G4Media.ro

Administraţia Biden retrage vaccinarea obligatorie în marile companii cu peste 100 de…

Administraţia Biden retrage vaccinarea obligatorie în marile companii cu peste 100 de angajați, după veto-ul Curții Supreme

Administraţia preşedintelui Joe Biden a retras oficial marţi vaccinarea obligatorie în companiile cu peste 100 de angajaţi, luând act de veto-ul emis de Curtea Supremă a Statelor Unite, scrie AFP, citată de Agerpres.

Administraţia pentru Sănătate şi Securitate în Muncă din SUA a anunţat această retragere într-un scurt comunicat fără a menţiona decizia Înaltei Curţi care nu i-a lăsat de ales.

Ea a precizat că „încurajează cu tărie angajaţii să se vaccineze împotriva pericolelor permanente puse de COVID-19 la locul de muncă”.

În Statele Unite, unde virusul a făcut peste 870.000 de morţi, doar 63% din populaţie este complet vaccinată din cauza diviziunilor politice foarte marcate asupra acestei probleme.

După luni de zile în care a încercat să-i convingă pe reticenţi, democratul Joe Biden a anunţat în septembrie că doreşte să facă vaccinarea obligatorie pentru angajaţii marilor companii, sectorul medical şi funcţionarii federali.

În ţara libertăţilor individuale, decizia sa a fost imediat denunţată ca un abuz de putere de către aleşii republicani şi de către o parte a mediului economic care au sesizat justiţia.

La 13 ianuarie, Curtea Supremă le-a dat dreptate în privinţa celor aproximativ 84 de milioane de persoane angajate în marile companii. Pe de altă parte, a validat obligaţia de vaccinare pentru angajaţii structurilor sanitare care beneficiază de fonduri federale.

Marţi, aleşii republicani au salutat retragerea măsurii în sectorul privat. „Administraţia Biden se înclină în faţa realităţii şi în cele din urmă respectă Constituţia”, a scris pe Twitter senatorul Josh Hawley (Missouri).

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cam asta este sfârșitul vaccinări obligatori. la mulți ani.

  • Nu ați înțeles. Curtea Supremă a dat veto pe eventuala decizie a administrației federale de a le impune unor entități private un mod de acțiune. Indiferent că ar fi vaccinarea sau altceva, drept dovadă că referitor la structurile federale de sănătate, aceași Curte supremă a decis menținerea obligativității. Companiile private nu sunt obligate să adopte măsura dar pot oricând să o facă dacă doresc asta, a nu le i nu impune o obligație, nu înseamnă o interdicție. Drept dovadă că în prezent sunt multinaționale care au luat aceasta decizie, e dreptul lor cum e și dreptul angajaților sa nu o accepte. Nimeni de fapt nu trebuie sa fie obligat la nimic, despre asta e vorba și în decizia Curții supreme, nici până acum nu a fost. Nici cei care nu vor să se vaccineze sa nu o facă, nici cei care vor sa se protejeze sa nu fie împiedicați. Asta e esența democrației.

  • Minți cu nerușinare bai stalinistule.

   Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă (OSHA) retrage oficial mandatul președintelui Joe Biden privind vaccinarea împotriva coronavirusului, care ar fi afectat aproximativ 84 de milioane de lucrători din întreaga țară, a anunțat marți agenția.“”.
   Nu e vorba de niciun veto. SCOTUS nu da veto. E alba sau neagra. De data asta obligativitatea lui bidon a fost respinsă cu 6-3. Așteptăm și roe vs wade ca sa nu mai omoare democrații copii. Așa ca valea sub bolovan sa nu te apuce omicronu de nas

  • Saracul Draggy, of of a intrat in sevraj…..

 2. Daca în măreață UE, Comisia ia o decizie, CJUE o cenzurează?…Nu prea cred, în America judecătorii sunt judecători, nu politicieni,..Abia astept sa treaca mandatul eșuat al lui Biden…..Daca in America zboară progresiștii, se trezesc și europenii, în Franța cred ca mai devreme.

 3. S-a prins si administrația Biden ca este fix pix degeaba.
  Cam greu, dar având in vedre vârsta lui Biden….
  Go Brandon!

  • Stii ca un presedinte e de forma in mare parte nu ? un presedinte are consilieri pe langa el care ei vin cu ideei si sugestii in mare parte.

 4. Victoria bunului simț și al libertății de alegere.

 5. Victoria bunului simț și a libertății de alegere.

 6. A pus Joe 200.000 de soldati in alerta sa intervina daca cetatenii refuza sa se vaccineze

  • Si vreo 8500 pentru Ucraina, dar până ii mobilizează, se termina războiul, adică cele 2 provincii trec la Rusia, …fără ca rusii să depășească granița,