G4Media.ro

Administrația americană oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy in the USA

Administrația americană oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații despre presupusa ingerință a Rusiei în alegerile din SUA

Administraţia americană a anunţat joi o recompensă în valoare de 10 milioane de dolari pentru informaţii despre presupusa ingerinţă a Rusiei în procesul electoral din SUA, atât din trecut, cât şi din prezent, cu câteva luni înainte de alegerile la jumătate de mandat preconizate să aibă loc în noiembrie, relatează EFE, citată de Agerpres.

Departamentul de Stat menţionează într-un comunicat de presă că se oferă această sumă oricărei persoane care furnizează informaţii care ar conduce la „identificarea sau localizarea oricăror străini, inclusiv entităţi străine, care au fost sau sunt implicaţi în ingerinţe în alegerile americane”.

Recompensa va fi oferită de asemenea oricărei persoane care furnizează informaţii de natură să servească la prevenirea sau contracararea unui astfel de act.

În mod concret, precizează Departamentul de Stat, autorităţile americane caută date despre Agenţia de Cercetare a Internetului (IRA), pe care SUA o descriu ca fiind o instituţie rusă despre care se crede că este implicată în operaţiuni de interferenţă electorală.

Se presupune că această agenţie şi-a început amestecul în sistemul politic al SUA în 2014 şi s-a folosit de alegerile prezidenţiale din 2016 ca să semene „discordie” în societatea americană.

Departamentul de Stat afirmă că IRA îşi desfăşoară activităţile prin intermediul unor companii ruseşti, precum MediaSintex, GlavSet şi MixInfo.

Administraţia americană şi-ar dori de asemenea informaţii despre cetăţeanul rus Ievgheni Viktorovici Prigojin, pe care îl acuză de finanţarea IRA prin intermediul companiilor „pe care le controlează”: Concord Management & Consulting şi Concord Catering.

În paralel, Washingtonul speră să obţină informaţii despre o serie de alţi cetăţeni ruşi pe care îi suspectează că ar avea legătură cu Agenţia de Cercetare a Internetului, pe care îi identifică drept Irina Viktorovna Kaverzina, Vladimir Venkov, Mihail Ivanovici Bîstrov şi Aleksandra Iurievna Krîlova, printre alţii.

Aceste persoane sunt acuzate că au desfăşurat operaţiuni de obstrucţionare, alterare sau zădărnicire a activităţilor guvernului prin „fraudă şi înşelăciune” cu scopul de a interveni în alegerile din SUA, inclusiv în cele prezidenţiale din 2016.

Acuzaţiile SUA împotriva Rusiei privind presupusa ingerinţă în alegerile prezidenţiale din 2016, câştigate de republicanul Donald Trump, s-au făcut auzite constant în ultimii ani şi au deteriorat relaţiile dintre cele două ţări, deja grav afectate după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014 şi care s-au degradat şi mai mult după invazia rusă în Ucraina la 24 februarie, notează EFE.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. 50% din republicani nu-l mai vor pe Trump. Rusia va trebui să-și găsească alt candidat în SUA.

 2. Eu știu o groază. de chestii! Pot scrie 1000 de pagini. Pentru .banii ăia, scriu și cum a _venit Lavrov deghizat în majoretă la Super Bowl! Pun și poze!
  PS: proști mai puteți fi, fraților! De necrezut!

  • Cica Buffalo adica AURusii terminati kunsunt cu drogurile….acum cateva luni vroiau sa bage droguri in Parlamentul Romaniei, multi membrii sunt cercetayipentru trafic de droguri, trafic de carne vie, clonate de carduri, proxenetism…

   Terminatilor!

 3. Disperati mai sunt democratii!
  Dar despre faptul ca s-a dovedit ca madam Clinton a plantat dovezi care sa-l acuze pe Trump privind implicarea Rusiei in alegeri, ce se mai aude?
  O parnaie mica, ceva?

 4. Vai și aoleu. Sa îi vezi pe creștinopați acum cum se târăsc în genunchi prin fața secțiilor de vot și se „roagă” să crească în sondaje republicanii. Au experiență de la ultimele alegeri când nu le-a mai ieșit Trumptardul prășădinte.