G4Media.ro

ADVERTORIAL Ioana Constantin: PMP a transmis o notă de protest cu privire…

ADVERTORIAL Ioana Constantin: PMP a transmis o notă de protest cu privire la modul în care Parlamentul Republicii Moldova a decis ieri să încalce democrația

Ioana Constantin este secretar general adjunct PMP și candidat la Camera Deputaților în București.

PMP a organizat azi un protest în fața Ambasadei R. Moldova față de evenimentele recente de la Chișinău. Ce anume a determinat gestul PMP?

Ioana Constantin: Împreună cu Președintele PMP Eugen Tomac și colegii din echipa PMP București am fost azi la Ambasada R. Moldova din București. PMP a transmis o notă de protest cu privire la modul în care Parlamentul Republicii Moldova a decis ieri să încalce democrația.

Dodon nu a înțeles că a pierdut alegerile și că nu poate batjocorii votul cetățenilor. Avem obligația să fim alături de românii din Basarabia de fiecare dată când democrația este încălcată.

De altfel, este cunoscut faptul că PMP solicită chiar înființarea unui minister pentru Relația cu R. Moldova și suntem singurul partid care are prin Statut ca obiectiv de țară Unirea R. Moldova cu România.

A fost o campanie atipică, cum credeți că va fi prezența la vot și de ce să vină românii la vot?

Ioana Constantin: A fost, într-adevăr, o campanie atipică, foarte puține acțiuni în stradă, mai mult online, dar am convingerea că românii de pretutindeni vor merge la vot în număr cât mai mare.

Votăm pentru următorii 4 ani, alegem drumul României de după criza sanitară și e nevoie de parlamentari și un guvern care să aibă capacitatea de a colabora și de a aduce investiții în România, dar mai ales de a reporni mediul de afaceri, de a salva locuri de muncă și de a reforma profund sistemul de educație și sistemul de sănătate.

Care sunt rezultatele pe care PMP le așteaptă de la aceste alegeri?

Ioana Constantin: Partidul Mișcarea Populară este al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali, am obținut 6% la alegerile locale, iar acum așteptarea noastră este obținem un număr de parlamentari semnificativ mai mare decât în anul 2016.

Suntem un partid de dreapta, conservator, asumat, coerent în proiectele sale și avem un electorat stabil. Suntem în același timp singurul partid care nu a avut înțelegeri cu PSD în Parlamentul României și vom rămâne la fel și în următoarea legislatură. Vom continua din noul Parlament să transformăm în lege voința Românilor.

Care este în opinia dvs. principalul domeniu asupra căruia următoarea guvernare trebuie să se concentreze, în afară de sănătate?

Ioana Constantin: Educația. Există o problemă foarte mare cu accesul la educație, în contextul Coronavirus. Este inacceptabil ca mai mult de jumătate din elevii din mediul rural să nu aibă acces la educație. Ne prefacem că azi se face carte în România, dar este fals. Sunt familii unde un telefon se împarte la 2-3 copii.

Crește abandonul școlar, accentuăm și mai mult diferențele dintre urban și rural. În plus, avem nevoie de investiții rapide în infrastructura școlară, avem nevoie de un program național de construcție a minimum 1.000 de creșe, de modernizare a școlilor, de conectare a tuturor școlilor la Internet. Educația e baza societății, aici pregătim viitorul.

Notă: Articol susținut de Partidul Mișcarea Populară

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Iar cu Ioana?!

  2. Dragă Ioana, vom vota PMP la alegerile din 2024.

  3. Dar când a încalcat Constituția onor guwernerul ați trimis vreo notă. ????
    Nu prea ca aveați secretari de stat .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.