G4Media.ro

Afganistan: Armata germană, îngrijorată de riscul tot mai mare de atacuri ale…

sursa foto: AGERPRES/EPA/NAWID TANHA

Afganistan: Armata germană, îngrijorată de riscul tot mai mare de atacuri ale ISIS în Kabul

Armata germană se declară îngrijorată de riscul crescut de atacuri ale grupului Stat Islamic în Kabul, relatează AP.

Comandantul militar al Germaniei, generalul Eberhard Zorn, a precizat reporterilor că „amenințarea a crescut și mai mult”.

„Avem semnale atât din surse americane, cât și din propria noastră evaluare, că există o creștere a bombardierilor sinucigași (pătrunzând) în oraș. Asta crește riscul și duce la precauții sporite”, a spus Zorn.

Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat că ia în serios amenințarea talibanilor de a nu permite trupelor străine să rămână după 31 august.

„Cred că trebuie să luăm foarte, foarte în serios anunțul că nu vor fi de acord cu o nouă întârziere”, a zis Kramp-Karrenbauer.

Oficialul german a adăugat că amenințarea ar putea fi și o încercare a talibanilor de a „crește prețul” în negocierile cu oficialii străini.

Sursa foto: AGERPRES/EPA/NAWID TANHA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Maistrul I.C. va spune iarasi ca e o manipulare ca sa sperie lumea europeana acum cu ISIS. Maistrul sustine zilnic in Jurnalele video de pe blogul sau ca in Afganistan talibanii sunt bine vazuti de restul populatiei, chiar si de fosta armata care e multumita ca nu mai sunt acolo americanii.