G4Media.ro

Afganistan: Cetățean german, împușcat și rănit lângă aeroportul din Kabul

sursa foto: Agerpres/ EPA/JALIL REZAYEE

Afganistan: Cetățean german, împușcat și rănit lângă aeroportul din Kabul

Un cetățean german a fost împușcat în timp ce încerca să ajungă la Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul, capitala Afganistanului, relatează BBC.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului german, civilul urmează să fie îmbarcat într-un avion și repatriat în curând: „i se oferă îngrijiri medicale și nu există niciun risc pentru viața sa”.

Împușcarea germanului reprezintă încă o dovadă a haosului din ce în ce mai mare din jurul aeroportului din Kabul, autoritățile și mass-media raportând existența a sute de oameni aproape de intrare care încearcă să plece din țară.

Agenția de presă germană DPA citează un mesaj de la ambasada Germaniei către oricine încearcă să se îmbarce într-un avion, avertizând în legătură cu confuzia extremă și posibile incidente armate la porțile aeroportului.

„Accesul la aeroport este pentru moment posibil, dar între timp porțile pot fi blocate la scurt timp – pentru că atât de mulți oameni încearcă să intre cu familiile lor”, se arată în mesaj.

Un alt avion militar german a aterizat în această dimineață în Hanovra cu 158 de afgani la bord, conform presei din Germania. Sute de germani încă se află în Afganistan, iar armata intenționează să trimită două elicoptere în capitală pentru a ajuta oamenii la transportul aerian la aeroport. Până în prezent, peste 1.640 de persoane au fost transportate cu avioane germane, mai transmite armata.

Sursa foto: Agerpres/ EPA/JALIL REZAYEE

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Eram sigur ca o sa se ajungă aici. Este doar începutul

  2. Asta le este soarta, neamtul nu au invatat nimic din istoria Germaniei.