G4Media.ro

Afganistan: Un jurnalist a fost împușcat mortal în cap, iar altul a…

Sursa foto: Twitter/ @Natsecjeff

Afganistan: Un jurnalist a fost împușcat mortal în cap, iar altul a fost răpit. Autoritățile îi suspectează pe talibani pentru atacuri

Oficialii guvernamentali din Afganistan au anunțat că directorul unui post de radio din Kabul a fost omorât, iar un jurnalist din provincia Helmand a fost răpit, potrivit Reuters. Autoritățile îi suspectează pe talibani pentru producerea acestor atacuri.

Toofan Omar, directorul postului de radio Paktia Ghag și membru într-un grup care militează pentru independența presei în Afganistan, a fost împușcat duminică în capitala Kabul.

„Omari a fost ucis de un atacator neidentificat… era un liberal… suntem ținte pentru că lucrăm independent”, a precizat Mujeeb Khelwatgar, liderul grupului NAI pentru independența presei.

Autoritățile din Kabul îi suspectează pe talibani pentru acest atac.

Cel puțin 30 de jurnaliști și angajați mass-media au fost omorâți, rănți sau răpiți de talibani anul acesta în Afganistan, potrivit datelor NAI.

În provincia Helmand din sudul Afganistanului, autoritățile au anunțat că un jurnalist local, Nematullah Hemat, a fost răpit duminică din locuința sa din orașul Lashkar Gah.

„Nu avem niciun indiciu unde s-ar putea afla Hemat… suntem speriați”, a afirmat directorul televiziunii private Gharghasht TV, Razwan Miakhel.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, citat de Reuters, a spus că nu are informații privind uciderea jurnalistului din Kabul și nici despre răpirea din jurnalistului din Lashkar Gah.

Până în prezent, talibanii au ocupat cinci capitale de provincii din Afganistan, într-o ofensivă care s-a intensificat în urma retragerii trupelor SUA și NATO din țară.

Sursa foto: Twitter/ @Natsecjeff

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. dupa un razboi de 20 de ani, guvernul independent al Afganistanului isi reintra in drepturi

    Ciuca, mai fa o defilare pe sub Arcul de Triumf, stropita din belsug cu Polidin natural