G4Media.ro

Acum exact un an a fost raportat în China primul deces provocat…

Acum exact un an a fost raportat în China primul deces provocat de coronavirus

La 11 ianuarie 2021 se împlineşte un an de la declararea primului deces provocat de noul coronavirus în China, potrivit unei cronologii realizate de Agerpres.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la 11 ianuarie 2020 a fost raportat primul deces, la acea dată fiind 41 de cazuri confirmate în această ţară. Pacientul de 61 de ani a murit la 9 ianuarie 2020 şi a fost raportat la 11 ianuarie. La acea dată, China afirma că nu există nicio dovadă că virusul se poate răspândi de la om la om.

Anterior, la 31 decembrie 2019, China alertase OMS cu privire la existenţa unui focar de pneumonie în Wuhan, provincia Hubei, potrivit datelor prezentate de organizaţie, pe site-ul său oficial.

La 13 ianuarie 2020 s-a confirmat primul caz de COVID-19 în afara Chinei, în Thailanda, iar în ziua următoare, respectiv la 14 ianuarie, epidemiologul american dr. Maria Van Kerkhove a evidenţiat că ar putea exista o transmitere limitată de la om la om a coronavirusului, în principal între membrii familiei, şi că există riscul unei epidemii la scară largă. La 22 ianuarie, misiunea OMS în China a publicat o declaraţie care evidenţia dovezi de transmitere de la om la om în Wuhan.

La 24 ianuarie, au fost raportate primele trei cazuri din Europa, detectate în Franţa, iar la 15 februarie 2020 a fost raportat primul deces din Europa, tot în Franţa, fiind vorba de un turist chinez în vârstă de 80 de ani din provincia chineză Hubei, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul francez al Sănătăţii.

România a raportat primul caz de infectare în 26 februarie 2020: un bărbat de 20 de ani, din judeţul Gorj, care intrase în contact cu un italian diagnosticat cu această boală şi care vizitase România în perioada 18-22 februarie.

(Foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Și la ce dată a inceput digi24, televiziunea care a promovat interesele chinezilor, să ne arate imaginile alea cu oamenii care cădeau din picioare pe stradă? (Evident fakenews și fără legătură cu corona, doar să bage panica in restul lumii).
    Virusul există și e periculos, dar putea fi abordat rațional, dacă mass-media făcea reportaje pe bune.
    Acum, chinezii râd de noi, ne-au spart economic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.