G4Media.ro

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat controversatul proiect de lege privind „securitatea…

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat controversatul proiect de lege privind „securitatea globală”

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat marţi un foarte controversat proiect de lege privind „securitatea globală”, care sancţionează difuzarea cu rea-credinţă de imagini cu poliţişti aflaţi în timpul intervenţiilor, relatează Agerpres, conform AFP.

Criticată de opozanţii săi, propunerea prezentată de majoritatea prezidenţială – LREM şi aliatul său Agir – a primit undă verde în Adunarea Naţională, de unde va merge spre examinare în Senat.

Adoptarea sa în camera legislativă inferioară survine într-un context în care imagini cu poliţişti care brutalizau imigranţi şi un jurnalist au inflamat dezbaterea în ţară.

Printre cele trei articole care au aprins spiritele se află prevederea din art. 24 conform căreia publicarea de imagini ce arată poliţişti în timpul intervenţiei este pasibilă cu până la un an de închisoare şi amendă de 45.000 de euro.

Doi jurnalişti au fost arestaţi marţi la un protest la care au avut loc confruntări cu forţele de ordine în timp ce parlamentarii din Adunarea Naţională dezbăteau proiectul de lege, susţinut de preşedintele Emmanuel Macron.

Senatul are intenţia să ‘corecteze’ textul, a afirmat senatorul Philippe Bas, din partidul Republicanii, opoziţia de dreapta.

De altfel, chiar premierul Jean Castex, care a regretat un ‘proces de intenţie’, a anunţat că va sesiza Consiliul constituţional cu privire la articolul 24, la finalul procesului legislativ.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Conspiratie? Nu!? Le-au mutilat niste drepturi. Atat s-a putut!

  2. Ne uitam toți spre America și Trump si uite unde creștea totalitarismul de fapt.
    Ca sa fie povestea completa, Franța (și Belgia) are deja niște legi idioate și foarte restrictive despre imagini (poze, filme) și publicarea lor.
    Dar existau exceptiile folosirii lor în justiție și în scopul informării jurnalistice. Acum însa aceste excepții sunt spulberate în cel mai abject mod. Vive la Revolution!

  3. Un abuz este un abuz. Punct. Atunci când are loc o infracțiune și o înregistrezi, nu ai timp să obții toate aprobările, acreditările și să suni și 3 avocați. Plus că reaua-credință este extrem de discutabilă atunci când faptele dezvăluite publicului sunt violente, abuzive sau criminale. Dacă filmezi ce au făcut polițiștii lui George Floyd nu ai cum să spui: niște imagini drăgălașe cu niște oameni buni și un tip care a murit din cauza ghinionului de nașansă… Adică legea asta ce urmărește? Să difuzezi imagini șocante, dar să le adulezi și să îți păstrezi buna-credință? Buna-credință dispare când apare abuzul și infracțiunea. Sau poate urmărește doar să nu se mai difuzeze nimic și toată lumea să stea cuminte în banca ei și să accepte orice vine din partea bunilor și minunaților oameni în uniforme… Mie îmi miroase a 1984.

  4. Prea o luaseră razna, corida de la Pamplona se mutase pe Champs-Elysees.

  5. Asta e multiculturalismul exacerbat.Cand ai o tara in care numeri pe degete cucosii galici, e normal ca veneticii si imigrantii sa se inflameze ! Va meritati soarta si nu mai incercati sa o dati si la altii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.