G4Media.ro

Aeroportul Internațional Brașov primește 39 de milioane de lei de la Consiliul…

Sursa foto: Facebook / Dan Air

Aeroportul Internațional Brașov primește 39 de milioane de lei de la Consiliul Județean / Conducerea aeroportului promite 450 de mii de pasageri în 2024 și un milion în 2025

Aleșii județului au aprobat alocarea de peste 39 de milioane de lei pentru Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav în acest an, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.  Cu acești bani, bugetul aeroportului pentru 2024 va depăși 47 de milioane de lei. Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, conducerea aeroportului ar fi transmis că anul acesta vor fi aproape 450.000 de pasageri și este nevoie de această sumă pentru buna desfășurare a activității.

Consilierii USR ar fi vrut să adreseze mai multe întrebări conducerii aeroportului pentru a vota această sumă, însă nimeni nu a fost invitat la ședința de plen.
„Voiam să înțelegem ce sume sunt bugetate pentru Romatsa anul acesta și ce s-a plătit în anul trecut. Voiam să înțelegem cum sunt calculate estimările de trafic, cum au ajuns la cei 400 și ceva de mii de pasageri și să înțelegem dacă ei sunt ușor de atins sau nu. Voiam să aflăm de ce nu avem încă planul de management al aeroportului care să ne permită să înțelegem ambiția de anul acesta”, a spus consilierul județean Ovidiu Romulus Paraschivescu.
Președintele Consiliului Județean Brașov spune că prezența în comisii a conducerii aeroportului ar fi fost mai oportună decât cea în plen.

„N-am invitat pe nimeni astăzi la ședință, sigur puteau veni, dar invitația, după cum știți, o face președintele. În cadrul ședinței n-am invitat pe nimeni, pentru că am considerat că, în cadrul comisiilor ați dezbătut, ați invitat pe toți cei în măsură să vă dea răspunsurile și, respectiv, ați primit răspunsurile convenabile”, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban.
În cele din urmă, bugetul aeroportului a fost adoptat. Mai mult, consilierii județeni au fost informați că anul viitor se estimează atingerea unui prag de un milion de pasageri, astfel că va fi nevoie de construirea unui terminal nou, pentru ca aeroportul să poată avea o activitate de asemenea dimensiuni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 1 miliard chiar daca bate vantul cum trebuie !

  2. Zboara vreun avion de acolo sau doar bate vantul?