G4Media.ro

Agenţia suedeză pentru Cercetare în Apărare a ajuns la concluzia că Rusia…

Agenţia suedeză pentru Cercetare în Apărare a ajuns la concluzia că Rusia se pregătește de un război mondial/ PLUS Cum se pregătește Rusia să taie internetul

Manevrele militare ruseşti din ultimul deceniu arată că Moscova se pregăteşte de un război mondial. E concluzia Agenţiei suedeze pentru Cercetare în Apărare, o agenție guvernamentală care ține de Ministerul Apărării din Suedia, transmite Digi24.ro

Manevrele militare rusești au crescut ca amploare exponențial în ultimii ani. Asta ar arăta că Moscova se pregătește de un război, spune Agenţia pentru Cercetare în Apărare din Suedia. Iar rușii ar avea în minte ca posibili adversari NATO și China.

Potrivit studiului, armata lui Vladimir Putin a implicat de la an la an tot mai mulţi soldaţi pentru exerciţiile militare. De la doar 10.000 în 2017, la 300.000 anul trecut. Mai mult decât atât, pe lângă militari, ruşii i-au scos la pregătire şi pe civili.

Zeci de mii de oameni au participat la simulările unor situaţii de urgenţă pentru a fi pregătiţi în orice moment să ajute forţele armate. Acest comportament este descifrat de analiştii militari suedezi într-un singur fel: Kremlinul face pregătiri pentru un conflict global şi de lungă durată.

Analiza vine în contextul în care Rusia a testat numeroase arme noi în ultimul an, iar la începutul acestei luni şi-a anunţat ieşirea din tratatul pentru forţele nucleare intermediare în care era semnatară alături de Statele Unite.

Pe de altă parte, BBC transmite că Rusia plănuiește un exercițiu de deconectare din rețeaua internet ca parte a unui plan din viitorul război cyber. Testul presupune ca informațiile transmise între cetățeni și organizații să rămână în țară, fără a mai fi nevoie de transmiterea lor pe rute internaționale.

Testul ar urma să aibă loc înainte de 1 aprilie, dar o dată exactă n-a fost încă stabilită.

Proiectul de lege, introdus anul trecut, denumit Programul Național de Economie Digitală, prevede ca furnizorii de internet din Rusia pot opera în situația în care forțe străine acționează pentru a izola țara online.

NATO și aliații săi au amenințat că vor sancționa Rusia din cauza atacurilor cibernetice și din cauza altor interferențe de care a fost în mod repetat acuzată.

Măsura cuprinsă în proiectul de lege include dezvoltarea unui sistem propriu de adrese de internet (Domain Name System) astfel încât să poate opera dacă accesul la serverele din afara țării va fi tăiat.

Rusia ar căuta să devieze tot traficul local prin aceste adrese interne. Se crede că acest lucru reprezintă o încercare de a pune bazele unui sistem de cenzurare în masă asemănător celui din China.

Guvernul rus susține financiar furnizorii locali de internet să-și modifice infrastructura.

Sursa: Digi24, BBC

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Momentul Arborarii Steagului NATO si UE pe Kremlin este TOT mai Aproape !

  • Pacat ca n-o sa mai fie decat o mana de oameni sa-l vada

  • @un domn: care e scuza ta pentru astfel de imbecilități emise? Că ai 13 ani? Așa s-ar explica….
   Băi, inconștientule, tu crezi că în cazul unui război mondial, care nu poate fi decât nuclear, va mai rămâne cineva să îți arboreze ție steagul? Bă, dar tu mai gândești din când în când? Băi, copchile, tu vei fi țărână la 2 zile după începerea unui astfel de cataclism. Dar ești prea prost sau prea mic să realizezi asta.

  • @titi Gaspadin
   Voi avea Grija ca Arborarea Steagului NATO si UE pe Kremlin sa fie pe 9 MAI, asa pentru Confortul Tau

 2. Rusia deja a cedat teritorii imense chinezilor si le va ceda cu mult mai mult, deoarece e vasalul Chinei, asa ca probabilitatea unui razboi ruso-chinez e foarte mic. Rusia a avut de ales: sa se culce sub NATO sau sub China si a ales a 2-a varianta.

 3. Dacă incălzirea globală se va accentua să-i văd eu din ce mai fac pufoaikă, ca să nu le fugă mujicii din tranșee…!

 4. Abia astept sa vad o vama romano- chineza!

 5. Concluzia studiului e una singura, omenirea se pregateste de razboi iar de pierdut probabil vor pierde toti, unii mai mult altii mai putin dar cu siguranta vom pierde toti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.