G4Media.ro

Adevărul: Şoferul cu alcoolemie de 2,1 la mie, acuzat că a făcut…

Sursa Foto: Transilvania365

Adevărul: Şoferul cu alcoolemie de 2,1 la mie, acuzat că a făcut zob 12 maşini în Braşov, este fiul unui celebru om de afaceri român

Sthephane Adrien, unul din fiii lui Sever Mureşan, om de afaceri celebru în anii 90 și fondator al falimentarei bănci Dacia Felix,  este acuzat că s-a îmbătat şi a lovit nu mai puţin de 12 maşini aflate într-o parcare din cartierul braşovean Noua. Mureşan jr ar fi avut o alcoolemie de 2,1 la mie.

Surse apropiate anchetei desfăşurate în cazul şoferului care a avariat 12 maşini, miercuri seara, în cartierul braşovean Noua, spun că acesta este nimeni altul decât Stephane Adrien Mureşan, fiul lui Sever Mureşan, devăluie Adevărul.ro

Tânărul avea, potrivit aceloraşi surse, o alcoolemie de 2,1 la mie, la primul test şi de 2,2 la mie la cel de al doilea. Poliţiştii spun că întotdeauna se fac două teste pentru a se stabili o curbă din care să rezulte dacă alcoolemia era pe pantă ascendentă sau descendentă.

Publicitate electorală

În cazului lui Mureşan jr, curba era una ascendentă, deci, foarte probabil, în momentul în care acesta a intrat cu maşina de teren în autoturismele parcate, alcoolemia sa era mai mică de 2,1 la mie.

Cu toate acestea, vorbim de o alcoolemie extrem de ridicată, încadrată la alcoolemie medie. Deoarece graficul era pe panta ascendentă, nu este exclusă nici posibilitatea intrării în comă alcoolică, fapt care se produce, de obicei, la o alcoolemie de 2,5 la mie, considerată alcoolemie avansată.

Pentru întocmirea unui dosar penal este suficientă o alcoolemie de 0,8 la mie, depăşită cu mult în cazul lui Stephane Mureşan. În plus, anchetatorii vor trebui să mai aştepte câteva zile până când va sosi rezultatul testului antidrog. În ambulanţa SMURD, Stephane a distrus aparatura şi i-a spus unui membru al echipajului că este căsătorit, are doi copii, dar l-a părăsit amanta. (Citește integral în Adevărul.ro)

Context

Andrei Sever Mureșan (72 de ani) a fost în tinerețe un tenisman și ulterior un om de afaceri român. În martie 1991, Mureșan a cofondat Banca Dacia Felix, a doua bancă privată românească.

În primii ani, banca a atras depozite din partea populației, dar între 1993–1995 a acordat credite neperformante, unele dintre ele către societăți la care era acționar chiar Mureșan.

Cu 70% din plasamente fiind neperformante și cu o pagubă de ordinul sutelor de milioane de dolari, banca a trebuit să fie vândută unui grup israelian pentru a evita în primă fază falimentul.

Mureșan a fost anchetat pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, gestiune frauduloasă și abuz în serviciu, dar ancheta a trenat și în cele din urmă în 2005 a intervenit termenul de prescripție, și Mureșan a fost achitat, fiind însă obligat să plătească 100 de milioane de euro daune. (Wikipedia)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. asta e drama marilor mafioti distrugatori de tara fara pic de remuscare ca prin furturile lor au distrus vietile oamenilor nevoiti sa plece din tara….mai devreme sau mai tarziu dau socoteala pentru faradelegi prin copii si nepotii lor drogati, betivi,penali ca si inaintasii lor. Au distrus DNA ca sa scape de lege dar pedeapsa divina ii loveste acolo unde ii doare cel mai tare

 2. Deci poate sa conduca in continuare!!!

 3. S a impotmolit in jegul iasovului!

  Bai, nu mai bateti drumurile in jegul.romaniei, orasul mafiot, infect, mort economic, condus de un mincinos absolvent securist tradator de neam si tara!

  Bucurestenu, nu mai investiti in mafia evreiasca si moldoveneasca din iasov! Cocina romaniei, aerul cel mai poluat,.orasul stalin, infectie!

  • Taran hater esti prietene. Nici macar nu ai decenta de a-ti schimba comentariul. Repeti aceeasi placa ca o moara stricata. Esti doar un frustrat, trist.

 4. Iar numiti oameni de afaceri pe toti borfasii? Spuneti ma baieti….acesta e fiul borfasului X….ce oameni de afaceri?

  Voi chiar confundati capra cu varza?

 5. HAI CA FACE bode UN COD RUTIER PENTRU SPECIALI !

 6. Si daca e?
  A, da! Norocul pagubasilor caau de unde sa recupereze. Bine ca nu a fost nimeni ucis ca la asta nici iorgulescu (un exemplu la nimereala) nu are vreo solutie negociabila cu pagubasii.

 7. Aaa, (si) de asta voia Bode un nou Cod Rutier.
  Nu poți deranja beizadeaua doar pentru o mica gluma.