G4Media.ro

Africa de Sud interzice alcoolul în lupta împotriva coronavirusului

foto: Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud (sursa: Facebook)

Africa de Sud interzice alcoolul în lupta împotriva coronavirusului

Africa de Sud a introdus noi restricții, printre care și o altă interdicție de vânzare a alcoolului, pentru a ajuta în lupta împotriva răspândirii Covid-19, transmite BBC.

În noul pachet de restricții au fost introduse și starea de asediu pe timpul nopții, iar purtarea măștii în spațiile deschise a devenit obligatorie.

Ultimele măsuri au fost luate în contextul în care bilanțul infecțiilor a depășit un sfert de milion.

De asemenea, peste 4.000 de sud-africani au murit iar proiecția guvernului arată că acest bilanț poate ajunge la 50.000 de victime până la finalul anului.

Africa de Sud este cea mai afectată țară de pe continent, iar săptămâna trecută a înregistrat un record de infectări zilnice.

„Există oameni care au participat la petreceri, au consumat băuturi alcoolice, iar alții se plimbă prin aglomerații fără să poarte mască”, a transmis președintele Cyril Ramaphosa.

Acesta a spus că noile măsuri au fost introduse pentru a ajuta țara să scape de furtuna coronavirus, iar starea de urgență va fi prelungită până pe 15 august.

Noua interzicere a alcoolului a venit la câteva săptămâni după prima interdicție, care a durat trei luni, luată pentru prevenția bătăilor sau a violenței domestice cauzate de consumul băuturilor de acest fel.

foto: Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud (sursa: Facebook)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter