G4Media.ro

ADVERTORIAL Ioana Constantin (PMP): Salvarea locurilor de muncă și sprijinirea mediului de…

ADVERTORIAL Ioana Constantin (PMP): Salvarea locurilor de muncă și sprijinirea mediului de afaceri sunt prioritate, după sănătate și educație

Ioana Constantin este secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, și candidat al PMP la Camera Deputaților în București

Ați fost secretar de stat în Ministerul Muncii. Am văzut că CCR a amânat decizia privind impozitarea pensiilor speciale. Cum vedeți epopeea eliminării pensiilor speciale?
Ioana Constantin: Este foarte multă ipocrizie în jurul discuției despre pensiile speciale. În primul rând, legea aceasta a fost gândită pentru a avea probleme de constituționalitate, există un prag între 0 lei și 2.000 lei care nu este impozitat, cel mai probabil Curtea va decide că este discrimatoriu.

Dar problema reală este alta: avem pensii speciale uriașe în România și nu prea există voință politică pentru eliminarea lor. Partidul Mișcarea Populară are un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor care și-au riscat viața pentru țară.

Este cel mai tranșant dintre proiectele de lege care există în Parlament, dar restul partidelor au preferat să dezbată alte proiecte mai convenabile electoral. Nu putem ajunge la echitate în sistemul de pensii din România cât timp oameni care au muncit 30 de ani au pensii de 1.000 lei sau 1.400 lei cât e pensia medie, iar alții, mai ales politicienii, se bucură de privilegii. Avem în România și pensii speciale de 70.000 lei.

Într-un sondaj realizat la nivel national la finalul lunii octombrie, 90% dintre români doresc eliminarea pensiilor speciale. Asta înseamnă că românii trebuie să pună în practică voința românilor.

Trăim de un an într-o criză sanitară dură, iar educația a fost extrem afectată. Sistemul nu era pregătit nici înainte pentru a oferi educație de calitate tuturor elevilor. Care sunt măsurile urgente care trebuie luate în sistemul în învătâmânt pentru a oferi elevilor acces la educație, un drept prevăzut de Constituție?
Ioana Constantin: Internet în fiecare școală, asigurarea unui computer pentru familiile vulnerabile și transport gratuit pentru elevi. Acestea sunt măsuri urgente, care trebuiau deja implementate.

Pandemia a scos la suprafață un adevăr dureros din sistemul nostru de învățământ: nu aveam capacitatea să asigurăm copiilor noștri acces la educație. 40% dintre elevii din mediul rural nu au avut acces la educație în starea de urgență. 40%. Într-o țară care oricum are probleme cu abandonul școlar.

În programul PMP pentru alegerile parlamentare am inclus aceste chestiuni, dar suplimentar considerăm că este extrem de important să dezvoltăm un program național de modernizare și construcție pentru creșe și grădinițe, dar și să dotăm cu aparatură digitală unitățile școlare – laboratoare, biblioteci, săli de clasă.

Ce îi lipsește României, în această perioadă, și cum ar trebui să acționeze clasa politică pentru a gestiona cât mai bine criza sanitară, dar și criza economică, în ansamblu?
Ioana Constantin: În orice criză există oportunitate. României îi lipsesc mai mulți oameni politici care să iubească țara asta și să aibă curaj să implementeze măsuri care să schimbe fundamental societatea asta. E o chestiune de curaj, de voință, de asumare.

E un bun moment să investim în educație și să depolitizăm întreg sistemul, e un bun moment să oprim furtul din sănătate și să adoptăm Noua Legea a Sănătății pe care PMP a redepus-o și care se axează pe 6 direcții esențiale: organizare, finanțare, politica medicamentului, asistență primară, serviciile spitalicești și resursele umane. De asemenea, trebuie să creștem finanțarea pentru cercetare medicală. De exemplu, Laserul de la Măgurele poate fi folosit pentru tratarea cancerului.

Însă, după sănătate și educație, prioritate sunt salvarea locurilor de muncă și sprijinirea mediului de afaceri. Sunt multe domenii unde mici sau mari afaceri s-au prăbușit. Oamenii trăiesc zi de zi cu neliniștea că nu își vor mai putea reporni afacerile sau că își vor pierde locurile de muncă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Amanta lui Tomac stie sa scrie, nu gluma

  • Un europarlamentar basarabean asa amanta urata are, cand geme Basarabia de femei frumoase?? Siderant!

  • „Știe să scrie” + este suficient de deșteaptă încât să reușească pe cont propriu, fără S.P. sau desfăcut cracii. Mârlani neciopliți care vedeți numai amante la tot pasul!

  • @Cocoș: Dacă tăceai – și nu cotcodaceai ..filosof rămâneai; dar așa.. s-au supărat Doamnele pe tine și te vor ..clapon!

  • Diana, daca esti fata de casa, anunta-ma. :))

  • De ce, Lucifeericule? vrei să-ți încing zilnic omleta și să-ți pun pe tavă prăjiturica? Crezi că femeile de carieră nu se pricep la chestii simple, chiar dacă nu o fac pentru oricine sau n-au făcut-o pentru nimeni? :))

  • Lucifeericule, tu ești un playboy care nu poate fi fidel unei singure femei, ce-ți trebuie ție fraieră de casă?

   Și poți să mi te adresezi predominant cu “domnișoară”, uneori cu termenul femeie de carieră, ori “varianta feminină a lui Tesla” (era și el virgin), dar nu cu nerespectosul simplist “fată de casă”.
   Putem să ne măsurăm oricând în CV-uri să vedem cine are mai multă prestanță.

 2. Unpopular opinion:
  Nu este treaba statului sa salveze, sa distruga sau sa creeze locuri de munca.

 3. Nota 4, Ioana, stai jos! Ai fost o scurtă perioadă secretar de stat în MMPS și nu ai divulgat nimic din ministerul ăsta suspect! Deci, nu ești credibilă, ești doar o guraliva precum L. Orban!

 4. Intreaba-l pe petrov cum se salveaza locurile de munca, iar pe udrea cum se fac platitle la anrp.

 5. Mortii nu au nevoie de locuri de munca. Prioritar e salvarea vietilor

 6. Doamneee, alegeti-o si p’asta undeva,ca m-am saturat de fata ei! Era afisata pe panouri sa o alegem primar, acum se vrea senator.
  Nu mai pot sa vad zambetul ala tamp. Va rog, votati PMP ca vomit la stop in curand, uitandu-ma la afisele cu asta.

  • Daca nu ati vomitat la afisele cu Clotilde, nu o sa vomitati nici la panourile cu Ioana, care este de 10 ori mai frumoasa si desteapta decat isterica frantuzoaica care este si gretoasa.

  • Ptiu, ma scuzati, Basescu. Tot timpul i-am confundat pe astia doi 😀😀

 7. Nu aveti nicio remuscare? Ce model de monetizare e asta pentru un site de stiri? Cum sa incasezi bani de la partide pentru articole?!

  • Amice, se numeste publicitate electorala, ce ti se pare iesit din comun, ai ramas in paleolitic?

 8. Pacat de ea … Pare sa aiba libidou puternic dar s-a inhaitat cu Mafia …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.