G4Media.ro

Administraţia Naţională a Penitenciarelor spune că interviul acordat de Liviu Dragnea televiziunii…

Administraţia Naţională a Penitenciarelor spune că interviul acordat de Liviu Dragnea televiziunii Realitatea PLUS a fost fără acceptul conducerii

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat joi într-un comunicat că interviul acordat de Liviu Dragnea televiziunii Realitatea PLUS a fost fără acceptul conducerii.

Comunicatul integral  al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor:

Având în vedere vehicularea în spațiul public a unor informații privind intermedierea unor comunicări între reprezentanți mass-media și persoane private de libertate, precizăm:

Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgență pe teritoriul României, și până la momentul prezentei, Administrația Națională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online).

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și, implicit, pentru protejarea vieții, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menține rezoluția amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacțiunii cu terți din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic.

Potrivit regulamentului, “directorul penitenciarului poate aproba întâlniri între reprezentanții mass-media și deținuți, cu acordul scris al acestora, în condițiile art. 59 alin. (5) din Lege, fără afectarea activităților zilnice și a procesului de reintegrare social” şi, de asemenea, “directorul penitenciarului stabilește regulile pentru desfășurarea întâlnirilor care trebuie respectate de deținut și reprezentanții mass-mediei.”

Context. Realitatea PLUS a anunțat că va difuza, joi, la ora 18.00, primul interviu cu Liviu Dragnea după 396 de zile de detenție. Interviul este realizat de Anca Alexandrescu, unul dintre apropiații fostului lider PSD.
Liviu Dragnea a fost condamnat, pe data de 27 mai 2019, de Înalta Curte la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman.
Fostul lider PSD își ispășește pedeapsa la penitenciarul Rahova.
Anca Alexandrescu a fost consiliera lui Liviu Drangea la cabinetul de președinte al Camerei Deputaților. Dragnea a mutat-o la Guvern, pe postul de consilier al Vioricăi Dăncilă.
După condamnarea fostului președinte al PSD, Dăncilă a demis-o. Despre Anca Alexandrescu se spunea că este omul care o controlează pe Viorica Dăncilă, a dezvăluit Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Da de unde. Il sprijina pe Monta sa iasa Nicusor la alegeri. Vrea sampanie in loc de vaselina si astai pretul.cred

 2. cum au realizat interviul dacă nu i-a ajutat administraţia?

  ţara asta e bolnavă

  • Simplu! Dragnea a trecut-o pe lista de vizita pe coana Alexandrescu si ea, la randul ei, a facut cerere de vizita/vorbitor on-line. Conducerea i-a aprobat cererea de vizita, Dragnea a fost adus la vorbitor pe Skype si Anca Alexandrescu a inregistrat conversatia.
   Concluzia: Dragnea se va alege cu raport de pedepsire c-a dat interviu fara acordul Comandantului!

  • Mi-a fugit gandul la The Shawshank Redemption si la pedeapsa aplicata de directorul inchisorii italianului aluia tinerel. Brrr…! Macar de ar fi fost bancher de meserie, cum e personajul lui Tim Robbins in film, poate si-ar fi gasit si el un loc caldut la biblioteca…! De Daddy zic…

 3. Normal tot ce face dracnea e jecmaneala

 4. cam cum a fost cu diploma de neplagiat al lui ciordache, semnata de ditai prezintele academiei (500000 de lei pe an numai de la una din academiile romanichii). era semnatura lui dar n-a iscalit el.

  nici-o demisie ? pai ce salarii si speciale si pensionari la 45 de ani sunt prin penitenciare, mai merge si o spaga de la dragnetti pentru un interviu televizat.

  il apara avocatul „poporului”, e dreptul lui, al infractorului!

 5. Păi ce fel de conducere??? Cum adică nu știu ce se întâmplă în parohia lor?
  Să fie demiși ….

 6. Cum „fără acceptul conducerii”???!
  De unde avea Dragnea castile??!!!
  In plus, Anca Alexandrescu a susținut că a primit aprobarea Administrației Penitenciarelor „abia ieri”, respectiv miercuri, 24 iunie.

 7. Realizatoarea interviului, Anca Alexandrescu, a afirmaat că a primit aprobarea pentru realizarea interviului „abia ieri”, adică pe 24 iunie.
  Efectiv, i se interzice dreptul de a vorbi, deși sunt mulți jurnaliști care au cerut un interviu cu Liviu Dragnea. Am făcut multe demersuri în acest sens. Am încercat toate variantele, am solicitat la Administrația Penitenciarelor și abia ieri a fost aprobată cererea mea, astăzi dimineață am înregistrat pe skype și urmează, la ora 18.00, să difuzăm interviul. Sunt câteva ore de interviu”, a spus Anca Alexandrescu, citată pe site-ul realitatea.net.
  Ulterior, ANP a revenit cu noi precizări, într-un comunicat transmis după difuzarea interviului.
  „Persoanele private de libertatea au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile.
  ANP: „Comunicările online au caracter confidențial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului”, scrie în comunicatul ANP.

  • Anca Alexandrescu a facut cerere de vizita/vorbitor, nu a cerut acordul conducerii pentru interviu.

  • @Gabriel: Nu, Anca Alexandrescu era pe Lista membrilor de familie data de Dragnea, drept care avea DREPTUL sa comunice On-line cu ea!
   Dar in anumite conditii si NU pentru interviu!
   Uite Comunicatul Administratiei Nationale a penitenciarelor:
   „În completarea punctului de vedere transmis în cursul acestei zile, precizăm:
   În conformitate cu prevederile art. 66 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile.
   Conform art. 136 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 și art. 159 din Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, comunicările online au caracter confidențial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului.
   Totodată, posibilitatea întreruperii acordării dreptului la comunicare online este prevăzută doar în situația constatării unui comportament necorespunzător – care periclitează starea de ordine și disciplină, de către persoana privată de libertate și interlocutor/i, ori în situația nerespectării identității interlocutorilor (verificarea identității interlocutorului/interlocutorilor se realizează la momentul efectuării conexiunii, prin validarea datelor menționate în cererea de acordare a dreptului). Sediul materiei în ceea ce priveşte situațiile care impun întreruperea acordării acestui drept este reprezentat de Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor – Secțiunea a 17-a”.
   Interesant e CUM de, desi SUB SUPRAVEGHERE, Interviul on-line a durat 2 ORE!!!
   Miercuri seara a fost interviul, a spus Ancuta!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.