G4Media.ro

Adjunctul ministrului de Finanțe din Marea Britanie și-a dat demisia spunând că…

Adjunctul ministrului de Finanțe din Marea Britanie și-a dat demisia spunând că nu a putut să combată frauda în achizițiile legate de COVID-19

Un secretar de stat în Ministerul Finanţelor de la Londra, Theodore Agnew, însărcinat cu supravegherea cheltuielilor şi reducerea fraudei, a demisionat luni după ce a dezvăluit fraude masive care au implicat împrumuturi guvernamentale de urgenţă acordate companiilor în timpul pandemiei, informează AFP şi Reuters.

Într-un discurs în Camera Lorzilor, din care face parte în rândurile Partidului Conservator, el a declarat că ministerul britanic al finanţelor pare să aibă „puţine cunoştinţe sau interes” în ceea ce priveşte impactul fraudei asupra societăţii noastre.

Agnew s-a adresat Camerei Lorzilor pentru a aduce clarificări cu privire la fraude de peste 4 miliarde de lire sterline legate de împrumuturi în timpul pandemiei.

”Supravegherea din partea Departamentului pentru Afaceri şi a Băncii Britanice de Afaceri a fost de-a dreptul deplorabilă”, a spus el.

Potrivit acestuia, s-au făcut „greşeli de începător”, cum ar fi acordarea de împrumuturi pentru mai mult de o mie de companii care „nici măcar nu erau în afaceri când a apărut COVID-19″.

”Având în vedere că sunt ministrul pentru combaterea fraudei, ar fi necinstit din partea mea să rămân într-o funcţie pe care nu sunt capabil să o fac cum trebuie”, a spus el, explicându-şi demisia din funcţia de secretar în Ministerul Finanţelor şi din cabinetul primului ministru.

Decizia a fost salutată atât de colegii săi conservatori, cât şi de cei laburişti, ca fiind un semn de integritate rară.

Biroul primului ministru a declarat că frauda este „inacceptabilă”.

În decembrie, Biroul Naţional de Audit, care controlează cheltuielile din sectorul public, a evidenţiat „nivelul ridicat” de fraudă în cadrul unui program de împrumut de urgenţă, estimat de guvern la 4,9 miliarde de lire sterline, calificând drept „inadecvate” eforturile executivului de a recupera o parte din această sumă.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ei nu se poate, în Marea Britanie tot USL-ul a furat?

  2. Nu. Dar in Marea Britanie secretar de stat la finante e un Lord.

  3. Unifarmul are echipamente de cateva milioane euro care nu mai pot fi folosite.Multumin PNL si USR pentru achizitiile facute si pentru care absolut nimeni nu raspunde.

    • Hai să nu aruncăm cu moloz în această speță pe cei de la USR, ar fi nedrept și cinic. De vină sunt Orban, Tătaru și Arafat, ei și-au umplut buzunarele de pe urma acelor achiziții. Ei și acoliții lor. USR chiar nu are treabă în această speță, au ei alte păcate, dar aia este altă poveste.

  4. Imaginati-va ce s-a petrecut (si se mai petrece) la noi cu ocazia covrigului. Daca puteti.

  5. Nene Theodore, ești antioccidental și antivaccinist.