G4Media.ro

Administrația Spitalelor: 304 pacienţi infectaţi cu virusul COVID-19 sunt internaţi la Spitalul…

Administrația Spitalelor: 304 pacienţi infectaţi cu virusul COVID-19 sunt internaţi la Spitalul Victor Babeş, 77 la Spitalul Colentina

La Spitalul „Dr. Victor Babeş” sunt internaţi 304 pacienţi confirmaţi cu virusul COVID-19, iar la Spitalul Colentina sunt în prezent 77 de pacienţi testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat, sâmbătă, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

ASSMB a precizat că va prezenta zilnic informaţii actualizate privind cele trei unităţi sanitare pe care le are în administrare, pentru a contribui la informarea promptă şi corectă opiniei publice.

Astfel, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş, care dispune de 420 de paturi, sunt internate 304 persoane cu virusul COVID-19, dintre care şase se află la Terapie Intensivă (ATI), arată sursa citată.

„De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.247 persoane, din Bucureşti şi din ţară – din care 1.696 confirmate cu boala COVID-19 -, cel mai mare număr de pacienţi internaţi dintre toate spitalele COVID din România. Menţionăm că la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’, fiecare pacient suspect de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 ocupă un întreg salon, indiferent de numărul de paturi din acesta, pentru a preveni răspândirea bolii”, se precizează în comunicatul ASSMB.

De asemenea, la Spitalul Clinic Colentina sunt internate acum 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care şapte se află la Terapie Intensivă (ATI).

„În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 542 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul a primit aviz de funcţionare pentru 455. Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase”, arată sursa citată.

La Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, care a preluat toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent au fost internate 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

ASSMB adaugă că numărul de pacienţi COVID-19 internaţi în aceste trei spitale din subordinea Primăriei Capitalei a fost, de la începutul pandemiei, de 2.288.

„Numărul de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 internaţi în aceste trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei a fost, de la începutul pandemiei, de 2.288. Din datele oficiale ale INSP, reiese că în Bucureşti, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.500 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat în permanenţă materialele de protecţie, echipamentele şi aparatura medicală necesare în această perioadă dificilă şi va lua în continuare toate măsurile care se impun pentru a asigura tratarea promptă a bolnavilor de COVID-19.

Citește și

Firea: Nu există nicio motivaţie legală, logică şi umană pentru care e menţinut închis Spitalul Colentina / Nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienţi în vârf de pandemie/ Starea pacienţilor cronici care erau trataţi la Colentina s-a înrăutăţit

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Buna ziua!Deci,nici 30%din capacitatea de spitalizare!!!!Asta în contextul în care acestea sunt spitale covid!Ce fac ceilalți care sunt suport covid sau castanele și corturile militare???Si economia stă și așteaptă ca epidemiologii sa inteleaga ca,în scurt timp ,ministerul de finanțe nu va mai putea sa se împrumute și nici nu va avea de unde să încaseze!!!!Ce vor face atunci cu salariile și pensiile??De alocații ce sa mai vorbim??

  • Nu conteaza, uite declaratie proaspata:
   ” în niciun caz nu se pune problema că: gata, eşti pozitiv, du-te acasă” – Raed Arafat, azi la Digi24

   apoi continua cu minciunile:
   „când ţările au zis nu mai tratăm în spital, nu mai internăm obligatoriu era când situaţia era atât de răspândită încât nu mai conta, nu mai aveai locuri, nu mai aveai nimic””

   Pai „tarile” zic si acum la fel, nimeni nu aresteaza pe nimeni. Romania insa e unicat planetar si urmeaza teoriile ne-specialistului Arafatus.

  • @Geo – Ai dreptate, România este unicat planetar, pentru că nu are curaj sa-l trimita pe „Arafatus” la un control psihiatric.
   Citat: „Unul dintre cele mai importante obiective ale psihopatilor este dobândirea controlului mental asupra celeilalte persoane sau pur şi simplu să „câştige” o competiţie imaginară. Acest tip de abuz emoţional este extrem de insidios şi are o forţă de distrugere foarte mare. Persoana psihopată se prezintă ca fiind foarte iubitoare şi cu multă carismă facându-l pe celălalt dependent de ea. Psihopaţii trec prin viaţă ca un fulger, precum o maşină sport de mare viteză care nu are direcţie şi nici frâne. Ei ucid emoţional cu zâmbetul pe buze, încet, de sub masca de victimă, înainte ca victima adevărată să îşi poată da seama ce i se întâmplă.”

   Sursa: Psihopați
   https://totulpoatefisialtfel.wordpress.com/2016/10/

  • Sindromul „Siracusa”

   Era prin anii ’70 în oraşul italian Siracusa situat pe coasta sud-estică a Siciliei, pe malul Mării Ioniene. În acea perioadă, în Sarausa (numele sicilian al oraşului), întrucât incendiile se reduseseră serios, consilierii municipali au decis ca, la viitoarea şedinţă lunară, să discute dacă mai este necesară compania municipală de pompieri. Evident, aceştia au aflat despre pericolul ce-i păştea, aşa că, în oraş, au reapărut incendiile, al căror număr creştea în progresie geometrică. Fireşte, pompierii şi-au dovedit utilitatea şi profesionalismul într-o regiune cunoscută ca fiind a vestitei şi unicei Mafii sicilene, iar tema păstrării companiei municipale de pompieri a fost abandonată, deşi peste un timp s-a aflat că acele focuri ivite pe nepusă masă au avut la origine piromani pricepuţi: erau chiar pompierii aflaţi în pericolul de a fi desfiinţaţi. Cu toate astea, municipalitatea nu a renunţat la ei!

   Sursa: https://www.cotidianul.ro/interceptarile-si-sindromul-siracusa/

 2. Buna ziua!Indicatiile sunt de la Klauss,guvern,Tataru..!!!Nu că aș vrea să îi caut scuze dar…cred ca este la mâna lor,altfel nu inteleg aceasta schimbare de atitudine!!!În februarie era o banala gripa pentru că voiau anticipate!!!Acum ne relaxam în septembrie pentru ….alegerile locale!!!Pana atunci ne obligă să fim sclavi în anumiți parametrii!!!Prelungirea….prelungirilor!!!!

  • Nu fata mea indicatia este de la Papa Lulu.
   Cata minte poti sa ai cand vezi ca spitalele se umplu pe zi ce trece si sa o tii langa cu ce-ti servesc Latrinele.

 3. Buna dimineata!GABRIEL,am atâta minte cât nu mi se comunică cati sunt testați prima oară, deci cati bolnavi în urma primei testări!Nu mi se comunică cati bolnavi sunt testați a doua sau a treia oară conform deciziei de a fi sănătos în urma a două teste negative!!Nu mi se comunica capacitatea spitalelor de a interna în ATI pentru a face comparatie cu cei 150 de bolnavi care,sunt internați în acest moment la ATI!!Am atâta minte cât să inteleg ca sunt medici care,s-au plictisit de „inactivitate de covid”din cauza faptului că au doar 30% paturi ocupate cu asimptomatici și solicită revenirea la starea inițială pentru a trata bolnavii pentru care,s-au școlarizare și au invatat!!!Deci,tu câtă minte ai????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.