G4Media.ro

Aderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European. Instituția nu poate lua…

Sursa foto: Fabienne Keller / Twitter

Aderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European. Instituția nu poate lua nici o decizie, dar pune presiune politică pe Consiliul UE

Parlamentul European dezbate miercuri în ședința plenară subiectul aderării României la Spațiul Schengen, potrivit unui anunț al instituției. Dezbaterea, inițiată de europarlamentarii români, are ca scop creșterea presiunii politice pe Consiliul UE (forul care reunește guvernele statelor membre) pentru a lua o decizie favorabilă României și Bulgariei, care vor să intre în Schengen în acest an odată cu Croația.

Dezbaterea privind aderarea Romaniei și Bulgariei la spațiul Schengen începe miercuri la Strasbourg la ora 14:00 (ora României).

Parlamentul European nu are nici o putere în procesul de aderare a unui stat membru la Schengen, dar poate intensifica presiunea politică asupra Consiliului prin intermediul rezoluțiilor adoptate.

Guvernul României speră ca, odată cu declarația de sprijin a cancelarului german Olaf Scholz, să aibă undă verde pentru Schengen. Singurul obstacol este Olanda, unde un partid din coaliția guvernamentală ar fi reticent, potrivit surselor G4Media.

Dezbaterea de miercuri va fi urmată de o rezoluție ce va fi votată la următoarea ședință plenară a Parlamentului European de la sfârșitul lunii octombrie, potrivit TVR.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Deci se fac ca vorbesc si pun presiune, etc. – si apoi vin unii ca Olanda (tura asta) si ne arata semnul victoriei cu degetul din mijloc.

  2. Hai, Olanda. Ca poti in prelungiri!

  3. Ce sa cautam in Schengen? Ca vine putler si plateste la Cotroceni si trece cu toata armata pe la noi.

  4. Corupția generalizata, de care se fac vinovați PSD & PNL, este cauza menținerii MCV, și motivul pt care nu este RO primita in Schengen! Acesta este purul adevăr, dublat de modificarea legilor Justiției incepută de PSD și continuată de PNL!
    Restul, cu Olanda & CO., sunt povești aruncate de Rares Bogdan, de Ciolacu & CO.

  5. Ce dracu sa caute România în Schengen ? Noi nu suntem capabili sa protejăm granițele de afgani și irakieni nici cu vameși . O decizie înțeleaptă a celor două țări.

  6. …cu ce ne’am ales in UE?,cu saracie si scumpiri,iesim din UE si NATO.
    e simplu dar mafia e mare.