G4Media.ro

Aeroportul Braşov, pe minus în primul an de funcţionare / A avut…

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

Aeroportul Braşov, pe minus în primul an de funcţionare / A avut venituri de 13,6  milioane de lei, din care 11,5 milioane au fost subvențiile de la Consiliul Judeţean Braşov

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat în şedinţa de plen din 23 mai situaţia financiară a Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav pentru 2023, an în care a fost înregistrată o „pierdere de 1,572 milioane de lei”, potrivit celor scrise în bilanţul supus aprobării CJ. „Această pierdere a fost una contabilă”, a declarat în plen directul economic al Consiliului Judeţean Braşov, Gabriela Agafiţei, relatează BZB.

„Pierderea a fost cauzată de întârzierea emiterii unor facturi către Aeroportul Braşov, în contextul preluării de către acesta a contractului cu furnizorul de electricitate. Până la momentul predării obiectivului, contratul era încheiat cu Consiliul Judeţean Braşov. Factura a venit foarte târziu. Pierderea nu înseamnă că nu au avut bani să plătească. Pierderea este una contabilă, nu se datorează faptului că aceştia nu au avut lichidităţi pentru a plăti aceste facturi”, a menţionat reprezentanta Consiliului Judeţean Braşov.

Conform documentaţiei aferente hotărârii aprobate de Consiliul Judeţean Braşov, în anul 2023, veniturile totale ale regiei au s-au ridicat la 13,668 milioane de lei, din care 11,503 milioane lei a fost cuantumul total al subvenţiilor de la Consiliul Judeţean Braşov.

În ceea ce priveşte cheltuielile, acestea au fost în cuantum de 15,240 milioane lei.

Diferenţa de 1,572 milioane de lei (factura la curent) va fi acoperită din subvenţia/veniturile proprii din 2024.

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a avut o perioadă de funcţionare de 6 luni jumătate, 15 iunie – 31 decembrie 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. In Ardeal PNL-ul este ca PSD-ul in Moldova, nicio investiție si doar furt din bani publici. Nicio viziune, nimic…