G4Media.ro

Al doilea vârf al epidemiei. De ce refuză Guvernul să intervină cu…

Al doilea vârf al epidemiei. De ce refuză Guvernul să intervină cu noi măsuri. Unde a dispărut președintele Iohannis? România, în topul țărilor cu cel mai mare număr de infectări zilnice

România înregistrează în ultimele patru săptămâni o creștere constantă a numărului de cazuri active, cu un apogeu atins săptămâna trecută, cea mai neagră de la începutul epidemiei. România contabilizează aproape zilnic 400 de noi cazuri, iar numărul deceselor a ajuns, marți, din nou la 30 într-o singură zi.

Cu aceste cifre îngrijorătoare, urcăm în topul țărilor europene cu număr mare de infectări alături de Serbia (focar în Belgrad), Portugalia (focarul de la Lisabona), Marea Britanie, Luxemburg și Suedia, cu cea mai mare rată de îmbolnăviri.

Cu toate acestea, autoritățile au dispărut din peisaj și se limitează să constate că oamenii nu mai respectă regulile. Premierul Orban a acuzat Curtea Constituțională că l-a lăsat fără instrumente, dar atacul este nedrept. În primul rând că judecătorii CCR au stabilit corect că nu pot fi restrânse drepturi printr-un ordin de ministru, prin urmare internarea cu forța, carantinarea obligatorie a unor persoane trebuie să aibă ca bază legală un proiect de lege.

Apoi, nimic nu-l împiedică pe șeful guvernului ca, în interiorul stării de alertă, să intervină punctual dacă este nevoie. De pildă, în România s-au raportat luni trei noi focare de infectări cu COVID 19, la spitalul de urgență din Ploiești, la spitaul CFR din Timișoara și la un centru de bătrâni din Slobozia.

În cazul centrului de bătrâni din Slobozia, poate se impune carantinarea localității, măsură posibilă chiar și după decizia CCR pe baza legii stării de alertă. Nu poti restrânge drepturi pe baza unui ordin de ministru, dar legea stării de alertă oferă destul instrumente de intervenție, care nu sunt folosite în aceste zile dramatice. În treacăt fie spus, Marcel Ciolacu și PSD ar face bine să pună pe agendă și să voteze rapid noua lege care permite internarea sau izolarea persoanelor infectate, altfel ne expun pe toți ceilalți unor riscuri suplimentare de îmbolnăvire cu COVID – 19.

Nici autoritățile centrale, nici cele locale n-au intervenit în vreun fel. Dimpotriva, guvernul merge pe contrasens și discută, în răspăr cu realitatea cruntă din teren, despre noi măsuri de relaxare și despre posibilitatea redeschiderii restaurantelor după 9 iulie.

Adăugați-i la toate cele de mai sus pe cei peste 500 de bolnavi de COVID – 19 plecați din spitale după decizia CCR, unii dintre ei potențiale pericole de infectare, și vom avea un tablou ceva mai complet al riscului ca epidemia să scape de sub control. Riscurile sunt cu atât mai mari, cu cât majoritatea spitalelor raportează deja că secțiile de terapie intensivă sunt depășite. Sistemul sanitar a ajuns la limită, iar medicii abia mai fac față suprasolicitării.

Și atunci de ce guvernul Orban și președintele Iohannis par să fi abandonat lupta tocmai acum, când situația se agravează? De ce discutăm despre relaxare, și nu despre noi restricții, așa cum ar fi normal? În treacăt fie spus, l-a mai văzut cineva pe șeful statului? Știe cineva unde a dispărut, de ce nu mai iese zilnic cu raportări, evaluări și avertizări, așa cum proceda înainte? Suntem într-o realitate chiar mai sumbră decât eram în timpul stării de urgență.

Răspunsul l-ați intuit deja: se apropie alegerile locale. Guvernul Orban și președintele Iohannis nu mai doresc să fie mesagerii veștilor proaste. Fug de realitate așa cum au procedat și la începutul crizei, când sperau că încă se mai pot organiza anticipate. Pe de altă parte, liderii PSD și Pro România dau dovadă în aceste zile de iresponsabilitate crasă, încurajând cetățenii să conteste orice măsură a guvernului Orban sau refuzând ostentativ să poarte mască.

Ajunsă în acest punct, România riscă să-și complice singură situația pe termen lung. Guvernul și opoziția, prin comportamentul lor, nu-i ajută deloc pe cetățeni, oferindu-le mici satisfacții de moment. Dimpotrivă, refuzând să adopte noi restricții sau contestându-le mereu, le fac un rău și mai mare.

În momentul în care media infectărilor în ultimele două săptămâni va fi mai mare, orice stat membru UE va fi liber, conform recomandărilor OMS, să recomande carantinarea persoanelor care provin din România sau chiar să le interzică intrarea în țară. Austria, Slovenia și Germania au interzis deja accesul călătorilor din Serbia pe teritoriul țării lor.

Apoi, România riscă să iasă de pe lista țărilor considerate sigure de UE, ceea ce va avea ca efect limitarea libertății de mișcare a cetățenilor săi, cu consecințe economice nefaste pe termen lung.

Este de înțeles până la un punct ezitarea guvernului de a impune noi restricții, dorința de a reporni economia și de a evita un alt dezastru, poate chiar mai periculos decât cel sanitar: crah-ul economic. De acord, guvernul este prins între ciocan și nicovală, pus în fața unei alegeri imposibile.

Repornirea tuturor sectoarelor din economie la turația obișnuită presupune creșterea mobilității, ceea ce sporește riscul de noi infectări. Mai multe infectări înseamnă mai multe decese, sufocarea spitalelor și o criză sanitară de proporții. Pe de altă parte, impunerea de noi restricții aduce tensiuni sociale crescânde, șomaj, sărăcie. Ca politician aflat la putere, ce alegi între două rele? Cum e mai bine?

Dificil de luat o decizie. Revenirea la starea de urgență sau la închidere totală va fi greu de acceptat de către populație. Dar ceva trebuie făcut, după exemplul Spaniei, care a recurs la măsura unor carantinări sau închiderea punctuală a unor regiuni sau orașe. A ignora complet realitatea sau a fugi de ea din calcule electorale reprezintă cea mai proastă soluție. Abandonul de acum se va întoarce, în cele din urmă, împotriva Guvernului când numărul cazurilor de infectare va fi foarte mare.

Dacă România va continua pe acest drum, va pune în pericol redeschiderea școlilor din toamnă, cu consecințe grave nu doar pentru copii, ci și pentru întreaga economie. Vor fi numeroase cazurile când unul dintre părinți va trebui să rămână acasă. Apoi, greu de crezut că într-o țară lovită de un nou vârf se mai pot ține alegeri locale în septembrie. La cum arată relaxarea totală care a pus stăpânire pe țară, numărul cazurilor va crește, nu o să scadă.

Francezii și sârbii s-au încăpățânat să le țină, iar rezultatulele le-am văzut cu toții. La două săptămâni de la alegerile din Serbia, Belgradul a devenit focar și a fost închis. Țara este azi una dintre cele mai lovite de coronavirus, la fel s-a întâmplat și în Franța. Dacă guvernul va continua cu măsuri de relaxare din calcule pur electorale, e foarte posibil să nu deschidem nici școli și să nu ținem nici alegeri peste două-trei luni.

Vom fi atunci, foarte probabil, în situația Spaniei sau Italiei din martie-aprilie, cu toate că într-o primă fază România a gestionat decent criza generată de coronavirus. Dar ne-am înecat deja la mal, cu puterea și opoziția calculând de zor voturile unor alegători, cu ochii pe sondaje. Or, nimic n-ar trebui să fie mai important decât viața și sănătatea oamenilor. Ele nu pot fi jucate la ruletă de o mână de politicieni inconștienți, care s-au aruncat în valul tot mai mare al negaționiștilor, conspiraționișitlor și covido-scepticilor din societate.

Iar când realitatea le va demonstra că au greșit, s-ar putea să fie mult prea târziu. Președintele Klaus Iohannis nu mai candidează. El ar trebuie să arate în aceste zile ceva mai mult curaj și asumare, așa cum a procedat în cele două luni după declararea stării de urgență.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

121 comentarii

 1. Si ce masuri sa ia? Tot de la Partidul Comunist Chinez? Nu le mai tolereaza nimeni si deja populatia respinge aceasta prosteala pe fata. Pur si simplu nu mai tine.

  • Președintele nu are nico putere, doar Curtea Constituțională poate lua măsuri. În ultimii 4 ani acestă instituție a dat 350000 de pagini de recomandări ( a se înțelege legi, deoarece ele sunt obligatorii) și nu înțeleg de ce nu a reglementat și această situație. Autorul articolului trebuia să critice parlamentul, întrucât doar el, conform deciziilor CCR, poate lua măsuri împotriva COVID. În rest, observ că ați devenit o anexă a PSD-ului.

  • Voi la PSD ati hotarat sa va condamnati la moarte electoratul fidel intrucat v-a sunat Daddy cu taxa inversa ca sa va spuna ca a gasit o metoda la fel de eficienta ca-n 2012, cand a adus tot cimitiru’ la urne?
   PS. V-au crescut, pe unii dintre voi v-au dat si la scoala, iar drept rasplata voi vreti sa-i aruncati in bratele lui Covid-Cel-Rau?

  • Domnule Tapalagă, cu cât ai fost plătit de PSD să scrii mizeria asta?
   Dacă erai corect te luai de Parlament, că deciziile în cazul pandemiei, chiar dumneata recunoști asta, pot fi luate doar prin lege. Și atunci, de ce este de vină președintele și guvernul? Pentru că dumneata aperi PSD-ul care face legea în Parlament, și toate măsurile propuse pt. combaterea COVID sunt modificate radical da gașca pe care o susții ? Asta trebuie să spui că PSD-ul, Avocatul Poporului și C.C.R. au acționat împotriva populației și au condamnat o mare parte a ei la moarte, în numele așa-ziselor libertăți.

  • Nu sunt de la PSD. Dar nu am cum sa fiu de acord cu tirania medicala slab pentru ceva ce din realitatea traita vedem ca e o problema. Uitati-va la Ungaria, Polonia sau Croatia. Nu au nici imbolnaviri si relaxarea e mai mare. Care este diferenta? Ei au guverne patriotice, iar noi slugi care eecuta planuri globaliste.

  • @MarianPopescu
   ”Așa-ziselor libertăți”??
   Uau, asta ne pregătiți, în loc de alegeri? O dictatură? De aceea tace KWI?

  • Sweden’s COVID-19 infection rate of 43.2 deaths per 100,000 inhabitants is lower than Spain’s (58.1) and Italy’s (55.4), but is higher than reported rates in the United States (32.1) and Brazil (14.3), according to Johns Hopkins University.

   https://www.9news.com.au/world/sweden-coronavirus-chief-epidemiologist-admits-could-improve-after-highest-deaths-in-world/b205be36-5663-4dcd-9dcd-2f5d7c87f520

  • Pnl este in campanie asa ca johanis nu mai mosca un deget. Cinismul este la el acasa

  • @Scara Dragule
   Vreau Sa Beau Bericoasa din Tigva P$D care are urma de cenusha in Kiseleff 10

  • Legam (guvernul, medicii, Arafatul) de maini si de picioare, il aruncam in apa si de pe margine:
   – il intrebam de ce nu inoata mai cu spor. – (aici se incadreaza si opinia domnului Tapalaga)
   – strigam ca ce bine am inota noi in locul lui, dar nu avem slipul la noi.
   – daca se apropie de mal, ii mai dam si un pietroi sa-l care.
   – si alte chestii mai marunte: ii zicem ca ce frumos e la plaja fara masca, ca de ce tulbura pestii cu inotul, si ca de ce nu poarta costumul de baie de 100 kg lasat de guvernul Dancila.

   Si un fel de concluzie: incep sa cred ca soarta este cumva scrisa, si singura solutie e acum imunizarea naturala, cu costurile aferente.

  • aceeasi MINCIUNA

   „majoritatea spitalelor raportează deja că secțiile de terapie intensivă sunt depășite”

   SUNT SUB 250 de pacienti la ATI / toata tara

   acum.avem.mai putini la.ati decat stunci cand a fost maximul

   ce vrajeli !

   „Câte paturi ATI are România. Un pat de terapie intensivă costă cât o maşină de lux”

   Un pat de terapie intensivă costă cât o maşină de lux, iar România

   are peste 1.300 de paturi de ATI complet echipate.

   Medicul Dorel Săndesc vrea să echipeze toate paturile de ATI cu ventilatoare.

   https://m.zf.ro/zf-24/cate-paturi-ati-are-romania-un-pat-de-terapie-intensiva-costa-cat-o-masina-de-lux-19002411

  • @un domn,
   Ți-aș ține cu drag companie, dar știi prea bine că mi-e frică de Covid ca de Dracu’, iar cum pesediștii sunt infectați mai ceva ca de Ciumă Roșie…
   PS. Mă mai gândesc, poate că nu e Dracu’ atât de negru…
   Zi bună!

  • mare prost mai esti.

 2. Iar va luati de Iohannis. „Iohannis trebuie sa faca ceva!” Ce anume? Astept ca Parlamentul „sa faca ceva” adica o lege clara si constitutionala care sa imi apere drepturile si mie, pentru ca pana acum numai inconstientii si ignorantii par sa aiba drepturi garantate de Constitutie.

  • Uite ce tupeu pe unii,daca lucrurile se inrautatesc guvernul PNL”trage ponoasele,cand toata lumea buna”in frunte cu gaina asa zis-avocata poporului si mai ales CCR au pus bete-n roate si au facut un talmes balmes din care cetateanul de rand nu mai intelege nimic,normal vor fi din ce in ce mai multi infectati si din nefericire decedati,asta pe deasura incapatanarii obisnuite a celor care sunt aburiti de teorii conspirationiste privind Covid 19.

  • Iohannis nu trebuie sa faca nimic, e foarte bine ca tace? exact ca tine, nici tu nu faci nimic in privinta pandemiei. Dar nu crezi totusi ca presedintele tarii ar trebui sa faca totusi mai mult decat tine?!

 3. Foarte bine concluzioneaza autorul: „Președintele Klaus Iohannis nu mai candidează. El ar trebuie să arate în aceste zile ceva mai mult curaj și asumare, așa cum a procedat în cele două luni după declararea stării de urgență.”

  • Nu domnule greșești grav. Președintele nu are nicio putere. Ciolacu și PSD-ul lui trebuie să dea legi în Parlament nu să instige lumea la nerespectarea regulilor.

  • De cand face presedintele legi ????

  • Acum se vede cat de anapoda e construit statul roman.
   In situatii atat de grave, cand trebuie sa se ia decizii rapide, concrete, puterea de a le lua ar trebui sa fie in mana presedintelui sau a guvernului.
   Cu „ajutorul” CCR, masurile clare, rapide, adecvate situatiei in care suntem, sunt transferate parlamentului, un organism nu numai greoi, dar si mult prea dominat acum de obsesia concurentei politice.
   Iar autorul articolului parca ar fi var cu Ciolacu si nepot al lui Dorneanu. Lumea piere (la propriu!) iar el plateste polite lui Iohannis si Orban.

 4. cand vorbea presedintele TARII NOASTRE gaseam tot feluri de reprosuri ACUM ca nu vorbeste nu santem multumiti??

 5. Domnule dragă, poporul vrea libertate totală. Chiar și dumneata susții măsura criminală a CCR, se vede că ești o vuvuzea a PSD-ului. Dacă erai corect cereai parlamentului să facă ceva și nu guvernului, deoarece acesta nu poate face nimic. Președintele cu atât mai puțin. CCR-ul le-a luat orice putere de decizie. Scrie clar în decizia curții: măsurile pot fi luate doar de parlament, unde deciziile sunt luate de PSD si aliații lor. Așa că las-o moale, că măcăne.

  • Dodan Tudorel Corect!

  • Foarte bine punctat. Articolul inca din titlu te trimite dupa seminte, adica arunca magareata pe Iohannis si guvern . Cat a fost tinuta pandemia sub control, ba mai mult ajunsesem la 100 cazuri pe zi nu era meritul guvernului si a masurilor ci ne spuneau unii ca e vrajala cu virusul, acum cand au dat dracii in noi ne-ntrebam unde e Iohannis si guvernul.

  • Ce proiect de lege pe aceasta epidemie a initiat Guvernul și l-a respins Parlamentul, ca nu-mi amintesc?!!!!

  • Mă îndoiesc că autorul e vuvuzea psd-istă, mai curând goarna lui băse, care aruncă cu noroi și în dreapta și în stânga…

 6. Deci Iohannis, Guvernul, autoritățile verdict VINOVAT. Mai lipseşte statul paralel. De noi, ceilalți, inconştienții, care ni se rupe de ce zic autoritățile privind regulile mine de respectat, nimic, nici o vină.

 7. Gestionarea pandemiei cred ca trebuie facuta de catre Parlament , prin legi clare si bine gindite ! Punerea in executare a acetor legi urmeaza a fi sarcina Guvenului ! Nu inteleg de ce pina acum Parlamentul nu si-a intrat in atributiuni ?

  • Parlamentul actual?!? Cu solomon și stativa (scandalagii de vaslui), iordache și șerban???
   Doamne ferește, mai bine asa, decat cu legile date de ei!
   Acum ar trebui sa vorbeasca specialiștii, medicii care luptă pe front , în prima linie ( și nu de’alde sotia lui catarama ), iar partidele și populația să dea dovadă de responsabilitate! Dar..cred ca cerem prea mult, mult prea mult daca ne asteptam ca oamenii să respecte câteva reguli minime, de bun simt! Pana nu sunt ei afectați, ii doare in cot de cât sunt impactati ceilalți români
   Probabil ca pesedistilor le convine, au impresia ca pot amână la.infinit alegerile locale și parlamentare ( nu se gandesc ca e posibil sa piardă mulți votanți, mulți răpuși de haosul făcut de ei, prin dezlănțuirea virusului).

 8. Presedintele a fost intre ciocan si nicovala. Sa respecte drepturile omului si sa lase sa moara zeci de mii de oameni sau sa interneze bolnavii si saii izoleze

  • S-a dilit lumea cu drepturile omului…dacă ne invadau rușii și eram în război…ce spuneau pesedeii…Nu aveți dreptul să ne inrolați, ne ingraditi libertățile . E o stare excepțională…trebuiau luate măsuri excepționale și au fost luate….la început…până s-au trezit pesedeii ca pierd teren și nu cumva Orban pare salvatorul neamului. Mister Rădulescu ești foarte prost…știi tu de ce!!!!

 9. si noi ce facem..stam cu gura casca sa actioneze guvernul si Iohannis? Dar suntem atat de imbecili? Nu e ca si cum epidemia asta a inceput ieri

 10. Consider ca principala vina o au oamenii, nu protejează și nu se protejează. Mergeți ori unde într-un spatiu închis, scoli, primarii, mai ales cele ce țin de domeniul statului și veți vedea ca este groaznic, în privința prevenției. Din nou la noi lipsa de civilizație și chiar de bunătate a inimii este crasa. Guvernul este la fel de pervers ca cetățenii, este mult mai rău acum decât în aprilie și nicio masura. Controale nu face nimeni, autoritățile sunt complice cu agenții economici. (vedeți în transportul comun ce aglomerație și lipsa mastilor). Într-un stat adevărat, se controlează și distanta dintre oameni. Solutia:IAR STARE DE URGENTA. Celalalt doarme. Și încă ceva, nr. mare de teste trebuiau făcute și în martie și aprilie și cred ca se oprea anvergura răspândirii..

  • Cel mai pertinent comentariu! Vina este și a cetățenilor care nu respectă nimic ,a autoritatilor care nu iau măsuri, a ministrului justiției care are o armata de consilieri și nu a legiferat situația care se impunea, a CCR care trebuiea sa someze mai întîi guvernul să intre în legalitate ,nu sa fim in situația cu bolnavii slobozi la contaminare.

  • Starea de urgenta la nivel national nu este o solutie. Trebuie instituita carantina numai in cateva localitati cu focare mari.

   Pentru multi cetateni, mai ales cei tineri, pericolul Covid pare destul de indepartat si abstract. In schimb, perspectiva inchiderii localitatii in care domiciliaza este una extrem de neplacuta pentru oricine. Unul sau doua exemple ar fi suficiente pentru a se crea presiune publica impotriva celor care, nesocotind regulile, isi pun orasul, rudele si prietenii in pericol de izolare.

   Nu in ultimul rand, trebuie rezolvata problema aglomeratiei din mijloacele de transport in comun. Solutia nu poate fi decat una singura: marirea numarului de autobuze, in asa fel incat timpul de asteptare in statie si implicit gradul de ocupare sa fie mai mici.

 11. Johannis este foarte suparat ca nu poate pleca in vacanta. Saracul de el ne-a prostit sa ia niste voturi si cand sa plece la mare tocmai ce a lovit Covid-ul. Lasati-l sa doarma.

  • Eu cred ca e deja plecat….
   E peroada din vară în care pleacă.
   Anul trecut n-a mai avut răbdare sa studieze legea pensiilor și a promulgat-o în 5 zile, iar acum PNL imputa lipsa din ea a surselor financiare!!!

  • Iohanis este la baza profesor de fizică.
   Legislația primită la promulgare o verifică echipa de consilieri.

  • Nico, ai vrut sa spui ca e de fapt primar…

 12. Mai ieșiți odată de sub imperiul fricii.
  Nu este niciun val 2 și nu mai pot fi impuse restricții.
  Singura măsură valabilă este protejarea celor vulnerabili – în vârstă, cu comorbidități. Așa trebuia să se întâmple și în martie-mari a.c.
  Sigur că presa o să suspire după această perioadă – sunt printre puținii care profită, cu audiențe crescute.

  • Matale chiar ca esti prost, dar nu te lasi si lupti sa ne demonstrezi asta. E suficient sa te uiti la exemplele catorva tari care au respectat si care nu au respectat masurile de intrerupere a propagarii pandemiei. Dar trebuie sa ai capacitatea sa si intelegi, ceea ce nu este cazul dv. Pentru cititori, propun sa fie studiata diferenta dintre Suedia, Danemarca si Norvegia, trei tari nordice cu acelasi tip de cultura, da cu abordari diferite a masurilor de limitare a pandemiei. Suedia a lasat totul la latitudinea populatiei si s-a umplut de morti si infectati, in timp ce daanemarca si Norvegia au luat masuri ferme de izolare, distantare fizica si purtare obligatorie a mastilor. Drept rezultat, numarul infectatilor si al mortilor este minim in aceste doua tari fata de Suedia. Dar pe prosti nu-i convingi cu argumente si exemple, trebuie sa o pateasca ei rau de tot ca sa se convinga, numai ca ce folos ai sa mori convins? Nu e mai de folos sa traiesti neconvins de utilitatea masurilor?

 13. Sa ne uitam in jur . In mai toate statele lovite puternic de pandemie , guvernului ,premierului , i se ofera solutii si i se accepta punerea in aplicare a unor decizii imediate(este fie stare de urgenta, fie de alerta, nu este normalitatea ) fara a mai trece prin normalitatea juridica de facto . Doar sa ne imaginam ce ar fi fost daca eram in razboi si CCR dadea o astfel de solutie ce avea ca baza obligativitatea de a trece legi printr-un parlament ostil . Alegerile vor fi facute la termen , tara nu poate ramane in aceasta stare de incertitudine politica inca multa vreme . Ideea stupida cum ca presedintele trebuie sa rezolve orisice problema apare in tara inca mai bintuie mintea multora dintre noi . Presedintele are puteri executive limitate ,ba chiar si mai mult limitate de catre fosta guvernare si doar intervine in momentul unor derapaje grave asa cum a facut de multe ori anul trecut si asa cum a facut in momentul arhicunoscut de noi toti cu – autonomia tinutului secuiesc – sau atunci cind a participat la prezentarea programului de tara de catre PNL si de nenumarate ori cind a prezentat gravitatea situatiei si obligativitatea acceptarii unor masuri de protectie imediata si asa cum va face si in momentele imediat premergatoare ale alegerilor . Presedintele este poate unul dintre putinii politicieni care respecta cu sfintenie Constitutia Romaniei .Cit despre paralela fortata intre ancorarea in mirajul alegerilor anticipate din trecutul imediat si o presupusa fuga de responsabilitate ce ar contine – vezi doamne -si partea de mesagerie a unor vesti proaste , de parca nu cu totii stim ce se intimpla , cu greu ne putem stapini risul cind vedem subtirimea modului de gindire tradus in pagina .Referitor la partea de decizie politica si de decizie juriidica , ce ar putea agrava situatia epidemiologica, este evident ca acestui guvern numai asta nu i se poare reprosa .

 14. Intrebati-i si pe Ciolacu si Cazanciuc. Daca era de dat vreo gratiere sau de scapat vreun bandit, erau foarte activi.

 15. Din ce in ce mai multa lume intelege ceea ce se intimpla si cum unii inceraca sa destabilizeze tara in aceasta perioda de criza sanitara .

 16. Avem un Presedinte de Doamne-ajuta. Dl Iohannis nu este hamlet, sa triasca din ezitari. Dl Iohannis nu este Quijote, nici Messia. Este presedintele statului. Sunt insa multi salbatici pe-aici care nu vor fi domesticiti in veci. Astia, gripatii, fariseii, razboinicii care confunda sinele cu natiunea, partidul cu statul, tara cu propria personulitate, SARSAila cu diareea la copii, sunt locatari la Balaceanca si candidati siguri la puscarie. Majoritatea mailgna din casa Poporului, CCreaua, avocata Popoului simt o placere sadica vazand suferinta, naivitatea, distrugerea.. Astia, cioclii cetatenilor, executa manevre viclene. Si nici unul din sleahta sinsitra nu vrea sa fie macar pentru o zi Ioana Scioapa. Aventurierii ticalosi si inconstienti, virusii perfizi si fitilisti seamana cu Vasilica Pompadour cu morcovul otravit in c*r.

 17. Ce se mai poate face daca PSD, ALDE, Proromania, Avocatul Poporului si CCR saboteaza masiv orice fel de masuri sanitare de protectie a populatiei? Omenii sunt prostiti in fata de acesti ticalosi mentionati mai inainte, si datorita interventiei subversive a Avocatului Popprului si CCR, Guvernul nu mai are la dispozitie masuri de constrangere pentru a asigura protectia populatiei impotriva infectarilor. Oamenii care inteleg situatia si respecta recomandarile guvernului se autoprotejeaza, dar ceilalti prostiti si asmutiti de PSD, ALDE si Proromania sfideaza in spirit de turma orice masuri de igiena si protectie individuala si colectiva, devenind victimele sigure ale bolii. In concluzie, pot spune doar ca PSD, ALDE, Proromania, Avocatul Poporului si CCR au pe constiinta toti mortii de dupa interventia lor ticaloasa care a privat guvernul si autoritatile sanitare de mijloacele de actiune eficiente impotriva pandemiei. Sufletele acestor morti nevinovati, sa-i bantuie vesnic pe ticalosii de la PSD, ALDE, Proromania, Avocatul Poporului si membrii CCR care au pus la cale acest tip de sinucidere colectiva. Inteleg ca exista interese politice, dar nimeni nu are dreptul sa-si bata joc cu buna stiinta de vietile oamenilor. Acesti ticalosi stiau bine ce fac, dar nu le pasa de vietile oamnilor decat daca sunt ei si neamurile lor.

 18. Desigur de vina e poporul,CCR,PSD,avocatul poporului,toti numai PNL-ul săracul e singur si plin de intelectuali împotriva tuturor.

 19. Eu nu pot sa fac abstractie de faptul ca acea lege cretina pentru situatiile de urgenta a fost elaborata si promovata cu ani in urma cu rea credinta chiar de PSD. Iar acum tot ei zbiara ca legea este neconstitutionala, desi este legea lor elaborata cu aceeasi rea credinta cu care acum o contesta. Asa se face diversiunea impotriva unei tari, cu sprijinul cozilor de topor de la PSD. Cred ca e de prisos sa amintesc ale cui slugi sunt cei de la ciuma rosie.

 20. Tapalaga are dreptate cand zice ca CCR are dreptate ,dar orbii de aici nu vad ei sunt anesteziati de fenomenul Colectiv in care neaga tot.

  • cat crezi ca va mai exista PSD sa te plateasca sa postezi aberatii? plus ca cei mai vulnerabili la covid sunt batranii, adica votantii PSD

  • Completare pt dl. Tapalagă la ,,CCR are dreptate”
   Legea reformei sănătătii votată de dl. Valer Dorneanu în calitate de deputat PSD, a fost declarată corect neconstituțională de către dl. Valer Dorneanu, preşedinte CCR.
   Penibil sună.
   Mersi pentru completare

  • @Virgil
   A facut completare de studii de atunci
   🤣🤣🤣

 21. Unde este domnul Iohanis in seara asta? Iesiti in strada, huuuoooo!

 22. de parca nu stiti ca PNL e o adunatura de lasi cinici „daca moare cineva e vina PSD/CCR”

  • Tare as fi vrut să fie PSD la putere sa vedem cum gestionau Ciolacu și cu Firea situația.

  • Pai dupa eliminarea masurilor de protectie a populatiei catre PSD, ALDE, ProRomania ,Avocatul Poporului si CCR, chiar ei sunt de vina, ei au pe suflete pe toti mortii de dupa interventia lor ticaloasa care a impiedicat protectia populatiei. In cazul unei boli contagioase, nu este o problema de optiune personala, de drept individual, ci de drept colectiv la sanatate, pentru ca bolnavul, chiar asimptomatic si nestiut poate ucide prin conmtaminare involuntara alti oamei nevinovati. In asta consta ticalosia celor pe care i-am insirat la inceput, ei stiau ca ucid indirect, dar au ucis cu sadism ca sa poata pune victimele in carca PNL si sa prosteasca populatia sa-i voteze tot pe ei cretinii, asa cum se intampla de 30 de ani fara intrerupere. Daca victimele sunt putine, ticalosii iarasi se pun pe urlete, spun ca nu erau necesare masurile de izolare, adica exact acele masuri care au impiedicat evolutia pandemiei! Cat de ticalos poate fi cineva ca sa procedeze astfel? Ii cunoastem pe cei din ciuma rosie si cozile lor de topor, i-am vazut 30 de ani la putere infiltrati peste tot, stim ca asa sunt, niste ticalosi fara scrupule ahtiati sa fure munca contribuabililor si activele statului. Astia nu au scrupule si morala, la nevoie recurg la genocid mascat, doar ca sa revina la putere. Asta sunt si ii stim bine, 30 de ani sunt suficienti pentru a-i cunoaste.

  • @casually
   Pai dupa eliminarea masurilor de protectie a populatiei catre PSD, ALDE, ProRomania ,Avocatul Poporului si CCR, chiar ei sunt de vina, ei au pe suflete pe toti mortii de dupa interventia lor ticaloasa care a impiedicat protectia populatiei. In cazul unei boli contagioase, nu este o problema de optiune personala, de drept individual, ci de drept colectiv la sanatate, pentru ca bolnavul, chiar asimptomatic si nestiut poate ucide prin conmtaminare involuntara alti oamei nevinovati. In asta consta ticalosia celor pe care i-am insirat la inceput, ei stiau ca ucid indirect, dar au ucis cu sadism ca sa poata pune victimele in carca PNL si sa prosteasca populatia sa-i voteze tot pe ei cretinii, asa cum se intampla de 30 de ani fara intrerupere. Daca victimele sunt putine, ticalosii iarasi se pun pe urlete, spun ca nu erau necesare masurile de izolare, adica exact acele masuri care au impiedicat evolutia pandemiei! Cat de ticalos poate fi cineva ca sa procedeze astfel? Ii cunoastem pe cei din ciuma rosie si cozile lor de topor, i-am vazut 30 de ani la putere infiltrati peste tot, stim ca asa sunt, niste ticalosi fara scrupule ahtiati sa fure munca contribuabililor si activele statului. Astia nu au scrupule si morala, la nevoie recurg la genocid mascat, doar ca sa revina la putere. Asta sunt si ii stim bine, 30 de ani sunt suficienti pentru a-i cunoaste.

  • eram morti cu totii

 23. Cand Johannis si Orban au impus restrictii, Opozitia cu Ciolacu, Taricenau si Ponta in frunte, PLUS Avocata poporului PSD-ALDE plus CCRul lui Valer Dorneanu de la PSD plus vuvuzelele TV PSDiste au sarit in sus, criticandu-i de dimineata pana seara ca RESTRICTIONEAZA si calca in picioare Drepturile Cetatenilor!
  Acum, Cetatenii au Drepturi, mai ramane sa respecte Recomandarile medicilor!
  Succes, bine fac, sa RECOMANDE acum alde Ciolacu, Taricenau, Ponta, Renate si Valer Dorneanu, pe care NU i-am auzit in cele aproape 4 LUNI niciodata sa recomande Romanilor RESPECTAREA regulilor de igiena si distantare sociala!
  Dimpotriva, au atacat zi de zi Guvenrul si masurile luate!
  Drept care, pe buna dreptate, Johannis si Orban s-au inteles: Foarte bine, aveti Drepturile, descurcati-va!!!
  Eu sunt de acord, Romanii sa se uite la Ciutacu la RTV si sa face ce spune CIutacu, C iolacu, taricenau, Solomon si Ponat, apoi sa stea la ATIurile pline de bolnavi de Coronavirus!

  • @Lili:
   You are blind ? Exact asta isi doreste PSD : o participare cat mai mica la locale ( si daca ne mentinem in ritmul asta cu covidul, asa va si fi !) pt ca sa voteze doar electoratul disciplinat de partid !

   PS. Prezenta slaba la urne, succes asigurat pt PSD !

 24. ‘ai de capu’ meu! Din cauza unui camin de bătrâni, cu cateva zeci de infectati, sa impui carantina intr o localitate cu peste 50000 de locuitori?! WTF?! De parca atunci nu umblă toată lumea brambura cu declarație?! Sau dacă ar fi după Dan Tapalagă i ar incuia in case pe toți! Un lucru e cert, doar observatie, nici o judecată de valoare: nu avem încă numărul de infectați activi din 29 aprilie, în general media morților zilnice e mai mică decât atunci când era stare de urgență, numărul de cazuri e oarecum asemănător, deci pentru ce era necesară stare de urgență?! Am înțeles prima dată, statul trebuia să își asigure stocuri, să organizeze spitalele, dar acum la ce ar fi necesar?! Dacă vă uitați pe worldometers, până acum două – trei săptămâni, Polonia avea 900 – 1000, pe cazuri pe zi, la o populație nici dublă față de cea a României (după ce avusesera scădere prin mai). Nu au mai impus nicio restricție și uite că sunt în scădere!

 25. Toata tara e impotriva bietului PNL
  Sniff sniff sniff 🙁
  Şică vrea binele romanilor, dar nu-l lasa Dragnea si Putin
  E mult mai simplu sa urli ca toti sunt impotriva ta decat sa recunosti ca esti un dobitoc

  • Cum era sloganul vostru: sus inimile, jos măștile?!? Huh?!?
   Va luati după toate maimutele analfabete ( bete si beți), apoi plângeti ca guvernul nu v-a dat doi pumni să vă bage mințile in cap..luati de va „imputerniciti”, ca altfel nu va vine mintea unde trebuie

 26. Eu cred ca Guvernul și Președintele adopta acum principiul acela „înțelept ” al pesedeilor: „S-asteptam sa vedem ce se mai întâmplă”!

  • Hahah! Sa stii! Cand au văzut ca sunt criticati indiferent ce fac, au decis ca n-are rost sa se mai obosească.

 27. Domnule Tapalagă, iar ai dat-o-n bară. Guvernu, nu poate lua măsuri din cauza PSD și a slugilor sale (CCR, Avocatul …PSD etc.). Președintele nu poate face absout nimic, decât doar să ne avertizeze și asta a făcut-o de mai multe ori, dar dacă noi…..Ultima dată a spus clar, ori te ferești ori ești prost. Cemai? Bravo nouă, am ajuns și noi în sfîrșit pe primul loc la ceva (prostie).
  Iar boul ăla de mai sus, care ne cheam-n stradă, e slugă PSD. Mata soer să nu fii.

 28. Sweden’s COVID-19 infection rate of 43.2 deaths per 100,000 inhabitants is lower than Spain’s (58.1) and Italy’s (55.4), but is higher than reported rates in the United States (32.1) and Brazil (14.3), according to Johns Hopkins University.

  https://www.9news.com.au/world/sweden-coronavirus-chief-epidemiologist-admits-could-improve-after-highest-deaths-in-world/b205be36-5663-4dcd-9dcd-2f5d7c87f520

 29. Guvernul minte națiunea, nimic nu face cu hoți și corupti instituționali.

  • Lipsirea de libertate a unei persoane se aplica sub temeiul unei articolul de lege, și nu a unui proiect de lege. De obicei, de natura penală, in unele dintre cazuri se aplica oamenilor considerați fara discernământ.
   Ciolacul nu este tot parlamentul, nici singurul handicapat din tot legislativ român care poate iniția o lege.
   Etc

 30. Tapalaga, fraza asta e o mizerie: “ majoritatea spitalelor raportează deja că secțiile de terapie intensivă sunt depășite”! Majoritatea spitalelor din zonele noi cu focar de Covid! Asta e fraza corecta. Der suna mai apocaliptic sa scrii “majoritatea spitalelor” și atât… Nici pe departe nu-s ocupate toate spitalele tarii, nici majoritatea lor. Or fi la București, Suceava, Brașov etc. Nu în toată România.

 31. Romanii sunt niste carpe de 2 lei. Merita sa fie sufocati de COVID19 si sa se inece in propria voma, eventual pot sa faca si niste rugaciuni in poala lui Teodosie. Iar statul sa ne lase cu recomandarile ca nu de aia platim 1milionjumate de bugetari sa faca recomandari, ci sa aplice legea in teren! Daca nu pot aplica si impune legile in vigoare AFARA!

 32. Iar USR-ul este preocupat de porno revengi.

 33. Mă bușește râsul nu alta … oameni buni de când e lumea asta și pământul voi nu V-ați învățat minte cu “natura” nu te pui?
  Pai “mama natură” (ajutată) dacă vrea 4-5 miliarde de oameni pe glob la atâta se va ajunge , virusu atât o sa țină și o sa ne “treiere” pana când ajungem la numărul care trebuie.
  O întrebare cinică am;
  Dacă știi ca in câteva luni te “treieră” Corona cum preferi sa trăiești ultimele luni de viața ? In izolare? Sau făcând tot ceea ce mai poți face … distracții băuturi muzici femei droguri etc etc

 34. Citesc: „Cu aceste cifre îngrijorătoare, urcăm în topul țărilor europene cu număr mare de infectări alături de Serbia (focar în Belgrad), Portugalia (focarul de la Lisabona), Marea Britanie, Luxemburg și Suedia, cu cea mai mare rată de îmbolnăviri.”

  Mi-amintesc cum Tariceanu il ataca pe Presedintele Johannis fix cu asta: Ca Tari cu mai multi morti decat Romania au trecut deja la masuri de RELAXARE si ca sub nici o forma Parlamentul NU va mai vota masuri restrictive, incalcari ale Drepturilor cetatenesti!
  Cetatenilor, acum aveti drepturi, mergeti cu ele la ATI, in Spitalele Romaniei!!!
  Cu ele si cu COVIDul 19!!!

 35. Atâta timp cat nu mai închide nimeni afara, nu mai închid nici la noi! Oricum epidemiologic vorbind, situația e la fel ca atunci când aveam stare de urgență! Atunci au închis ca sa pregătească statul spitalele, trebuie să fii idiot să mai crezi că poți tu „îngrădi” virusul! Polonia în urmă cu două trei săptămâni avea 900-1000 de cazuri pe zi, după ce in mai avuseseră scădere si nu au luat nicio măsură importantă și uite ca au scădere iar acum! Să nu mă luați cu gargara că aia respectă măsurile, prim ministrul lor, declara că „asta a devenit o boală ca oricare alta”!

  • „Atâta timp cat nu mai închide NIMENI afara”??!
   Unde ati CITIT asa ceva, in minciunile PSDeilor?!!
   Ia cititi:
   1) 8 Iulie 2020: ” Miercuri, 8 iulie 2020. Regiunea spaniolă Catalonia va introduce OBBLIGATIVITATEA purtării măştii în spaţii deschise, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a executivului catalan, Meritxell Budo, potrivit AFP şi dpa.
   Măsura va fi adoptată miercuri de autorităţile regionale de apărare civilă, a spus Meritxell Budo. Potrivit unui decret adoptat de guvernul central de la Madrid, măştile sunt obligatorii în spaţii deschise în Spania doar dacă între persoane nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin 1,5 metri.
   Aproximativ 210.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit sâmbătă la măsurile de izolare. Timp de două săptămâni, localnicii pot trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu.

   2) 6 Iulie 2020: „Din cauza situaţiei cu coronavirus, a fost introdusă stare de alertă în 13 oraşe şi comune din Serbia.
   Din cauza numărului mare de nou infectaţi cu Covid-19, a fost introdusă stare de alertă în 13 oraşe şi comune din întreaga Serbie, iar după Užice, această măsură a introdus-o astăzi şi Priboj.
   Stare de alertă este acum la Belgrad, Novi Pazar, Tutin, Kragujevac, Vranje, Ivanjica, Šabac, Čačak, Kraljevo, Arilje, Požega, Užice şi Priboj.”

   3) 7 Iulie 2020: „De la capăt: Melbourne, al doilea cel mai mare oraş din Australia, se INCHIDE pentru 6 săptămâni, după ce numărul infecţiilor a atins cote îngrijorătoare.
   Melbourne, al doilea cel mai mare oraş din Australia, se Inchide TOTAL pentru o perioadă de şase săptămâni, întrucât numărul de cazuri în creştere ar putea declanşa valul 2 al pandemiei, potrivit Bloomberg.
   Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a anunţat că izolarea începe de miercuri, ceea ce înseamnă că locuitorii din Melbourne trebuie să stea acasă şi să părăsească locuinţa doar pentru muncă, servicii esenţiale, tratamente medicale sau şcoală – ceea ce reprezintă o întoarcere la restricţiile ridicate în urmă cu câteva săptămâni.
   Statul a înregistrat 191 de cazuri peste noapte, reprezentând cel mai mare număr de cazuri noi într-o zi de la începutul crizei. Virusul s-a răspândit în vecinătăţile oraşului Melbourne, ceea ce a dus la un nivel de transmitere comunitară nemaiîntâlnit în Australia.
   „Ne confruntăm cu un număr foarte ridicat de cazuri noi. (…) este imposibil să oprim răspândirea virusului fără eforturi semnificative”, a declarat premierul Daniel Andrews, în faţa jurnaliştilor.

   4) 7 Iulie 2020: „Israel, Tara care REVINE la Restrictii, dupa ce la fel ca Romania a trecut prin relaxare si apoi printr-o explozie a imbolnavirilor de COVID 19.
   Cluburile, barurile si piscinele au fost INCHISE dupa cresterea imbolnavirilor.
   Luni in Tara Sfanta au fost raportate 1057(or fi CIFRE FALSE?!) de noi cazuri. Asa ca Premierul Netanyahu a inchis salile de evenimente, cluburile, barurile, salile de sport si piscinele”
   https://www.mediafax.ro/externe/tara-care-revine-la-restrictii-dupa-ce-la-fel-ca-romania-a-trecut-prin-relaxare-si-apoi-printr-o-explozie-a-imbolnavirilor-de-covid-19-19406953

   Pot sa enumar MUUUULTE exemple, va invit sa le gasiti singur, sper sa reusiti de data asta sa va DOCUMENTATI cand faceti afirmatii, NU ca PSDeii care MINT de cate ori deschid gura!

   G4media, va rog sa dati postarea!!!

  • Si cea mai cea masura, a-propos de spusele dvs cum ca „NU mai inchide NIMENI”:
   7 Iulie 2020: „Guvernatorul regiunii Veneto a semnat o Ordonanță care prevede pedepse cu INCHISOAREA pentru persoanele infectate cu coronavirus care ies din casă.
   „Începând cu data de 1 iulie, am înregistrat 28 de infecții, o cifră ridicolă, comparativ cu 5 milioane, cât numără populaţia regiunii Veneto. Cincisprezece cazuri din cele 28 le-am importat. Fie că sunt rezidenți care au plecat acasă și s-au întors, fie sunt imigranți străini care au avut contacte în comunitatea lor cu oameni care s-au întors din patrie”, a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto (Italia), în cadrul unei conferințe de presă.
   „Ordonanța de astăzi este simplă, dar, în acelaşi timp, complicată. Avem două tipuri de pacienţi izolaţi: izolatul POZITIV care este tratat și izolatul PREVENTIV.”
   „Refuzul de a se interna al subiecților care au fost depistaţi pozitivi la testul tampon va duce la raportarea către organele poliției judiciare”, a spus Zaia.
   „Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este ARESTATA și dusă la Inchisoare”, a adăugat guvernatorul.

   NU a comentat nici Opozitia, nici Curtea Constitutionala a Italiei, nici Avocatul poporului Italian, NIMENI!!!

 36. Băi Tapalagă,iești bun mă tată !Cele mai multe vizualizări ,cele mai multe comentarii ! Adevărate dezbateri . PS. psd și pnl aceiași mizerie, ieste? FORȚA USR+ !

 37. Da, bre, greu
  Stai 4 luni în casă, trebuie să completezi declaratii peste declaratii, economia trece in shut down, președintele și celula de criză ies zilnic la tv ( cu sau fără geaca de care să radem), doctori care își dau demisia de frica, doctori bravi care luptă cu ce au sa nu se dea bătuți, Tataru zburdă câteva luni din focar in focar, schimba conducerea spitalelor cu militari ca pe front, mesaje peste mesaje pe toate televiziunile cu regulile simple de prevenție, internetul geme de posturi despre Covid, și ce sa vezi…la primele relaxari, românii uita de toate indicatiile și se pisa pe toate rezultatele obținute din greu luni de zile in doua weekenduri de distracție: hore, cluburi, ridicari de inimi și fapte „eroice” cu dezgolirea piepturile in fata virusului fals aruncat de oculta mondială…
  După toate astea, tot Iohannis și guvernul & celula de criză sunt vinovati , trebuiau să stea până la adânci bătrâneti cu gura pe noi sa ne dea peste palme, să ne spună să ne spălăm pe mâini, să păstrăm distanta ( ca murim un concediu fără hore) și sa stam câteva minute cu o masca in spatii închise!
  Ce vreti, frate , să vă mai facă?!? Cat să mai stea cu gura pe noi?!? Oare romanul stie numai de pedepse ca să respecte ceva?!?
  Pana nu dăm cu capul de pragul de sus, nu vedem nimic, nu simțim nimic! Sa ne luam in continuare după toti borfasii ( care vor haos să câștige ceva procente, indiferent de cati saraki omoara), să ne luam dupa toate maimutele mari vedete pe net, devenite peste noapte doctori, să vedem unde ajungem!
  Dacă în 4 luni nu am invatat trei reguli minime de bun-simt, nu cred ca mai învățăm nici in ani de zile, oricât ar sta cineva cu gura pe români. Pana ” ni cunosc ” pe cineva care să moară în fața lor, dintre apropiati, românii nu cred nimic ( se lasă fraieriti dor prin metoda accidentul, despre ocupat mondială cunosc totul)

  • Sustin cu aplauze!!!!!!!!!!!!!
   Felicitari!!

  • @lili, oare de ce nu ma mira ca aplauzi un analfabet?

  • @arcurus, nici eu nu ma mir ca tu te miri, pari dintre cei „imputerniciti” de maimuțele specializate, în toate și în nimic, la „șkoala veți’ „

  • Analfabetul strigă „analfabeții!”
   Mare-i Gradina Maicii Domnului!

  • @Arc to rus,
   Oricâte lecții de bună purtare vi s-ar preda în Savușkina 55, voi tot niște mujici plini de glod sub unghii veți rămâne!
   PS. Să vii cu un astfel de atac la un comentariu corect ! Așa ceva…!

 38. Sunt condamnat numai la deziluzii. Prima data cu USR, convinge oameni ca numai USR ne va scoate din gaura asta, apoi amvazut ca ei de fapt sunt de stinga daca nu si mai rau(marxisti). A doua oara cu acest site si cu Tapalaga. de fapt ce vrea el? ce frustrari ai domnule Tapalaga?

 39. Tăpălagă,stai tu in casa frate și mai lasă-ne!de Coronavirus mai scapi dar de foame nu!!!!

 40. Un lucru simplu trebuia învățat din toata pandemia asta: fiecare este pentru el.
  Dacă ai ghinion si te-a prins pandemia intr-o tara in care cetățenii nu prea respecta regulile, înăsprești auto-disciplina.

 41. Domnule Tapalaga , in cazul mai este cu alegeri anticipate in care nu stiati , klauSS este la confort , nu mai este cu alegeri anticipate , are guvernul lui , unde sica mandolina impreuna cu alti ministri „trage la masea ” in sediul guvernului .
  In rest asa zisele autoritati , nu stiu decat masuri stalinisto-hitleriste , respectiv reguli precum in gulag sau in ghetou , adica amenzi si puscarie .

 42. De ce refuza romanii sa respecte reguli (purtat de masca, distantare fizica)?
  De ce refuza romanii sa creadă in existenta virusului?

  Ce-ai făcut Bobita?
  Pai e de vina Guvernul sau Iohannis?
  După ce manipulați prostimea , în numele libertății absolute , vreți sa vina Iohannis sa ii convingă pe retarzii care circula slobozi, împrăștiind virusul, ca libertatea este doar posibilitatea de a alege raul , nu și înfăptuirea lui?

  Dar voi , presa , unde erati cand prostimea era înfierata ?

 43. Citez: “ În primul rând că judecătorii CCR au stabilit corect că nu pot fi restrânse drepturi printr-un ordin de ministru, prin urmare internarea cu forța, carantinarea obligatorie a unor persoane trebuie să aibă ca bază legală un proiect de lege.”
  CCR românilor trebuia să-i contacteze, ÎNAINTE DE A DECLARA CEVA, pe Orban și Ciolacu și să le spună cum să procedeze legal, după părerea lor.
  Nu trebuiau să se grăbească să conteste măsurile de prevenție corona.

  Dar ei reprezintă interesele PSD, care nu vrea să fie anul acesta niciun fel de alegeri, chiar dacă mor oameni, intră în sărăcie populația, se prostesc elevii și studentii, o mulțime de firme vor da faliment, TAROM, BlueAir, restaurante, turismul.

  • Constitutia Romaniei nu a luat in seama o pandemie gen COVID 19, cand Guvernul Tarii trebuie sa actioneze IMEDIAT, asa cum se intampla in TOATE Tarile Lumii!!!
   Chichite legislative folosite de mizeria numita PSD+_ALDE+PRO-Romania in cardasie cu avocata poprului PSD-ALDE si cu Valer Dornenau de la PSD fac ca situatia din Romania sa fie unica in UE: haos de la varful puterii din Romania, haos de la Parlamentul dominat de niste escroci!!!

 44. aceeasi MINCIUNA

  „majoritatea spitalelor raportează deja că secțiile de terapie intensivă sunt depășite”

  SUNT SUB 250 de pacienti la ATI / toata tara

  acum.avem.mai putini la.ati decat stunci cand a fost maximul

  ce vrajeli !

  „Câte paturi ATI are România. Un pat de terapie intensivă costă cât o maşină de lux”

  Un pat de terapie intensivă costă cât o maşină de lux, iar România

  are peste 1.300 de paturi de ATI complet echipate.

  Medicul Dorel Săndesc vrea să echipeze toate paturile de ATI cu ventilatoare.

  https://m.zf.ro/zf-24/cate-paturi-ati-are-romania-un-pat-de-terapie-intensiva-costa-cat-o-masina-de-lux-19002411

 45. Multumim pt.articol.
  Este drept ca multi romani se lasa usor manipulati de canalii politice ca Ponta si Tariceanu, si in acesta categorie pot fi usor adaugate si uneltele lor Weber si Dormeanu, ambii forsti membri de partid.

  Dar sa nu uitam ca tot Weber si Dorneanu au lasat autoritatile fara mijloace de impunere a masurilor sanitare, adica amenzi.

  In Elvetia amenzile pot ajunge la 10000 de franci, in Canada la 500 de dolari si se doreste a se introduce si inchisoare, G4 publica ca in Italia se are in vedere inchisoarea.

  • Trebuie mentionata si presiunea enorma a HoReca. De la 1mai incoace te uiti la un post serios ca Digi si nu o vezi decit pe Tompea promovind vacante, plaje si terase in spatiul de stiri, nu de publicitate.
   Culmea, odata deschise, acestea nu respecta nici o regula, nici macar luatul temperaturii si purtatul mastii.
   In tari dezvoltate angajatii HoReCa se respecializeaza in meserii sanitare, camerele de hotel se lasa libere 2 zile inainte de a primi alti clienti,baruruile se inchid din nou, iar restaurantele utilizeaza separatoare de plexiglas.
   La noi doar presiuni, la o cifra de afaceri de doar 4% din PIB.
   De ce nu fac presiuni si actorii, mult mai afectati? Pt. ca sint mult mai civilizati.

  • Sa nu uitam si cine sint Dorneanu (avocat al poporului in 2012 la lovitura de stat), Weber platita cu un post gras de Tariceanu suspect de o mita de 800000 euro si alte afaceri suspecte, dar care nu poate fi anchetat pt. ca e aparat de parlament.
   CCR si Avocatul poporului trebuie urgent depolitizate.

  • Bineinteles, in situatia in care ne aflam deja, nu mai este timp pt. motivatii electorale pt. nici un actor politic: guvern, parlament, presedinte.
   Multumim inca odata.

 46. Ma simt nevoit sa repet : Da-le libertate,si-ti vor cere sa-i supraveghezi.
  Sa ne amintim totusi despre blazare, resemnare si liberul arbitru.
  Si cred ca chiar si propunerea lui Streinu Cercel,cea blamata,ar fi cazul sa ne-o reamintim.
  Alegem complexitatea simplitatii,ca de fiecare data.
  Asta ne caracterizeaza,complicam lucrurile atat de simple.

 47. Cutot respectul domnule Tapalaga,nu sunt de acord cu afirmatia dvs pron care aprobati decizia CCR de anulare a carantinei si izolarii ce a generat parasirea spitalelor de catre 1500de persoane infectate cu Covid care defileaza liberesi nestingherite pe strazi, reprezentand surse iminente de infectare in masa. Trebuia gasita o modalitate tranzitorie de rezolvare a situatiei sinu aceasta iresponsabila eliberarea celor infectati, dar CCR al PSD are interesul sa puna cat mai mult in dificultate guvernul, ca si Renata Poporului.O sa -si dea seama toti oamenii de buna credinta cine vrea cu adevarat binele tarii, si manevrele pesediste nu vor mai avea nici un efect.

 48. Președintele a citit articolul și își revizuiește atitudinea apărând azi la ora 17!

  • ti-ai pregatit palmele sa aplauzi sau stai cu ele lipite de spate ,sa nu cumva sa te fure peisajul .

 49. Un articol scris pertinent , fără surse clare de informație . Adaugă Romania in aceasi oala cu Marea Britanie , Bulgaria și Serbia . Numărul de noi infectați zilnic e mult mai mic in UK decât in Romania raportat la numărul de locuitori . Ca sa nu mai vorbim de numărul zilnic de teste . 200000 in uk raportat la 12000 in Romania .
  Urmăresc de mult timp acest site dar nu ma mai regăsesc in informațiile care le trimite , având in vedere ca citesc informații date și de Reuters și The Guardian .
  Păcat …

  • UE a recomandat un nou indicator: nr.de noi infectati la 100000 de loacuitori.
   La acest indicator ne mai depasesc doar Suedia, Portugalia si Luxemburg, dar UK , Bulgaria si Serbia sint pe aproape. La acest indicator UK a scazut doar curind.

  • Errata: UK a scazut doar recent.

 50. Cat de ticalos poate fi cineva ( a se citi aici Parlamentul Romaniei prin PSD, ALDE, Pro Romania+Avocatul Poporului +CCR ) ca sa anuleze amenzile, sa se faca ca apara drepturile romanilor chipurile, corectand legislatia tocmai in plina pandemie si sa anuleze astfel parghiile prin care Guvernul putea sa-i mai tina cat de cat in frau pe romanii indisciplinati ??? Cat de CRIMINALI SUNTETI, eliminand masurile de protectie a populatiei…la noi cei care RESPECTAM CAT DE MUT PUTEM tot ceea ce ne recomanda medicii, la noi CRIMINALILOR, de ce NU va ganditi si de ce nu ne aparati? NU TI-E RUSINE Daniel Morar, nu ti-e rusine? Si dumneata domnule Dan Tapalaga, indraznesti sa pui semnul egalitatii intre acesti CRIMINALI si Guvern+Presedinte, care s-au straduit cat de mult au putut sa ne tina intr-un echilibru, sa ne tina la linia de plutire. Ar trebui sa-ti fie cel putin JENA, ca sa nu spun mai mult. CRIMINALILOR, le doresc sa faca cea mai grava forma de COVID 19, trebuie cumva sa plateasca pentru tot raul pe care-l fac romanilor.

 51. Ati cuplat la sacrosanctaCCR ,care putea să facă altceva decât a făcut d-le Tăpălagă in loc sa apreciați măsurile celor mai buni specialiști în apărarea sănătății.Asa măsurile sunt impuse de specialistul în nimic Corneanu.Unde este judecata dvs limpede d-le Tăpălagă?V-ați vândut?

 52. De data asta ati dat-o-n gard domnule Tapalaga. Pute de la o posta.
  Credeti ca, daca iese in fiecare seara Presedintele si explica cat de necesar este sa respectam regulile anti-virus, o sa cada cineva pe spate? Chiar nu vedeti ca acum, mai multi ca oricand, se vede nivelul submediocru de cultura si civilizatie al acestui popor?!
  Pesonaje precum solomon si stativa sunt peste tot si orice restrictie va fi blamata, cum de altfel este blamat si reversul. Toti sunt destepti de pe margine…..
  Ce vreti mai mult decat „eliberarea” a mii de pozitivi, la solicitarea unei tampite si cu girul unor cretini. Si va mirati de ce se amplifica epidemia?
  Pe bune, lasti-o balta. Mai bine faceti un articol despre ‘derbiul” dinamo-fcsb…..

 53. Inainte de a da vina pe CCR si avocatul poporului, ar fi bine să intelegem. că ei aveau obligatia legală de da deciziile care le-au dat. Nu e vina lor că avem un guvern impotent si un parlament care din jocuri politicianiste nu au creat legile necesare pentru starea de urgenta. starea de alertă. Si da, presedintele TACE, TACE, TACE… Acu ar trebui sa dea de pământ cu „GUVERNUL MEU“. SI sa cheme imperativ partidele la consultare pentru a găsi o solutie.

  • Pe aia de3 la CCR ii doare in editat de Constitutie, ei nu au nici o raspundere, nu exista sanctiuni sau cai de atac pentru deciziile lor aberante. Ei sunt o institutie fara resonsabilitate, adica iresponsabila. Toate celelalte institutii ale statului raspund pentru faptele lor. CCR nu, este monarhie absoluta iar Dorneanu este regele Soare. Ei fac ce vrea muschil lor, sau ce ii duce capul, dara fara primejdia de a da socoteala vreodata.

 54. Așa Tăpălagă!
  Ne-ai lămurit!
  Pentru scoaterea infractorilor pe străzi, anularea amenzilor pentru nerespectarea măsurilor de prevenție și trimiterea infestaților cu Covid-19 printre cei neinfestați se face vinovat Guvernul și Președintele.
  Sigur ai greșit pastilele!

 55. Germania a oprit accesul calatorilor pe teritoriul ei. Doar al calatorilor. Lucratorii pe tarlalele de sparanghel au acces nelimitat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.