G4Media.ro

Afacere imobiliară a primarului de Iași: tranzacție încheiată pe numele copilului de…

Afacere imobiliară a primarului de Iași: tranzacție încheiată pe numele copilului de 11 luni și a bunicii pensionare

Primarul de Iași, Mihai Chirica, este beneficiarul unei tranzacții imobiliare de 250.000 de euro făcute pe numele copilului său de 11 luni, reprezentat de bunica pensionară, potrivit unei investigații realizate de publicația ReporterIS.ro. Familia primarului a cumpărat un teren de 836 mp în cartierul ieșean Sărărie, la 100 m de Bolta Rece.

Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul său de 500 de euro.

Chirica a refuzat să explice de unde are cei 250.000 de euro, iar mama sa a încercat să-l acopere: „Am strâns din pensie”.

Achizițiile imobiliare din ultimul deceniu ale lui Mihai Chirica se ridică la o valoare reală, în momentul achizițiilor de aproape 700.000 de euro. În tot acest timp, veniturile primarului au fost de 10 ori mai mici, mai arată investigația citată.

UPDATE: Primarul Mihai Chirica a transmis redacției următoarele precizări:

1. Sumele necesare pentru achiziția unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deținut de 11 ani de părinții mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferența de bani a fost pusă de familia mea din sumele deținute conform Declarației de Avere din anul 2018 și anii anteriori, declarații care sunt publice și afișate pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, în conformitate cu legislația în vigoare.
2. Achiziția terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial și fiscal.
3. Proprietarul terenului este fiul meu, Ștefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor.
4. În prezent, tot în conformitate cu legea, a fost depusă documentația de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezintă nici siguranța și nici confortul necesare pentru familia mea.

Citește tot articolul pe ReporterIS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. premarele de la brasov a spus ca nu pleaca din functie pana nu face 200 milioane de euro. i-o fi facut ?

 2. Cum adica „refuza sa explice”? Tocmai am citit un articol pe Hotnews in care da o explicatie. Sau a cerut G4Media explicatii si a refuzat?

  Citez de pe Hotnews:

  „”Este vorba despre o achiziție făcută de către familia mea, și mă refer la mai mulți membri ai familiei, nu numai copiii și nevasta mea, a unei suprafețe de teren de 250.000 de euro, pe care este o construcție ce urmează a fi demolată fiindcă nu este locuibilă. Nu este nicio vilă acolo. Sumele care s-au utilizat pentru această achiziție sunt trecute în declarația de avere și sunt cumulate cu tranzacțiile făcute de alți membri ai familiei. Nu bunica a cumpărat imobilul, bunica este tutorele fiindcă părinții nu pot cumpăra în numele copilului, așa este legea dacă este un copil minor. De plătit, am plătit noi, familia. 182.000 de euro sunt veniturile noastre la care s-a adăugat o sumă de la bunica, din vânzarea unui teren de 500 mp în Copou, ca să poată asigura diferența. Cei 182.000 de euro au provenit din banii de la cumătria copilului și din economiile noastre. Noi nu trăim din indemnizația de la Primărie. Soția și mama ei au de 22 de ani o firmă care produce produse lactate, care a ajuns la un profit de două milioane de euro/an”, a explicat Chirica. ”

  Aici e articolul: https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-23200432-casa-teren-teren-250-000-euro-numele-copilului-11-luni-primarului-din-iasi-mihai-chirica-parte-din-bani-provin-botez-din-economiile-noastre.htm

  Deci, a explicat sau nu?

 3. Și mai poza în omul corect și integru când a fost dat afară din pesedeu! Câtă ipocrizie!

 4. Locul lui Chirica este la puscarie ,sa vedem DNA se autosesizeaza?
  Tin bine minte cum hotnews iesea la inaintare cu Mihai Chirica doar pentru ca spunea ceva contra lui Dragnea ,ei acum il mai sustine domnul Tapalaga ?
  Asta e doar un articol in care Tapalaga il da exemplu dar au mai fost si altele.
  https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21637728-inceput-caderea-lui-dragnea-reusi-pastreze-puterea-psd.htm

 5. pai cum a strans masa pensionara dupa ce a fost croitoreasa a lu ala de la vrancea bani de un off roader shelby, nu poate oricine face asta?

  • Confirm că o mamă pensionară poate strânge bani de mașină, chiar offroad, a mea a făcut asta, dar… Nu cu pensia de România ci cu cea de Italia, nu și-a luat chiar un Ford Shelby ci un Fiat Punto 2nd cu care a ratat o curbă la stânga și a ajuns în câmp, adică fix off road. Deci se poate

 6. Aveți prejudecăti sau sunteti rău intenționați comentatorilor? Dacă firma soției are profit de doua milioane euro anual,cum să nu poată da 250000 euro pe teren?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.