G4Media.ro

ADVERTORIAL Nicușor Dan acuză ”Gruparea Pandele-Firea” de corupție

ADVERTORIAL Nicușor Dan acuză ”Gruparea Pandele-Firea” de corupție

Nicușor Dan, candidatul dreptei la Primăria Capitalei, a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit despre ceea ce a numit ”gruparea Pandele-Firea, care controlează administrația Bucureștiului și conduce orașul pe bază de cumetrii.

”PSD îndrăznește să vorbească despre corupție?”

În debutul conferinței, Nicușor Dan a acuzat PSD de lipsă de rușine și minimă decență, fiindcă îndrăznește să vorbească despre corupție, în condițiile în care a vrut să modifice Codul Penal și Codul de Procedură Penală, a vrut să-l scoată din pușcărie pe Liviu Dragnea, iar pe listele partidului sunt candidați ca Petre Roman, ”inculpat în dosarul mineriadei pentru crime împotriva umanității”, Dumitru Dragomir, ”condamnat în primă instanță pentru trafic de influență, cu 3 milioane” sau Aurelian Bădulescu, ”un om care a făcut parte din aparatul de represiune la 10 august”.

Nicușor Dan a anunțat și că le face plângere penală pentru denunț calomnios parlamentarilor PSD care au făcut împotriva sa un denunț la DNA.

Rețeaua care conduce Primăria Capitalei

Candidatul dreptei a prezentat în continuare rețeaua care ”conduce, de fapt, Primăria Capitalei” și cum Bucureștiul ”este administrat pe bază de cumetrie”.

”Sunt promovați oameni care, fie sunt oameni de încredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii aceștia nu trebuie să fi dovedit ceva în viață, e de ajuns să fie la locul potrivit și la momentul potrivit și, deodată, se pomenesc că sunt băgați în vreo 3-4 companii municipale și câștigă dublu față de un om care a muncit toată viața și lucrează 10 ore pe zi într-o multinațională.” a acuzat Nicușor Dan.

În opinia candidatului dreptei, această rețea este vinovată pentru modul în care a fost administrată Capitala în ultimii ani: ”Așa o să înțelegem și de ce nu au fost în stare să atragă fonduri europene. De ce nu au fost în stare să rezolve problema traficului. De ce nu au fost în stare să rezolve problema poluării, a apei calde. De ce au dus Primăria în faliment. Pentru că, pur și simplu, oamenii aceștia sunt incompetenți. Ei au o viață de neamuri, de cumetri. Nu au o viață profesională în spate.”

Gruparea Pandele-Firea: 33 de nume

În continuarea conferinței, Nicușor Dan a vorbit despre ceea ce a numit ”o schemă care a fost inițiată mai întâi la Voluntari și apoi adusă la Primăria din București” și prin care s-au sifonat bani publici ”către alți prieteni din rețea”.Candidatul dreptei a prezentat apoi 33 de nume, relațiile dintre acestea și rolul în administrația Bucureștiului și în ”gruparea Pandele-Firea” și a invitat presa să investigheze pentru a descoperi și alți membri ai ”grupării Pandele-Firea”.

Articol susținut de Partidul Național Liberal

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter