G4Media.ro

Afacerea Informatica lipsă de la BAC-ul propus de Andronescu. Explicația Ministerului Educației:…

Afacerea Informatica lipsă de la BAC-ul propus de Andronescu. Explicația Ministerului Educației: Probele din cadrul diferitelor tipuri de Bacalaureat vor fi definite în metodologii, nu într-o viitoare lege a educației

Ministerul Educației reacționează la scrisoarea profesorilor universitari care au criticat scoaterea informaticii din bacalaureatul anunțat de Ecaterina Andronescu. “Probele din cadrul diferitelor tipuri de Bacalaureat vor fi stabilite în urma dezbaterilor care vor clarifica nevoile simțite la nivelul sistemului educațional, urmând ca acestea să fie definite prin legislația secundară și prin metodologii interne ale ministerului”, a precizat Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro. Instituția precizează că o viitoare lege a educației, în viziunea Andronescu, ar urma să conțină numai “tipurile de Bacalaureat”.

De remarcat că explicațiile de astăzi ale Ministerului diferă de argumentele aduse de Ecaterina Andronescu atunci când s-a confruntat cu criticile geografilor pentru lipsa Geografiei din aceleași planuri de BAC. A fost “o scăpare” faptul că Geografia nu era în “viziunea” de BAC anunțată de Andronescu, explica ministrul însuși, la începutul lunii aprilie, într-o emisiune la Digi 24.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Au scos „Sportu” au sărit toți profesorii de sport în sus, au scos „Geografia” au sărit toți profesorii de geografie în sus, au scos „Informatica” au sărit toți profesorii de informatică în sus, vor băga toate disciplinele la BAC vor sării toți copii și părinții în sus. Cum dracu să mai faci reformă în aceste condiții ? ?

  2. Au scos „Sportu” au sărit toți profesorii de sport în sus, au scos „Geografia” au sărit toți profesorii de geografie în sus, au scos „Informatica” au sărit toți profesorii de informatică în sus, vor băga toate disciplinele la BAC vor sării toți copii și părinții în sus. Cum dracu să mai faci reformă în aceste condiții ? ?

    • Aceasta nu -i reformă! Este o aiureala! Viseaza noaptea si ziua o pune in aplicare! A bulversat intreg sistemul educațional! Si inca nu a terminat! Este foarte prolifica si poate sa anuleze si sa dea o alta lege in aceeasi zi!

  3. SĂ LE SCOATĂ PE TOATE! SĂ MAI RĂMÂNĂ DOAR EDUCAȚIA FIZICĂ … CU PAUZE LUNGI ŞI DESE. AVEM NEVOIE DE CÂȚI MAI MULȚI ASISTAȚI SOCIAL! GLORIE PARTIDULUI!

  4. O alta prostie. INFORMATICA trebuia impusa chiar, pentru clasele cu specializarea matematica informatică. La fel cum geografia trebuia păstrată la clasele de uman.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.