G4Media.ro

Aeroportul Schiphol din Amsterdam va limita fluxul de pasageri până în luna…

Foto: Wikipedia

Aeroportul Schiphol din Amsterdam va limita fluxul de pasageri până în luna martie

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anunțat joi că va continua să limiteze numărul zilnic de pasageri în lunile următoare, în condițiile în care se străduiește să găsească o modalitate de a rezolva deficitul actual de personal de securitate, relatează Reuters.

Schiphol, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, a declarat că numărul zilnic de pasageri va fi redus cu aproximativ o cincime până cel puțin în martie 2023.

La începutul acestei luni, Schiphol a redus capacitatea până la sfârșitul lunii octombrie cu aproape 20%, iar acum a declarat că acest nivel redus va fi menținut în lunile următoare.

Pasagerii de la Schiphol se confruntă de luni de zile cu cozi lungi la controalele de securitate din cauza lipsei de personal, ceea ce a făcut ca mulți călători să își piardă zborul.

KLM, principala companie aeriană de la Schiphol, a declarat că situația pare acum fără speranță, deoarece aeroportul nu a reușit de luni de zile să ofere nicio soluție viabilă.

„Pentru KLM, aceasta este ultima picătură”, a declarat într-un comunicat divizia olandeză a grupului aerian Air France KLM. „Din nou și din nou, companiile aeriene și pasagerii lor trebuie să ofere soluția”.

KLM a declarat că nu a avut de ales decât să limiteze vânzările de bilete pentru iarna viitoare, ducând prejudiciul total al veniturilor ratate la peste 100 de milioane de euro.

Aeroportul a declarat că limitarea numărului de pasageri a fost necesară pentru a asigura siguranța tuturor, în timp ce a continuat să colaboreze cu companiile de securitate și cu sindicatele pentru a îmbunătăți situația.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. De ce în 2019 nu era lipsa de personal de securitate?
    Și pe de alta partede ce nu se baga inteligenta artificiala sa ajute și ea puțin?

    • Din ce știu eu problema e cauzată de faptul că s-au făcut reduceri de personal în timpul pandemiei când nu prea erau zboruri și între timp mulți foști angajați s-au reprofilat/au găsit joburi mai bune, așa că nu se mai întorc pe joburile respective.

    • @Aanonim
      „s-au reprofilat/au găsit joburi mai bune” — poate doar mercenari în ukraina.