G4Media.ro

AFI Europe anunță că a semnat o scrisoare de intenţie pentru achiziţia…

AFI Europe anunță că a semnat o scrisoare de intenţie pentru achiziţia proiectului Casa Radio, din centrul Capitalei. Valoarea ofertei este de 60 milioane euro

AFI Europe, grupul care deţine mall-ul AFI Cotroceni, a anunţat, luni, că a semnat o scrisoare de intenţie neangajantă cu Plaza Centers pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al proiectului Casa Radio, situat în centrul Bucureştiului, valoarea ofertei fiind de 60 milioane euro, transmite News.ro.

”Sub rezerva încheierii cu succes a acestei tranzacţii, AFI Europe va deveni acţionarul majoritar al acestui proiect, cu o participaţie de 75%. Restul pachetului de 25% din acţiuni este deţinut de autorităţile române (15%) şi de investitori terţi (10%)”, se arată în comunicat.

AFI Europe va derula operaţiunile de ”due diligence” (audit) care, dacă vor fi încheiate în mod satisfăcător, vor conduce la semnarea unui pre-contract de vânzare-cumpărare. Contractul definitiv de vânzare-cumpărare este supus îndeplinirii anumitor condiţii.

”Casa Radio este un punct de reper în Bucureşti şi achiziţia proiectului este în concordanţă cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziţii, vom oferi informaţii actualizate privind achiziţia şi planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”, a declarat directorul general al AFI Europe Romania, Doron Klein.

Anul trecut, AFI Europe Romania a achiziţionat un teren de 4,3 hectare în proximitatea AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spaţii comerciale şi locuinţe.

Alte proiecte importante ale companiei sunt AFI Tech Park, un complex de birouri situat în centrul Bucureştiului, a cărui primă fază a fost deja finalizată, AFI City, primul proiect rezidenţial al companiei în România, în cartierul Bucureştii Noi din nordul Capitalei, şi AFI Braşov, un proiect mixt de birouri şi spaţii comerciale.

(Sursa: News.ro, Sursa Foto: Digi24.ro)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Trec de foarte multe ori prin zona aceea și mereu mă întreb ce se va întâmpla cu această clădire. Mai bine așa decât la îndemâna statului care nu are de gând să facă nimic. Cam arată a paragină în starea actuală…

    • Da, intr-un fel, dar iata ce cladire majestica avea potential sa fie, ca sa nu mai vorbesc de arhitectura, lasata in paragina iar acum tranformata in mall sau birouri. Bataie de joc.

      Pe de alta parte, de ce ne-ar mira? Sunt cladiri „de patrimoniu” care arata si mai jalnic. Asta macar a fost bine facuta si a rezistat. Pe Victoriei vis-a-vis de Venus, miros cam toate „monumentele” a urina si sunt in paragina. In plin centru. Si Firea vrea sa fim „capitala europeana”. Jenibil.

  2. Cum,astia nu fug de ciuma roșie, instabilitate etc?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.