G4Media.ro

Adevărul: Gelu Voican Voiculescu, cercetat penal în dosarul Mineriadei, este noul director…

Adevărul: Gelu Voican Voiculescu, cercetat penal în dosarul Mineriadei, este noul director al Institutului Revoluției Române

Gelu Voican Voiculescu, cercetat penal în Dosarul Mineriadei, a fost ales vineri director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, instituţie subordonată Senatului. Surse interne au declarat pentru „Adevărul“ că fostul director, Claudiu Iordache, a fost schimbat după o acţiune în forţă a grupării: Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu, Vasile Cuteanu, Răzvan Teodorescu. Salariul lui Gelu Voican Voiculescu: 7.359 de lei lunar.

(Sursa foto: captura Youtube)

Claudiu Iordache a fost schimbat vineri din funcţia de director al Institutului Revoluţiei Române din 1989 (IRRD), „după o acţiune în forţă“, au declarat surse din conducerea instituţiei pentru „Adevărul“. În locul său a fost numit Gelu Voican Voiculescu, cercetat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii. La momentul respectiv era viceprim-ministru.
IRRD are un soi de conducere colectivă: un Colegiu Naţional, condus de fostul preşedinte Ion Iliescu, alături de alţi 25 de membri, printre care: Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Teodorescu, Vasile Cuteanu, Eugenia Iorga.
Conform legii, Colegiul Naţional alege un director pe o perioadă de 5 ani. Mandatul lui Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, expira în 2019, au declarat pentru „Adevărul“  sursele citate.

Citește articolul integral pe ziarul Adevărul

G4Media.ro a dezăluit pe 26 martie că PSD l-a nominalizat pentru Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) pe Cazimir Ionescu. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar în iunie 2017 pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990. Cazimir Ionescu face parte şi acum din Colegiul CNSAS, dar mandatul său a expirat şi aceasta era ocazia ca PSD sa-l înlocuiască cu un alt reprezentant.
Cazimir Ionescu a fost trimis în judecată pentru faptele săvârşite în calitate de vicepreşedinte al primului parlament post-revoluţionar (Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională – CPUN). Reamintim că la Mineriada din 13-15 iunie 1990 au murit împuşcate 4 persoane, alte 1.338 de persoane au fost bătute sau torturate.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Infractori PSD fac legi asa ca nu ma surprinde sfidarea…

 2. O insulta la adresa adevaratilor eroi ai revolutiei, cetateni care si-au riscat viata pe strada in decembrie 1989 pentru a curata tara de comunisti – atat comunistii din frunte, cat si cei din esalonul 2 care s-au strans ulterior toti laolalta si au format FSN.

 3. În ţările cu onoare istorică dizidenţi precum Vaclav Havel sau Joachim Gauck ajung preşedinţi ai ţării lor, respectiv Cehia şi Germania Federală. În plus, în Leipzig s-a deschis şi un muzeu STASI care prezintă acţiunile fostei poliţii secrete est-germane. Mai mult, Germania îşi asumă şi această pată în istoria sa.

  La noi? România şi după aproape 30 de ani de la „loviluţia” din decembrie 89 musteşte de nomenclaturişti şi utc-işti. Pe lângă manipularea mediatică securisto-comunistă!

  Cel mai mare număr de persoane ucise în acel decembrie fatidic, peste 1000, a fost după execuţia Ceauşeştilor, în urma simulacrului de proces şi nu înainte. Cine a profitat de execuţia lor, dar mai ales de inducerea fricii şi a unei psihoze de masă în rândul românilor? Cine sunt vinovaţii acestor victime şi familiilor lor? Cel puţin politic, în mai 90 ILIESCU & Co. ajung să pună mâna pe putere!!! Nu degeaba s-au adunat studenţii şi anti-comuniştii ţării în vara 90. Cel puţin atunci exista speranţă şi zorile unei noi perioade în istoria României.

  Se ştie foarte bine că Iliescu & Co. au pus mâna pe putere şi FSN-ul, ulterior FDSN, etc. au ruinat România anilor 90. Dar şi după. Coluziunea cu fostele structuri superioare din Securitate şi DIE/CIE au dus la prăbuşirea ţării şi apariţia „baronilor prădători”. Scursurile au inundat scena politică şi economică a României.

  Şi atunci, să ne mirăm ca un voican, cazimir sau iliescu mai sunt încă prezenţi în viaţa politico-socială a României??? După aproape 30 de ani? Băsescu avea dreptate când menţiona acel „blestem de a alege între doi comunişti” în timpul confruntării cu Năstase!

  Infractorul Dragnea menţiona la al lor „congres” psd sintagma „rule of law”. Prounţia în engleză al acestui potenţial penal este deplorabilă, mai ales pentru ultimul cuvânt. Ascultaţi-l şi veţi vedea că el prounţă de fapt traducerea în româneşte a „jos/nic” şi nu a „legii”!

  Şi uite aşa, diverşi infractori şi asasini sunt bine mersi după 30 de ani!!!

 4. Parca-mi scuipasem in san zilele trecute pe tema aceasta si uite ca inevitabilul se produce. Probabil ca urmeaza numirea lui Ilici Iliescu la carma vreunui Institut pentru studierea Mineriadelor si a lui Petre Roman in Comitetul de femei de la Apaca…

 5. Adica ce ? Voi aveati pretentia ca niste penali si niste puscariabili sa fie morali ?

  Pai, cel inlocuit Claudiu Iordache, „sufletul” Revolutiei de la Timisoara a dat moralitatea pe un salariu si pe o viitoare pensie mai mari decat ar fi putut visa ca va castiga vreodata !
  Faptul ca nu a fost pesedist din nascare este dat tocmai de faptul ca s-a vandut extrem de ieftin, ceva gen „acceptarea primei oferte”.

  Gelu Voican „Clitoris” Voiculescu a fost pus acolo, pt a arata Statului Paralel ca Statul de Drepti al lui Dragnea si Tariceanu exista si ocupa pana si cele mai nerelevante unghere ale vietii politice, economice si sociale din Romania !

  Pt Dragnea si Tariceanu, neimplicati in evenimentele de acum 28 de ani, ar fi trebuit sa fie total indiferent ce se intampla cu conducerea Institutului dar nu, Planeta Maimutelor, in curs de edificare in Romanica de catre Dragnea si PSD-ul sau trebuie sa arate ca stapaneste tot, conduce tot, influenteaza tot.

  PS. Intunericul se intinde tot mai mare deasupra Romaniei !

 6. Daca cineva mai avea indoieli ca oranduirea comunista a luat sfarsit in Romania, acum are confirmarea ; NU, comunismul nu a pierit, el este bine implantat in societatea romaneasca iar ai sai conducatori, cu chip de mari investitori, politicieni, presedinti ai celor doua camere a parlamentului etc etc ne tin prelegeri la tembelizor, ne vorbesc de existenta unui stat paralel, democratie samdp. Apropos de „statul paralel”: acesta a fost infiintat chiar in zilele Revolutiei (oare ?) de ion iliescu ilici, petre roman, voican voiculescu, silviu brucan, nicolae militaru si acolitii lor, iar acum este continuat de dragnea, tariceanu si gasca psd-alde-udmr-et.al.

 7. Vad ca sunt perseverenti acesti sustinatori ai comunismului cu fata umana.
  Daca nu esti, macar, acuzat de o infractiune, nu ai ce cauta in managementul unei entitati!

 8. Ce ghinion pe tara asta sa fie condusa de lepre.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.