G4Media.ro

AEP: Valoarea subvenţiilor virate în conturile a 5 partide în octombrie –…

AEP: Valoarea subvenţiilor virate în conturile a 5 partide în octombrie – peste 21 de milioane de lei / PSD a primit mai mult de jumătate din suma totală

Valoarea totală a subvenţiilor virate în conturile PSD, PNL, USR, ALDE şi PMP în prima decadă a lunii octombrie este de 21.051.600,56 de lei, cea mai mare subvenţie, de aproape 12 milioane de lei, fiind acordată Partidului Social Democrat, informează un comunicat al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Partidul Social Democrat a primit în prima decadă a lunii octombrie o subvenţie de 11.979.329,42 lei, Partidul Naţional Liberal – 5.488.477,04 lei, Uniunea Salvaţi România – 1.614.012,00 lei, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – 1.192.977,47 lei şi Partidul Mişcarea Populară – 776.804,63 lei.

Valoarea subvenţiei virate de AEP în conturile partidelor politice menţionate în prima decadă a lunii octombrie a fost în total de 21.051.600,56 lei, precizează AEP.

Foto: Președintele AEP, Constantin Mitulețu Buică. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. astia deconteaza europarmantarele……DNA

  2. 4 mil de euro? Bă unde plm trăim? Păi noi plătim din banii publici campanii electorale în timp ce educația e la pământ? Fmmmm de țară de hoți,curve trădători și proști.

  3. Autostrazi , spitale , scoli moderne , dispensare nu avem , in schimb va trageti bani din buget , ptr. a va organiza mitingurile unde se lanseaza promisiunile mincinoase., cu care ati gonit din Tara , majoritatea fortei tinere de munca. Ati ramas cu pensionarii, pe care-i prostiti cu cativa lei , promitandu-le ca va iunbiti tara si aveti inima de roman, in spatele acestor afirmatii fiind numai ‘dorinta de putere si bani.

    • Legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale este opera lui Valeriu Zgonea care a lasato mostenire PSD-lui pe care cred ca il primiti inapoi pentru a salva partidul.

  4. Nu ar merita si nenorocirea asta mica un locusor in programele onor catindatilor? Daca tot nu mai pot de grija banului public…

  5. Exista oare obligatia legala de a justifica modul de cheltuire a banilor publici cu care sunt subventionate partidele politice?Iar daca da ,ce mecanisme de control al cheltuirii banilor publici cu titlu de subventie pentru partide au fost puse in practica pana acum?Eu sunt de parere ca trebuie introdusa in legislatie prevederea imperativa a auditarii de organisme abilitate legal a modului de cheltuire a sumelor de bani alocate cu titllu de subventie partidelor politice in fiecare an calendaristic, mergand pana la verificarea sinceritatii documentelor emise cu acest titlu. Exista suspiciunea ca parte din bani sunt folositi pentru dobandirea de bunuri mobile si imobile pentru persoane din angrenajul partidelor, iar activitatea este acoperita cu documente justificative nereale legate de cheltuielile curente ale partidelor politice. Cata vreme in Constitutia Romaniei se precizeaza ca proprietatea este prezumata a fi dobandita licit- prevedere legala neexistenta nicaieri in legislatia tarilor democratice din care pretindem ca facem parte(UE,SUA,Canada,Elvetia, Norvegia s.a) -ma intreb oare cat mai dureaza pana cand se revizuieste textul constitutional in discutie, astfel incat orice cetatean sa fie obligat sa justifice sursa averii sale, fie ea mobiliara sau imobiliara?Aceasta in conditiile in care datele statistice oficiale evidentiaza ca in ultimii doi ani am avut printre cele mai ridicate subventii din bugetul de stat acordate partidelor politice din intreaga Uniune Europeana?

  6. ATENTIE! PSD, un zombie pe jumate ingropat, care scoate mana din mormant si ti-o baga in buzunar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.