G4Media.ro

Acuzații de cumpărare a votului peste Nistru: Comisia Electorală din Republica Moldova…

Acuzații de cumpărare a votului peste Nistru: Comisia Electorală din Republica Moldova a respins propunerea PAS, care cerea interzicerea transportării în masă la vot din Transnistria

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins, miercuri seara, proiectul Partidului Acțiune și Solidaritatea (PAS) prin care formațiunea cerea prevenirea transportului organizat al alegătorilor la urne în ziua votării pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.

PAS propusese ca în perioada de timp rezervată votării, și anume între orele 07:00 şi 21:00, să se permită deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de opt persoane și a transportului rutier de persoane prin curse regulate care funcționează potrivit legislației Republicii Moldova.

Măsura vine după ce la alegerile prezidențiale din 2020, alegători din Transnistria au fost transportați masiv cu autobuzele prin introducerea unui număr extrem de mare de astfel de curse dinspre regiunea separatistă transnistreană la secțiile deschise pentru acești alegători din dreapta Nistrului.

Deputatul PAS Sergiu Litvicenco a avertizat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), condus de Igor Dodon, se pregătește să cumpere voturi din Transnistria.

„Vă spun acum de ce Dodon nu vrea ca CEC să adopte hotărârea prin care să se reglementeze modalitatea de transportare a alegătorilor la 11 iulie. O hotărâre, de altfel, firească, corectă și legală. Similară cu cea care s-a adoptat pentru alegerile prezidențiale.

Avem informație certă că Dodon vrea să cumpere 70.000 de voturi din regiunea transnistreană. Cu bani. Cu câte 25 de dolari votul. Acum se fac toate pregătirile în acest sens.

Fiți atenți la cifră – 70 de mii de voturi. 70.000 de voturi cumpărate este cea mai mare fraudă care a existat de la independență încoace. Sunt practic 5% din voturile care vor fi la 11 iulie. Care pot însemna vreo 7 mandate în plus pentru Dodon. Mandate practic cumpărate”, a declarat Litvinenco.

În turul doi al alegerilor prezidențiale de pe 15 noiembrie 2020, un număr de 31.071 de persoane din Transnistria au votat în secțiile amenajate pe teritoriul constituțional al Republicii Moldova. Dintre aceștia, 85,80% din alegători (26.658) au votat pentru Igor Dodon, iar pentru Maia Sandu – 14,20 % (4.413 de voturi).

Foto: Alegători transnistreni aduși la vot cu autobuzele prin punctul de control de la Varnița în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, 15 noiembrie 2020. Sursa/ Mădălin Necșuțu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. hotie pe fata ! nu cred ca maia v-a reusi sa cistige lupta cu sistemul rusesc Totul e in miinile diasporei Trebuie sa vina masiv la vot chiar daca le-a imputinat sectiile din strainatate Si melescanu a facut asta dar tot a luat …