G4Media.ro

Administraţia penitenciarelor analizează dacă psihologul Veronica a încălcat Codul deontologic atunci când…

Administraţia penitenciarelor analizează dacă psihologul Veronica a încălcat Codul deontologic atunci când s-a căsătorit cu deţinutul Crocodilu din clanul Sportivilor. Naş a fost liderul interlop Radu Roşca

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a confirmat, marți, că analizează dacă o educatoare care s-a măritat săptămâna trecută cu un deţinut pe care îl consilia a încălcat Codul deontologic. Psihologul Veronica C. de la Penitenciarul Rahova s-a măritat cu deţinutul Bogdan Dumitrache zis Crocodilu, membru al clanului Sportivilor, vinerea trecută, la Penitenciarul Jilava, după cum a scris presa tabloidă.

Naşul de cununie ar fi fost chiar Radu Roşca, liderul clanului Sportivilor.

ANP a declanşat o anchetă. „În ceea ce privește nerespectarea (…) Codului deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare, în sensul art. 11, lit. d), la nivelul unității responsabile, autosesizată în urma informațiilor mediatizate, se analizează, din punct de vedere disciplinar, încălcarea acestor dispoziții”, a anunţat ANP într-un comunicat de presă.

Potrivit acestui articol, „funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare le este interzis:

d). să stabilească relaţii de afaceri ori de altă natură cu persoanele private de libertate, cu persoane din lumea interlopă sau cunoscute a fi implicate în activităţi ilegale”.

Educatoarea a raportat fericitul eveniment. „ Art.48, lit. r) din Legea 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor prevede faptul că functionarul public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare are obligația să aducă la cunoştinţa compartimentului resurse umane modificările privind domiciliul, după caz, reşedinţa, precum şi schimbările intervenite în starea civilă sau date relevante din punct de vedere profesional, în termen de 15 zile de la producerea acestora. Raportat la aceste prevederi, până la acest moment nu se conturează săvârșirea unei eventuale abateri disciplinare”, a anunţat ANP.

Administraţia Penitenciarelor nu vede niciun conflict de interese şi invocă GDPR-ul pentru a nu da detalii despre caz. „Referitor la existența unui conflict de interese, în sensul art. 50 din Legea 293/2004, situația prezentată nu se înscrie, la momentul prezent, printre situațiile definite.

Menționăm că emiterea unor puncte de vedere suplimentare, care depășesc comunicarea măsurilor de natură administrativă dispuse la nivelul unei unități subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu privire la un aspect incident vieții private a unei persoane identificate/identificabile contravine cadrului legislativ referitor la respectul vieții private și al demnității persoanei umane, Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date și Legii nr. 544 privind liberul acces la informațiile de interes public”, a arătat ANP.

Cine e interlopul Crocodilu. În iunie 2018, Bogdan Dumitrache zis Crocodilu a fost condamnat la 7 ani şi jumătate pentru constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit Adevărul, Bogdan Dumitrache a fost în trecut sergent de jandarmi. În urmă cu zece ani ar fi părăsit Ministerul de Interne şi a devenit membru al clanului Sportivilor.

În 2012, Sportivii s-au luptat în plină stradă, în Popeşti Leordeni, cu rivalii lor din clanul Cămătarilor. În decembrie 2017, Înalta Curte i-a condamnat pe fraţii Cămătaru şi pe Radu Roşca, liderul Sportivilor, la pedepse între 5 şi 9 ani de închisoare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Psiholoaga veronica, dornica,a bagat mana la crocodil!!! Si i-a placut!

 2. Se muta la el?

 3. Veronica o fi intrebat : crocodile,crocodile mananci un croasant cu mine?
  Sau poate a prins gustu’ la carnea de crocodil!
  S a trezit cu crocodilu’ in gura!

 4. Haoleu…!
  Crocodilu’ trebuia să facă parte din Comitetul de Întâmpinare condus de nea Alifieeee..! Ce pierdere irecuperabilă…!
  „Veronica.., Veronica.. ,
  Fată bună și cuminte
  Ce-ai văzut la Crocodilu’
  Cel cu colții ascuțiți…?
  Nu cumva te-a atras flerul
  Și umorul nemaiîntâlnit…? „

 5. Eu vad ca-s numai petreceri prin penitenciare. Parca TiTi ne explica ca nu e loc nici sa respiri daramite sa faci nunta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.