G4Media.ro

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului, o nouă amânare în cazul Simonei…

sursa foto: Facebook/ Simona Halep

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului, o nouă amânare în cazul Simonei Halep: „Sunt devastată. E a treia oară când mi se amâna audierea, care era programată pe 28 mai. Aștept să-mi fie judecat cazul din octombrie, anul trecut

Simona Halep a anunţat, miercuri seară, că Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a cerut o nouă amânare de o lună, în cazul audierii sale care era programat în 28 mai. Halep consideră că ITIA îi încalcă drepturile, subliniind că așteaptă să fie audiată încă din octombrie, anul trecut.

„Încă o dată sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea pentru a treia oară, cu încă o lună! Aştept să fiu judecată încă din octombrie. În decembrie, am putut, mulţumită experţilor, să demonstrez că suplimentele alimentare pe care le foloseam au fost contaminate, motiv care a cauzat testul pozitiv”, a transmis Halep pe contul de facebook.

„Am cerut, confirm regulamentului antidoping, o audiere rapidă: e dreptul meu, e scris în regulament! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori”, a subliniat fostul lider WTA.

„Refuzarea dreptului de a fi judecată de un tribunal independent. Interzicerea participării la orice turneu timp de opt luni. Ştiu că am ratat Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Fără a mai spune că am pierdut toate punctele şi locul în clasament”, a arătat Halep felul în care a fost afectată în acest caz controversat.

„Nu numai că îmi ucid reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă, fără a mai vorbi de consecinţele asupra sănătăţii mele mentale”, a arătat mai Simona Halep.

”Este o lipsă de respect faţă de regulile ITF (ITIA) cu privire la o audiere rapidă la care am dreptul, este o lipsă de respect faţă de mine care mă lasă fără cuvinte”, a acuzat Halep.

”O justiţie amânată înseamnă o justiţie refuzată”, a concluzionat românca.

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a precizat, marţi, potrivit cotidianului britanic Express, că a cerut amânarea audierii jucătoarei române Simona Halep pentru a avea o singură audiere pentru cele două acuzaţii formulate împotriva fostului lider mondial.

„Am propus ca ambele acuzaţii să fie judecate împreună pentru a evita audieri multiple. Pentru a face asta, dorim să oferim tuturor părţilor (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a studia materialele semnificative asociate cu ultima acuzaţie”, a afrimat ITIA.

„În cele din urmă, decizia aparţine tribunalului independent. D-ra Halep are şi ea oportunitatea de a-şi pregăti înfăţişarea înaintea tribunalului”, a adăugat ITIA.

Reamintim că Simona Halep (31 de ani) respinge noua acuzație de dopaj ce i-a fost adusă de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) și se declară unei ”hărțuiri”.

Într-un comunicat postat pe conturile sale de pe rețelele sociale, Halep a declarat că ”trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este complet normal”. Poziția sa a venit după ce ITIA a anunțat că a depistat o evoluție anormală a sângelui sportivei.

Paşaportul Biologic al Sportivului (ABP), menţionat de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului în noua acuzaţie împotriva Simonei Halep, monitorizează anumite “variabile biologice” care dezvăluie indirect efectele dopajului.

Halep, care este deja suspendată din octombrie 2022 pentru un presupus doping, a criticat în comunicatul său și tergiversarea judecării dosarului inițial.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Cand citesc reactiile Simonei nu pot sa nu ma gandesc la politicianul roman tipic care se plange ca este victima unui asasinat politic atunci cand este luat la intrebari de procurori.