G4Media.ro

Adaptarea copilului la grădiniță. Ce trebuie să facă părinții și cum începe…

Adaptarea copilului la grădiniță. Ce trebuie să facă părinții și cum începe pregătirea pentru grupa mică – sfaturile unei educatoare

A mai rămas o săptămână până când grădinițele și școlile își deschid porțile, pentru a-i primi pe cei mici. “Oare cum o să se obișnuiască la grădiniță?”, “Cum să facem adaptarea la grupa mică mai ușoară?” sunt întrebări pe care aproape toți părinții care își trimit pentru prima dată copiii la grădiniță și le pun. Ioana Bratu, educatoare, a vorbit pentru Edupedu.ro despre greșelile pe care le fac cel mai adesea părinții, dar și despre pașii pe care adulții trebuie să îi facă pentru ca cei mici să se bucure de noii lor prieteni și de grădiniță.

“Ca părinte trebuie să fiți atent cum îi vorbiți copilului și, mai ales, să nu vă manifestați îngrijorarea în fața copilului. Copiii sunt foarte receptivi și dacă părintele este îngrijorat pentru intrarea copilului la grupa mică, imaginați-vă cum va percepe copilul acest lucru. Părintele trebuie să pregătească copilul, trebuie să îi vorbească frumos despre grădiniță, ca despre un loc de poveste, un loc pregătit special pentru el, în beneficiul lui, astfel încât copilul să fie curios și să își dorească să ajungă acolo”, a explicat Ioana Bratu, pentru Edupedu.ro.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Când te uiți la poza ăsteia, care banuiesc că e nevasta lui Pantazi, intelegi ca de fapt sursa frustrării lor nu sunt „nedreptățile sociale” ci faptul că sunt exemplare omega. Cu siguranță că si ei trebuie să trăiască, însă de la asta si pana să-i lăsăm să ne dea lecții de vreun fel, e o cale foarte lungă.

    • Cauta si tu cu google daca e nevasta lu’ Pantazi, daca e educatoarea din interviu sau o poza oarecare.
      Dupa care, mai vedem cu speculatiile estetice …

      Chiar, ce parere ai despre Stephen Hawking?! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.