G4Media.ro

Acuzații de delapidare și consum de alcool: Cum a eşuat grupul de…

Sursa Foto: Richard Jones

Acuzații de delapidare și consum de alcool: Cum a eşuat grupul de voluntari americani Mozart, care se consideră rivalul lui Wagner în Ucraina

Grupul de voluntari americani formează soldaţi ucraineni de mai multe luni pentru a-i pregăti să facă faţă forţelor ruse. Activităţile celor care se revendică rivali ai lui Wagner iau sfârşit totuşi, în urma unor acuzaţii grave, scrie La Libre Belgique, citată de Rador.

„Grupul Mozart a murit”, îi anunţă Andrew Milburn, deprimat, pe camarazii săi de luptă. Fostul colonel american nu încearcă nicio clipă să-şi ascundă tulburarea din cauza veştii proaste pe care trebuie s-o împărtăşească restului grupului. „Sunt dezgustat”, adaugă el, conform  „New York Times„. Cel care se află în fruntea organizaţiei militare private americane Mozart, care se revendică drept rival al miliţiei Wagner, vede toate planurile destrămându-i-se.

Activi în Ucraina de mai multe luni, aceşti bărbaţi, împreună cu el, şi-au dat ajutorul ţării lui Volodimir Zelenski pregătind soldaţi, participând la evacuarea civililor, dar şi colectând donaţii.
Totuşi astăzi, din cauza acuzaţiilor de nereguli financiare – în special – Mozart depune armele. Se pare că este vorba de „deturnare de fonduri”, potrivit „New York Times”.

Comportamente nepotrivite sub influenţa alcoolului

La originea acestor dezvăluiri, directorul financiar al societăţii Mozart, Andrew Bain, a intentat un proces organizaţiei sale. În plângere, el îl vizează mai ales pe şeful operaţiunilor, Andrew Milburn, a cărui eliminare a cerut-o. Vorbind despre litigii în cadrul trupelor, dl Bain a subliniat şi comportamentele nepotrivite ale „comandantului”, adesea sub influenţa alcoolului.

Astfel el a vorbit despre afirmaţii scandaloase ale lui Milburn privind înalţi oficiali ucraineni. El a explicat de asemenea că acesta şi-a lăsat câinele să urineze într-un apartament care i-a fost pus la dispoziţie cu generozitate.

Deşi cel acuzat a recunoscut că a consumat alcool şi a făcut afirmaţii nepotrivite, a respins totuşi acuzaţiile de nereguli financiare, pe care le-a calificat drept „ridicole”.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Acuzații de lapidare? 😀

  • Nu, acuzații de delapidare (lapidare, după câte știu eu, este uciderea publică a cuiva – de exemplu, la musulmani, o femeie care și-a înșelat soțul, este ucisă cu pietre de ‘dreptcredincioși’) în văzul tuturor. Ce barbarie…

 2. La Wagner să fii beat, eventual d.r.o.ga.t, e în fișa postului. Iar financiar, la Wagner se fură cu milioanele de dolari.
  De ce la Mozart nu e per.mis ?

 3. Alt titlu
  Alte greseli gramaticale

 4. Si in randul voluntarilor pro-Ucr. care fac crowdfunding pentru materiale militare au aparut certuri si acuze de colectare/cheltuiala netransparenta, delapidare samd – am scris eu acum ca sa nu vina vreun trolac putinist sa scrie acelasi lucru in stilistica obisnuita.
  Presupun ca aceste lucruri sunt inevitabile atat timp cat activitatile astea sunt nereglementate de nici o autoritate. Totusi coalitia pro-Ucr de guverne, companii si persoane private este solida si contrazice zi de zi propaganda ruseasca tintita spre abandonarea Ucrainei.

 5. A placut la voi articolul scris de mine ??? trebue sa informam poolimea corect despre Mozart

 6. Ce mai urmeaza? Gruparea paramilitara Bach?