G4Media.ro

Acum se decide destinul geostrategic al Balcanilor de Vest, declară președintele Sloveniei:…

Sursa Foto: Digi24.ro

Acum se decide destinul geostrategic al Balcanilor de Vest, declară președintele Sloveniei: În acest spațiu își vor consolida pozițiile Rusia, China, Turcia și statele din Golf dacă UE nu se va angaja mai puternic în regiune

Președintele Sloveniei, Borut Pahor, a declarat că „acum este momentul în care se decide destinul geopolitic al Balcanilor de Vest pentru următorii 10-15 ani”, transmite publicația sârbă RTS.

„Faptul că Uniunea Europeană nu dorește, sau nu vrea, să se angajeze mai puternic în regiune va avea consecințe. În acest spațiu își vor consolida pozițiile Rusia, China, Turcia și statele din Golf” – a declarat Pahor, adăugând că „UE nu reușește să înțeleagă ce se întâmplă în Balcanii de Vest”. „Prin inițiativa Brdo-Brijuni voi pleda în continuare pentru perspectiva europeană a Balcanilor de Vest și a aderării lor la UE”, a declarat Pahor pentru cotidianul „Politika” de la Belgrad.

Pahor a declarat că premierul Serbiei, Ana Brnabić, are dreptate atunci când spune că în niciun document european nu se menționează recunoașterea reciprocă între Serbia și Kosovo, dar a subliniat că UE așteaptă ca dialogul Belgrad-Pristina să se finalizeze prin recunoaștere reciprocă. „Aș dori ca dialogul să fie mai dinamic, deoarece succesul lui va fi în beneficiul ambelor părți. Este trist că acum ambele părți scot în evidență doar motivele pentru care nu pot continua discuțiile. Îi înțeleg, dar această abordare nu duce nicăieri”, a declarat Pahor.

sursa: RTS (Traducere: Rador/ Rodica Mihaj)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. China ar fi cea mai potrivita pentru a domina Balcanii.

  2. acesta este primul articol-stire despre geopolitica, din presa romaneasca, care este inteligent si important, pe care l-am citit eu de cand a inceput razboiul lui Putin.