‘nu au demonstrat ceea ce Jeremy Corbyn şi Partidul Laburist sperau să demonstreze, mă tem să nu fie decât o altă diversiune’, a declarat sâmbătă Boris Johnson.

Citește şi: Marea Britanie/alegeri: Un ultim duel prudent între Johnson şi Corbyn pe fondul Brexit

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. CORBYN se apropie cu pasi mari de procentele lui Boris,undeva la 36-37 la 40(poate chiar mai putin .

  2. Amplă campanie de denigrare a liderului laburistilor de către superbogatii angliei care își vad pozițiile extrem de privilegiate in real pericol pentru prima oară in a long long time. Practic alegerile sunt intre green new deal-labour si tirania neoliberala-conservatives

    • Cand or termina banii socialistii lui mos Corbyn, ce o sa mai plangi dupa conservatori. Mai vorbim noi. Comunismul e frumos cat are bani de cheltuit, din pacate ii termina repede.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.