G4Media.ro

Administraţia Biden a prezentat un plan de vaccinare a milioane de copii…

sursa foto: Pexels

Administraţia Biden a prezentat un plan de vaccinare a milioane de copii cu vârste de 5-11 ani

Administraţia Biden a prezentat miercuri un plan de vaccinare a milioane de copii cu vârste de 5-11 ani de îndată ce vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer şi BioNTech va fi autorizat pentru ei, pregătind dozele şi locaţiile înainte de sezonul aglomerat al sărbătorilor, transmite Reuters, citată de News.ro.

Spre deosebire de centrele de vaccinare în masă utilizate la lansarea iniţială a vaccinărilor împotriva Covid-19, Casa Albă a spus că lucrează la înfiinţarea de clinici în mai mult de 100 de sisteme de spitale pentru copii la nivel naţional, precum şi în cabinete medicale, farmacii şi, eventual, în şcoli.

Dacă vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech va obţine o autorizaţie mai largă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, planul vizează asigurarea unei distribuţii rapide şi echitabile, a arătat Casa Albă.

Oficialii FDA examinează cererea Pfizer/BioNTech de autorizare a vaccinului lor cu 2 doze pentru copiii mai mici, comisia sa de consilieri externi urmând să se reunească pe 26 octombrie.

FDA urmează de obicei sfaturile grupului său, dar nu este obligată să facă acest lucru.

Consilierii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) vor analiza recomandările pentru vaccin în cadrul unei reuniuni din 2 şi 3 noiembrie, ajutând la informarea unei decizii finale a directorului său.

„În cazul în care FDA şi CDC vor autoriza vaccinul, vom fi gata să administrăm vaccinurile”, a declarat reporterilor coordonatorul reacţiei la Covid-19 al Casei Albe, Jeff Zients, adăugând că guvernul are 15 milioane de doze pentru a fi expediate la nivel naţional, şi alte milioane de doze care vor fi livrate în săptămânile care urmează.

Odată autorizat vaccinul, aproximativ 28 de milioane de copii din Statele Unite ar fi eligibili pentru a primi ceea ce ar fi primul vaccin pentru Covid–19 din SUA pentru copiii mai mici.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este deja disponibil pentru copiii de 12-17 ani, iar companiile încă îl studiază pentru copiii mai mici de 5 ani.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Imi e mila de saracii copii dar de vina sunt parintii spalati pe creier.