G4Media.ro

Agenția care acreditează școlile neagă toate acuzațiile Oanei Moraru, iar aceasta amenință…

Agenția care acreditează școlile neagă toate acuzațiile Oanei Moraru, iar aceasta amenință cu instanța și cere demisia șefului agenției. ARACIP: Școala privată nu poate începe cursurile în acest an şcolar

Respingem cu fermitate acuzațiile de abuz în serviciu”, spune agenția din subordinea Ministerului Educației care se ocupă de acreditarea și autorizarea școlilor. Într-un răspuns la solicitarea Edupedu.ro, ARACIP informează că “am tratat cererea SC ‘Vocea Părinților’ (prin doamna Oana Moraru) cu cea mai mare bunăvoință: nu am respins și a doua oară cererea înaintată (prima cerere a fost respinsă, deoarece a fost transmisă cu tardivitate, prin raportare la calendarul comunicat de ARACIP la începutul fiecărui an școlar; ulterior, dna Moraru a solicitat o audiență, în cadrul căreia a înțeles procedura și etapele necesare, dar a insistat pentru demararea acesteia neîntârziat)”.

  • Amintim că expertul educațional Oana Moraru a acuzat pe 30 august agenția din subordinea Ministerului Educației care se ocupă de acreditarea și autorizarea școlilor de “abuz în serviciu”. Fondator al unei școli private în Călărași, Moraru spune că a făcut toate demersurile pentru a deschide, din această toamnă, o școală privată și în București. ARACIP ar fi respins de 4 ori punctul de vedere ISU care spunea că clădirea nu are nevoie de aviz pentru că înainte a fost tot școală și l-ar fi acceptat chiar pe 30 august, după ce Moraru a scris pe Facebook despre situația dosarului său.

În răspunsul trimis Edupedu.ro, Agenția care acreditează școlile spune că Inspectoratul pentru Situații de Urgență i-a comunicat, pe 19 august, că în clădirea în care Oana Moraru vrea să deschidă școală privată în București ar fi funcționat în 2003 o instituție cu altă activitate decât cea de învățământ, caz în care este obligatorie obținerea autorizației de securitate la incendiu.

 

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.