G4Media.ro

Adriana Pistol (INSP): Noi facem rapoarte la populația rezidentă, pentru că în…

Adriana Pistol (INSP): Noi facem rapoarte la populația rezidentă, pentru că în Europa se lucrează cu populația rezidentă. În funcție de aceasta România e trecută în categoria galbenă sau roșie

Adriana Pistol, directoare în cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a explicat că instituția face raportări în funcție de populația rezidentă, pentru că în Europa se lucrează cu acest indicator, iar în funcție de acesta România este trecută în categoria galbenă sau roșie.

Noi de obicei am lucrat și până acum – nu e singurul raport – după populația de rezidență, urmând ceea ce face ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, n.red.) în Europa, pentru că și ei lucrează cu această populație de rezidență. Ne-am gândit că trebuie să mergem după același tipar”, a spus Adriana Pistol într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Există două populații care sunt furnizate de Institutul Național de Statistică: populația după rezidență sau populația legală și populația după domiciliu. În România, sunt 22 de milioane după domiciliu, iar după rezidență în jur de 19 milioane de locuitori”, a precizat aceasta.

Ea a precizat că în București, în 11 octombrie, rata de incidență a cazurilor COVID-19 la mia de locuitori era 2,65 raportată la populația după domiciliu și de 3,1 în funcție de populația după rezidență.

„Ambele valori sunt absolut reale. Avem două tipuri de populații pe care le furnizează Institutul Național de Statistică. Fiecare dintre ele ne spun că suntem aproape de 3 la mie”, a adăugat Pistol.

Citește și

Cifre contradictorii. INSP vine cu precizări privind rata de infectare în București: 2,65 la mia de locuitori calculată duminică la populația după domiciliu, 3,11 la populația rezidentă. GCS anunța 2,66 pentru luni

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Adica GCS cantareste cu caldarea???Ei lucreaza dupa reteta sovietica:voteaza toti dar iese cine trebuie.Peste 3 % never!

  2. Guvernul lucreaza cu cifrele cele mai convenabile… Peste o luna insa va fi cam greu sa incadreze 50-100 decese pe zi in Bucuresti la scenariul galben, roz sau maro… Asta e dimensiunea „acceptabila” sau „inacceptabila” dupa care se masoara performanta „bratenilor”… Restul e doar joc de imagine.

    O singura rugaminte: nu mai acceptati sa vi se spuna „peste tot in lume e greu”, deoarece pana acum incompetentii au tot lalait-o si tarile responsabile si-au marit cel putin testarile si locurile ATI. Tarile represive si care rezolva totul cu pumnul in gura, nu… Decideti voi unde ne incadram.

  3. Pai, atunci cum de nu au aparut diferente si pana acum?!!!!!